Jag helt enkelt.

Alla inlägg under juli 2011

Av Dream Maddo - 15 juli 2011 10:26

Nu är lånehunden inte här längre. KK hämtade honom igår. Han tog med sig Tessan också. Hon ska få åka ut på landet och springa löst och få massor av kärlek. Men de hann bara åka iväg så saknade jag henne. På vägen upp i porten kändes det tomt utan hunden (hon var ju med när vi gick ut...) och när jag kom hem fanns ingen som viftade på svansen. Ingen som behövde gå en sista kvällsrunda. Och ingen som tassade omkring. På morgonen fanns ingen anledning att gå upp ur sängen och nu finns ingen anledning att gå ut. Mer än att vi ska åka på semester då... sen...efter Olofs jobb som de trodde skulle vara klart igår men som inte är klart. Han ska till två ställen och trodde att det skulle ta 1 timme vardera, plus resetid. De börjar sju. Men redan när han sa det så sa jag att 1 Bjerkedals-timme är två vanliga timmar. Det ser ju ut som om jag har rätt, igen. Vi får se om Olof får jobba söndag också så vi får åka hem tidigare. Jag vet inte om jag ser fram emot denna helg längre... Men nu ska jag sakna Tessis en stund till.


 

Av Dream Maddo - 14 juli 2011 11:15

Jag är hundvakt åt KK:s hund. Även kallad "lånehunden". Vistelsen blev förlängd två dagar efter ett samtal med oss. Då hade jag inte tänkt på gårdagens arbetsdag. Jag har ju en hundvakt i Stockholm. Jag har lovat en peng och hon har sagt att hon inte har mycket för sig i sommar. Perfekt. Ellerhur? Men..lånehunden då? Mitt pass igår var 11:45-22. Inte direkt en "lämna-hundarna-ensamma-hela-dagen-pass". Så jag frågade hundvakten om det var okej att hon tog båda. Det gick bra. Hon blev så kär i lånehunden dessutom. Prima ballerina. Olof skulle hämta hundarna efter jobbet och sen ta sig hem, ge hundarna mat och därefter åka hoj. Ni vet ju sen tidigare vad jag tycker om hans jobb. Mycket riktigt; Övertid! Jag som inte får ha telefon på jobbet fick sms och samtal från icke inblandade människor men som ändå är "anhöriga". Förstå mig rätt. Och plötsligt är jag olämplig som hundvakt. För att min sambo inte kunde hämta hundarna i tid. Nu hade han ringt och sagt att han fick jobba över - dessvärre efter avsatt ca-tid (ung. 30 min efter). Men vi är väl tamitusan två i vår relation? Varför får JAG skulden för att Olof måste jobba över? Jag hade ju löst problemet och att det blev problem efter det kan jag ju inte rå för. Alla inblandade hade varandras nummer och var medvetna om att jag då inte kan ha mobilen på jobbet. Jag känner mig ganska ofta som en dålig hundägare för att jag inte riktigt lyckas få Tessan att sluta skälla och ändå tro på sig själv. Hur gör jag för att motverka osäkerheten och minska hennes integritetszon för att lita på andra? Och plötsligt blir jag olämplig för att min sambo inte kommer en viss tid..?


Är det konstigt att man blir ledsen?

Av Dream Maddo - 12 juli 2011 08:25

Idag är en sån där morgon då jag önskar att jag inte var hundägare. Jag är sjukt trött, har sovit dåligt och vet att hundarna behöver en långis. Jag vet också att det behöver städas lite hemma, kan va skoj för Olof att komma hem till ett rent hem också. Sen behöver jag en kalender. Nina är i stan och kanske att man skulle försöka tajma in dem idag igen? Usch, nu blev det mycket. Samtidigt vill jag inte göra inget. För något vill och behöver jag göra. Fint väder, perfekt för att åka och bada. Men det är en ganska lång bit ut till favoritbadet som dessutom tillåter hundar. Tankar som snurrar i mitt huvud mellan 8-8:30. Känns inte riktigt som om jag har rätt fokus idag. Dags att ta hundarna kanske? Tessan klarar ju mindre än lånehunden. Cykla kanske är en bra idé idag igen? På morgonen önskar jag att vi var två. Att man kunde ta en hund var. Eller att man kunde ta varannan dag. För jag orkar inte riktigt idag. Måste finna motivationen innan jag drar ut. Annars blir det inget bra. Om bara den där magkänslan kunde lägga sig!

Av Dream Maddo - 11 juli 2011 22:55

Jag har valt att flytta till Stockholm för att jag vill vara nära Olof. Nackdelen med mitt val är att jag måste vara ifrån mina vänner. Nina och hennes familj är på besök i Stockholm med sin danska sida av familjen. Idag passade jag på att träffa dem. Skönt att få träffa de man saknar. De pratade om att komma hit för att hälsa på mig. Och det tycker jag låter som en bra idé. Jag hoppas det blir verklighet. Det finns några underbara människor som faktiskt redan sett till att ta sig tid. Underbara kollegan M är ett exempel. Hon har bestämt datum och hennes pojkvän har tagit ledigt för att de ska kunna komma. Om jag längtar? No shit! Sen har vi ju Pernilla, nu är det ju så att hon flyttar till Stockholm men jag uppskattar att få en kompis och att hon också säger att det är skönt att känna någon i samma stad. Tyvärr brukar det ju bli så att man inte ses lika mycket när man bor i samma stad på det sättet. Men vi hoppas. Sen hoppas jag att Nina och hennes syster Linda kommer upp snart! Jag insåg just att sängplatser kan bli lite tokigt för extraplatser finns i Göteborg! Men vi löser sånt!


Idag har jag gjort fint på balkongen. Ska försöka ta lite kort och lägga upp för jag inser att ni inte får överflöd av bilder direkt. Vi köpte nya balkonglådor eftersom de förra var lagade med silvertejp, inte allt för hållbart i längden. Nu hoppas jag att blommorna inte torkar ut och att de överlever. Sen har jag en balja som jag fick som tips att göra hål i. En skruvmejsel är ett bra verktyg! Sen planterade jag en tomatbuske, timjan, gräslök och rosmarin. Riktigt fint om du frågar mig! Nu ska jag se om jag kan hitta en söt blomma att ha på bordet eller om det ska bli någon form av ljusanordning. Jag tycker det är roligt när det blir fint och ordning.


På toaletten händer det också saker. Olof har en hängväxt som växer och växer där inne. Till den har vi köpt en duschstång som växten hänger ner längst med. En hylla har satts upp på väggen där fotbad och annat mojs hamnar. Sen har vi en liten hylla som står bredvid handfatet numera. Där finns tops, bommullsrondeller, laddare till rakapparater och eltandborste samt toapapper. Det är skönt att ha en toarulle lätt tillgänglig när påbörjad rulle tar slut! På den hyllan har jag nu satt lite krokar till dassbok och handduk (hyllan tog platsen för handduk, haha).


Ja, det är de små sakerna som gör stor skillnad. I källaren har jag rensat ur två kartonger. Visserligen blev det två-tre små skokartonger utöver de kartonger som är kvar men jag tycker ändå det är bra gjort. Imorgon kanske jag orkar lite mer. Annars får jag ta det en annan dag.


Har jag nämnt att vi är hundvakt? KK har en hund som vi passar. Han tar Tessan i helgen när vi åker bort. Skönt att känna att man börjar få lite kontaktnät i Stockholm. I början var det svårt att vänja sig vid två hundar. Jag tycker det är jobbigt med kopplen. De trasslar ihop sig och är långa. Annars tycker jag det är rätt skönt med två hundar. Det känns inte som om det är lika illa om man lämnar hunden en liten stund extra någon dag ibland då. Men just koppelbiten. Sen att Tessan inte tycker om att gå med andra hundar men ändå uppskattar att ha dem där... Hon är inte som alla andra. Hon är annorlunda när man har en till hund. I morse skulle jag cykla med hundarna. Det är en pärs i sig att cykla med lånehunden, han är rätt intensiv och kräver korrigering i början. Tessan å andra sidan sackar efter och tycker att det är bra att ligga 5-10 meter bakom. Ska jag ha en långlina till henne då eller? Suck. Men tillslut så gick det bra. Tessan fick vara lös. Tacka gudarna för att harar och rådjur höll sig borta samt att hon hade pejl på mig, bollen och... "lånehunden" som han fick heta. De har varit trötta hela dagen tack vare 50 minuters springande. Tack och lov får man väl säga?


Ägg, köttbullar, köttfärslimpa, kalender och korta leggins. Tur att vi har gemensamt matkonto så att mina pengar kanske räcker. Jag vet inte riktigt men större utgifter har gjorts från mitt konto och pengar rullar inte in förrän i slutet av månaden. Åh, så jag längtar!


Oj, så rörigt inlägget blev. Och långt. Och tog tid också! Cykla. Plantera. Ordna. Vänner. Olof är på Gotland och jobbar. Jag saknar honom lite men ändå är det skönt att vara utan honom också...

Av Dream Maddo - 11 juli 2011 10:58

Jag har reflekterat över att vi är inte i en tid av "måsten". Man måste träna, gå ner i vikt, tjäna bra, ha en bra bostad osv osv. Mikael Rickfors sjunger i en av sina låtar "att göra det man måste, är att göra det man vill" ("Vingar för pengarna", även kallad "Vingar") och jag är beredd att hålla med honom. Texten har en innebörd som vi borde ta till oss. Vi borde ta vara på det vi har. Se till våra intressen och utgå från det. Vill vi träna så får vi ta de negativa aspekterna också. Alla val vi gör har baksidor.


Jag blir så ledsen när jag hör folk prata om att de ska dra ner på kosten för att de "måste gå ner i vikt". Jag kan garantera er att anorektiker började sin sjukdom med att de "måste gå ner i vikt". Likväl har de som är "träningsnarkomaner" (de som tränar så mycket att kroppen troligtvis kommer ta stryk av träningen, kroppen behöver vila!) börjat med att de "måste träna".


Jag vill gå ner i vikt. Jag vill inte ta bort all trevlig och god mat för det. Jag får helt enkelt försöka begränsa mitt intag av maten. Jag vill träna så jag får försöka hitta ett ställe som erbjuder flera träningsformer som jag trivs med. Jag vill ha hund så jag får gå ut i ur och skur. Jag vill ha tid med Olof och då får jag ta mig tid till Olof (troligtvis tid som tas från något annat).


Vi har missförstått innebörden av ordet "måste". Måste gör man för att man VILL göra något annat. Måste du gå hem från festen så är det troligtvis för att du vill sova, vill gå upp tidigt dagen efter (för en aktivitet kanske?) eller vill umgås med husdjur, sambo eller familj...


Men vi måste ingenting i livet om vi inte vill något från början.

Av Dream Maddo - 10 juli 2011 00:21

Olof ser och avskyr kaoset jag bildat. För mig ser det ut som innan, fast svårare att komma fram...

Av Dream Maddo - 9 juli 2011 16:35

Jag avskyr att jag inte inser att tystnad också är ett svar, det är ett nej. Olof avskyr när jag tar för givet att det är ett nej. Han avskyr också att jag tjatar... så nu måste jag träna på att ta för givet att tystnad är ett nej. Då blir inte mina problem lika stora. Jag förstår att han är trött på morgonen, det är jag också. Idag hade jag ett samtal om hur det ser ut här hemma. Det är kaos om du frågar mig. Olof ser inte kaoset. Det måste vara fel på mig då. Ärvt mammas tvångstankar. Det är en av mina största rädslor. Men eftersom jag ser kaoset har jag nu valt att lägga ut allt kaos på golvet för att se kaoset. Nu kan jag inte gå i lägenheten. Det är ett under att vi hade plats på golvet innan. För som det ser ut just nu är galet. har tagit kort men vägrar visa förrän det är iordning. Visserligen har de sista sakerna från senaste Göteborgsbesöket kommit upp idag så det är lite extra. Och visst har jag överdrivit och lgat ut saker från lådor för att det ska se mer ut, ändå är det vissa saker som jag inte vågat lägga ut på golvet. Som ligger gömt. Jag vill inte gömma. Jag vill ha utrymme för förvaring av sakerna som ska vara i lägenheten. Jag vill kunna se ytor. Bordsytor. Golvytor. Jag vill ha plats. Plats att röra mig på. Plats att förvara det som finns i lägenheten. Det ska inte bara ligga om du frågar mig. Nu är det hårda tag. Hoppas jag. Vill inte köra över Olof heller. Men vi måste hitta något som passar oss båda. Jag vill inte tjata och han kan leva med bra mycket mer skit än mig. På måndag åker Olof till Gotland. Kanske är det då jag ska köra en ordentlig rensning? Jag har mina idéer. Och frågetecken. För vissa saker som jag ser som skit ser Olof som nödvändiga saker...

Av Dream Maddo - 5 juli 2011 22:11

Om jag ska beskriva dagen så tänker jag säga; Fullspäckad. Om Olof skulle beskriva dagen säger han... vänta, ska fråga honom! Han beskriver dagen som; God (följt av "rabarberpaj, m(ums)-m(ums)-m(ums)").


Halv åtta gick vi upp. Packade in i bilen. Åt frukost. Köpte bälte till Tessan (tydligen lag på det? 1800 kr i böter!). Sen drog vi iväg. Hem till underbaraste Anna för att fika (rabarberpaj bland annat) och tjöta. Fick träffa hennes fina och mysiga familj och hennes omtalade hundar. Tiden gick tyvärr för fort och vi fick fara iväg till Söderköping för att äta glass med....hmm, svärmor? Olofs mamma! Väldigt trevligt och skönt. På vägen dit klämde jag mitt finger i bildörren - rekommenderas ej! Efter glassen tog vi oss mot Stockholmstrakterna för att hämta upp kompisens hund som vi ska passa under veckan. Nu är vi hemma med en hund på vardera sida om vardagsrumsbordet och ser på tv samt slappar. Snart dags för sängen.


De senaste dagarna har varit påfrestande och mycket men samtidigt några av de bästa dagarna på länge! Så skönt. Hoppas få leva på detta ett tag nu. Jag fick flädersaft av Anna som jag ska leva på också. Underbart.

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards