Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2011

Från A till 15

Av Dream Maddo - 18 oktober 2011 15:17

 


I juli kände jag något annorlunda i brösten. Det gjorde riktigt ont och gick inte att sova bekvämt på något sätt. Sen svällde brösten. Strax därpå upplevde jag enormt magknip. Förstoppning. Så fort jag åt en normal storlek mat så sa det stopp i magen. Gå på toaletten var inte tal om för det kom ingenting. Men vid den här tidpunkten visste vi vad orsaken till detta var. Nu kom illamåendet. Inga spyor. Men att gå omkring och känna sig uppstoppad och illamående mest hela tiden var ingenting jag tyckte om. Olof jobbade mycket utanför Stockholm och jag kunde inte ens passera köket utan att må illa, än mindre ge Tessan mat.


I denna veva började jag mitt nya jobb. Jag fick mediciner mot illamåendet och det hjälpte mig att klara av dagarna och fick magen att fungera igen. Det var med nöd och näppe jag klarade dagarna och nya jobbet var tufft. Mest handlade det om den psykiska biten. Jag brukar fokusera på brukare eller barnen när jag arbetar men efter en vecka fick jag sparken p.g.a bristande engagemang och magkänsla. Vid kritik av hur det gick till så fick jag svaret att förskolechefen var tvungen att gå på sin magkänsla. Av de exempel jag fick handlade inga om själva arbetet jag utförde utan snarare om att jag valde att inte stanna över natten på en kursgård och att jag inte hade fått bra kontakt med personalen direkt.


Jag ställde mig upp igen och kontaktade ett annat ställe där jag fick jobba ganska mycket som vikare, väldigt uppskattad. Tyvärr kände jag att jag gjort mitt som vikarie med så kort varsel. Så nu har jag bestämt mig för att studera igen. För att det ska godkännas som heltid måste jag läsa in hela terminen. När jag pratade med dem hade jag två månader på mig att klara en hel termin. Nu har det gått två veckor och en kurs är avklarad, tre kvar. Nu hoppas jag att CSN ska godkänna min ansökan så att jag kan få pengar också.


Vad babblar jag om och vad innebär nu egentligen "från A till 15"? Jo, man brukar ju säga från a till ö men jag kan inte säga att jag är på ö ännu. För jag har precis passerat 15. Enligt det tidiga ultraljudet vi gjorde så är jag 16 fullgågna veckor idag. Enligt våra beräkningar är jag 16 fullgågna veckor på fredag.


För mig var det viktigt att passera vecka 12 innan jag sa något. Olofs mamma var den första som fick veta och sen rullade det på. Vänner, min familj. Alla resor för att berätta. Nu börjar magen puta och nästa vecka ska jag få höra hjärtat slå. I november är det rutinultraljud. Mer än så har jag inte koll på just nu. Skolan upptar en hel del tid och tankar av mitt liv just nu. Jag har två veckor/kurs just nu. En av kurserna är egentligen en sexveckors kurs och två fyraveckors. Men jag har bara sex veckor på mig...


 

Det ska märkas att pappa gillar bilar och mamma gillar rosa.

 
ANNONS
 
Vivi

Vivi

19 oktober 2011 09:16

Ush förstår att det måste varit kämpigt för dig, men nu är det värsta förhoppningsvis över :) nu får du & magen bara njuta tillsammans!!!

Jag tycker också man ska amma om man kan, bröstmjölk är nog det bästa, men jag tycker också att det är okej att gå ut & ta ett glas vin (enligt socialstyrelsen är det inga problem) under ammningen oc det finns ju bröstpump :)
Tycker bara att man inte ska ge upp hela sitt liv även om man inte är viktigast längre som du säger :)
Kramar !!!

http://www.missvivis.se

Dream Maddo

20 oktober 2011 12:54

Här vill man glädjas och folk tycker synd om! Sluta genast. Genom allt som hänt blir man starkare.

Jag håller inte med dig. Jag håller mig till andra rekommendationer eftersom allas kroppar är olika. Det är inte 100% och då skiter jag i det där vinet.

 
Hanna

Hanna

19 oktober 2011 10:43

Vad jobbigt med strulet med jobbet. Känns verkligen som att det var dålig tajming med jobbet samtidigt som graviditeten. Lycka till med skolan dock! Det låter som att det kan bli tufft! Men om du verkligen satsar så klarar du det!
Ha det bra!
P.S Sedan jag var här inne sist så känns det som att du har bytt design. Snyggt i varje fall! D.S

http://hannastankar.bloggplatsen.se

Dream Maddo

20 oktober 2011 12:39

Sånt som händer, jag har kommit över det nu och satsar på studierna. :)

 
Zandra

Zandra

20 oktober 2011 16:05

Men wow! Vilken grej! Grattis! Vad glad jag blir för er skull, så spännande!
Och gud vad duktig du är som ska läsa in en hel termin på så kort tid! Hoppas verkligen inte du stressar ihjäl dig nu. Du får verkligen sätta dig själv först nu och tänka på din hälsa så att du mår bra! Så att bebisen också mår bra :)
Kommer ni att vilja veta i förväg vad det blir för kön? Eller ska det vara överraskning?

Ett litet inlägg om mina krämer också ;)
Det är ingen ändring i krämen för burken jag har nu köpte jag i början av sommaren (den är inte för gammal, har kollat det). Men kanske var det stressen som gjorde att allt blommade upp, och sen funkar inte krämen på huden när den är irriterad. Har bytt till en mildare men fetare kräm nu som jag bara smörjer på kvällen. Verkar lindra eksemen, så jag hoppas de försvinner helt till slut.

http://drak.bloggagratis.se

Dream Maddo

21 oktober 2011 15:05

Tack tack! :)

Nu har jag gjort kursens alla uppgifter så jag har 2,5 veckor/kurs nu! Tjohooo! *aj mina axlar*

 
pianick

pianick

21 oktober 2011 09:44

Tack själv.Du titta in till mig.I går fick ja ilska,med tårar.Skrev i bloggen.Men jag radera det sen.Skönt få ur sig elände.Ha en trevlig helg.

http://pianick.bloggo.nu

Dream Maddo

21 oktober 2011 15:05

Hoppar det känns bättre nu.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se