Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 23 maj 2011

Vad du än gör så gör du fel!

Av Dream Maddo - 23 maj 2011 11:31

Jag var på körskolan idag. Ställde in lite körlektioner. Skulle egentligen köra varje dag denna vecka men jag orkar inte. Det är så otroligt mycket med packningen. Jag trodde jag skulle få lite mer tid över när jag skulle flytta. Uppsägningstiden är ju trots allt tre månader. Men så långsamt tar vi det inte denna gång. Lite panik. Över till körskolan. Körskolan har varit min fristad lite när jag varit i Göteborg. Bort från allt som tyngt mig. Men idag och vid ett annat tillfälle har jag känt att jag inte vill tillbaka. Idag vet jag inte vad jag gjorde bra. Först började jag med att svänga för mycket i backningen, vilket jag upptäckte själv innan olyckan var framme men som också kommenterades. Jag slarvade med döda vinkeln i några tillfällen och jag körde för långsamt på vägar där jag kände att jag inte hade koll. Jag hade svårt med omställningen till bensindriven bil från Olofs dieselbil. I bensin gasar man mer annars får man kärringstopp. Omställningen gör att jag blir extra seg i starten och vid väjningsplikt. Jag har börjat bli bekväm och håller inte ratten rätt alla gånger.


Jag tycker det börjar bli jobbigt att köra med körskolan. Jag har aldrig koll på vart vi ska utan det är en, ibland två, korsningar/rondeller i taget. När jag kör med Olof vet jag i regel vart jag ska, annars blir det oftast tokigt. Körningen påverkas verkligen av hur jag ska köra. Jag måste inte ha kört vägen förut men jag vill ha mer än ett eller två steg framåt. När jag åker till ett nytt ställe (kollektivt) så kollar jag karta, tider, gångväg och allt runt omkring flera gånger på internet. Vad får folk att tro att jag inte skulle göra så när jag kör bil senare i livet? Jag blir frustrerad om jag inte har koll. GPS är inte min grej, kolla på karta är bättre. Annars blir jag osäker och då håller jag inte riktigt hastigheten.


På 30-50-vägar har jag svårt att hålla hastigheten. Jag kör inte för fort, jag kör för långsamt. Jag vet att det inte är bra det heller, detta gäller främst när jag är på nya vägar och inte har koll på vart jag ska.


Olof säger att jag är bättre än många som redan har körkort, tyvärr räcker inte det vid uppkörningen. Jag är så less på dragläge och att alltid ha någon brevid mig. Det bästa med halkan var att få sitta själv i bilen.


Sandra och Olof pratade i telefon när jag körde sist och var osäker. De diskuterade huruvida man accepterar misstag när man väl har körkortet. Jag reflekterar inte alls på samma sätt om jag sitter själv i bilen. Då tänker jag snarare "Ojsan hoppsan, gör om, gör rätt!" och gör om och gör rätt. När jag har någon brevid mig, alltså om jag övningskör, är jag medveten om att det kommer berättas för mig att jag gjorde fel. För fasiken vad duktiga vi är på att berätta vad andra gör fel!


Antingen gör jag fel i bilen. Sen tar jag det på fel sätt. Så borde jag ju egentligen bara köra vidare. Hur gör jag då sen när handledaren eller körläraren säger; "Feeeel!!!"? Jo, jag tar åt mig..


Jag kommer säkert också bli en såndär bilist som ser allting andra gör fel. När jag själv gör fel så släpper jag nog det ganska snart men gud nåde den som gör fel på vägen! Oj, så jag ska svära åt dem! För så är en sann bilist. Helst av allt ska jag svära tyst för mig själv, annars blir det väl fel... Eller, förresten! Fel blir det hur jag än gör. För idag vet jag inte om jag gjorde något bra. Jag borde vara bra eftersom jag fick köra stadstrafik men så mycket fel jag gjorde... Ett kärringstopp gjorde jag, förut hade det varit bra. Idag blev det ett fel för mycket.


Självkänslan är inte direkt på topp idag. Men nu kan det bara bli bättre, ellerhur?


   Nu slutar jag lyssna på alla fel!

 
 
Sussi

Sussi

23 maj 2011 20:39

Du kör som man gör när man haft körkort ett tag. Det där med handfattningen blir en hand tillslut. Svackor hamnar man alltid i och visst är det lättare att köra när man vet vart man ska. Lite mer vana så kommer du köra för fort istället ;)

Haha Smart drag att säga att man dammsugit innan man borstade Doris. Den ska jag allt börja köra med..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Dream Maddo

24 maj 2011 13:37

Jag kör för fort ibland också ;) men inte på vägar där jag känner att jag inte hinner läsa av :)

Kramar

 
Sara

Sara

24 maj 2011 00:02

Söta Tessan!
Känner igen mg i dina tankar från i höstas och jag ärlikadan vad gäller att jag alltid vill ha koll på var jag ska. Känner mg obekväm och blir osäker annars, även när jag åker kollektivt. Bra att du avbokade om du inte känner tt de är rött att köra nu, msn behöver pausa ibland. Var inte rädd för att köra där igen bara.

Hur gör du nu med körskola, körkort och flytten?

Om du vet att du gjort fel ta inte åt dig när de påpekar det. Det är ju deras jobb. Säger läraren någonsin vad du gör bra? För annars kanu väl be den göra det så du får höra stt du hade koll på högerregeln, läste av skyltar bra och accelererade lagom snabbt, fast allt känns som skit.

Och visst är det superjobbigt att byta bil när manvsnt sig vid något heeelt annat! Blä.
Kramar

http://Smuppra.wordpress.com

Dream Maddo

24 maj 2011 13:37

Jag har pratat med dem om att få pengarna tillbaka och de antog att det skulle gå bra. Jag hoppas det, annars känns det förjävligt löjligt av dem.. :( Jag frågade ju när jag skaffade lektionerna (förbetalda) om det gick att få tillbaka pengarna, igår sa de att det i regel är om man klarat uppkörningen... Suck.

Just igår sa hon inget positivt och det var det som gjorde så jävla ont. Självklart ska hon kommentera det jag behöver arbeta vidare på men vad gör jag bra då? "när jag är tyst är det bra" sa hon en gång och det va inte särskilt tyst igår..

Ja, det är samma sak om jag bytt från körskolans bil till Olofs, det blir lite tokigt.. men det ger med sig efter en gång. Men men.. börjar blir äckligt nervös för uppkörningen eftersom det blir en ny bil när jag inte har körskolans bil.. :(

Kramar

 
Anna

Anna

24 maj 2011 00:04

Men det är ju bättre att man tar åt sej av allas åsikter än att göra som en väninna jag har. Hon tog körkort på äldre dagar, och hon är nog världens bästa förare! Om du frågar henne alltså.. För sämre förare har jag sällan skådat....
Hoppas du snart får självförtroendet de behöver, för jag tror du kan!!! :)
Kramar i massor!!

http://kavril.bloggplatsen.se

Dream Maddo

24 maj 2011 13:33

Mjo, men hade önskat mig något positivt. Något att hänga kvar i, annars tryter motivationen lite. Jag känner ju inte att jag har akut behov av körkort så den motivationen finns inte. Just nu kör jag på jävlaranamma.. :P

Kramar!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards