Jag helt enkelt.

Alla inlägg under oktober 2011

Av Dream Maddo - 14 oktober 2011 11:21

Olof går från jobbet runt tolv. Sen packar vi bilen. Hämtar Olofs kompis. Äter och sen åker vi. Släpper av dem i Ö-vik. Jag drar vidare till Umeå om det inte blivit för sent. Jag har förberett pastasallad. Risifrutti. Dricka. Tessans mat och packningen är gjord. Nu är det bara att vänta... Svaret från läraren har inte kommit heller. Men snart händer det saker iaf!

Av Dream Maddo - 13 oktober 2011 12:29

Sitter här och har bara sista uppgiften klar. Tema 2 är inskickat men inte godkänt. Så fort det är godkänt skickar jag in Tema 3 som är färdiggjort. Men det känns som om det går så långsamt.. Jag finner inte motivationen till att skriva Tema 4 när Tema 3  inte ens är inskickat. Sist jag fyllde på med teman så fick jag höra att man inte gjorde så på skolan utan avvaktade tills man fårr svar på temat innan. Jag har behov av att skicka in Tema 3 innan jag verkligen sätter igång med Tema 4. Så långt efter som jag ligger i skolan så är det sjukt frustrerande att veta att det krävs så lite men det är inte "rätt"...


Imorgon har jag bara till ca 12 på mig att plugga för sen drar vi oss norröver. Olof drar till Ö-vik för att träffa sina kompisar och jag ska få träffa Kickan och Sandra i Umeå. Och Kickans nya tillskott i familjen. Det är mer än ett halvår sedan jag träffade Kickan sist och jag saknar henne sjukt mycket. Självklart ser jag fram emot att träffa Sandra också, men vi träffas ju lite oftare. Haha.


I denna uppgift ska jag skriva om fosterutvecklingen. Låter som något helt nytt för mig va? Haha. Också en bidragande faktor till att det är tungt att börja skriva, vissa saker är så självklara att det knappt går att få ner i text.



"Svaret är så självklart enkelt"

Klippet är en favorit i repris. En bra låt om du frågar mig. Gessle är soft att lyssna på. Man kanske skulle ta med Gessle-skivan på vägen upp?

Av Dream Maddo - 11 oktober 2011 09:52

Jag skickade in mitt tema 1 på kursen igår och fick svar redan idag. Snabba puckar. Jag blev godkänd men jag kan tyvärr inte säga att jag glädjs åt det. Varje gång jag skriver en uppgift går jag in för att förstå det jag skriver om. Vilket i sin tur leder till att lärarna skriver saker som;


"Du redogör bra för begreppen och man ser att du utvecklar en förståelse.
Tänk på att teman 1-4 är tänkta på en G-nivå bara, du får gärna skriva mycket det är inget minus på något sätt."

Det känns så tråkigt att inte få bli ordentligt bedömd på det man gör utan behöva göra extra saker för att få en korrekt bedömning... För om uppgifterna hade kunnat ge högre resultat visar ju lärarens svar på att jag hade fått det, men icke. Jag ligger lååångt efter i studierna eftersom jag hade tänkt studera vid sidan av jobb förut och nu valt att försöka på heltid, vilket innebär att jag ska klara av studier som skulle startat 15 aug... Halva tiden har jag på mig, förra terminen var det lätt men nu måste jag erkänna att jag mött motstånd. Denna kurs är otroligt tung och svår. Medicinsk grundkurs heter den och jag har ingen direkt erfarenhet av celler och axon och allt vad som nu påverkar kroppen! Och hur fasiken har man kunnat följa en liten cell på dess arbete och sett att det är det enda den gör?! Äggcellen hos kvinnan är den största cellen och den är 1/4-dels millimeter..!


Nej, jag är nöjd med godkänd men jag tycker att om jag nu förtjänar högre betyg så ska jag få det..!

Av Dream Maddo - 6 oktober 2011 17:25

Jag har funderat på det där med vikt och oss tjejer. Detär så viktigt att vi går ner i vikt. Vi ska vara godisätande sockerfria och vi ska ha slimmade kroppar med kurvor, allt beroende på vilket klädesplagg vi ska ha och vilket mode som gäller. Det är sjukt. Varför kan vi inte satsa på att finna vår stil? Själv planerar jag att acceptera min kropp medan den växer.



Jo, men visst putar det lite granna?  

Av Dream Maddo - 4 oktober 2011 11:05

Jag vet att jag skulle berätta om måndagen men det blev inte riktigt av... Igår loggade jag in på bloggen, klickade på "skapa inlägg" och kände att jag inte hade blogglust alls. Och då blir det inga blogginlägg gjorda. Sådeså!


Igår var en stor dag för mig. En bra dag för Olof tror jag allt också. Olofs beskrivning på facebook var nämligen som följer:


Första dagen på mitt nya liv. Kollektivavtal, 40h/vecka, blir det mer än 40=övertid, vettig planering. Nu är jag nära min baby och har en jävla massa mer tid för bil, mc och annat som man vill göra. Synd bara att ex chefen hann först, på ett jävligt fult sätt dessutom...

Ni kanske förstod vad det handlade om men vissa personer kanske har svårt att läsa mellan raderna... Olof har fått nytt jobb. Dessvärre hann han bli uppsagd innan eftersom hans chef (och "kompis") skulle "avveckla" företaget P.Bjerkedals AB. Det finns mycket frågetecken kring trovärdighet och hur denna "avveckling" egentligen kommer äga rum men i vilket fall som helst: Olof har ett nytt jobb. Kollektivavtal. OB-tillägg. 40-timmarsvecka. Femdagarsvecka. Känns det bra eller känns det bra?


Mer tid för sånt här:


 

Av Dream Maddo - 1 oktober 2011 11:07

Är i Göteborg nu. Ullared igår. Kompisträffar och kompisträffar... Skoj men ack så trött man blir! Återkommer med vad som inhandlades på Ullared (Gekås; ca 1500 kr, gemensamt med Olof).


Nu ska jag duscha innan vi drar till stan för nästa möte! Tjohoooo! Kan nog leva på detta ett tag. Precis vad jag behövde!

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards