Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 28 mars 2011

Kåt och drogpåvekad men glad ändå.

Av Dream Maddo - 28 mars 2011 14:35

Idag var jag på långpromenad mitt på dagen, jag sket i att plugga för jag ansåg att solen var viktigare. Inte ångrar jag  mig för fem öre! Jag ligger så bra till i skolan att jag snart blir förslappad! Men så kom en alkohol och/eller drogpåverkad man på cykel och började skrika och hålla på, först då reagerade Tessan. Han var jätteobehaglig så hon sprang fram mot honom, stannade ett par meter före och skällde. En joggare kommer förbi och säger "det finns något som heter koppel". Den påverkade mannen cyklade och skrek och skällde på alla utom joggaren så antingen märkte inte joggaren det, hade en dålig dag eller ett grymt dåligt humör. För jag anser det är fegt att släppa en sådan tyken kommentar och därefter springa vidare. Fick det honom att må bättre? Hursomhelst så stannade jag och andades tills jag kände mig lugn, med Tessan sittandes tätt intill mina fötter, okopplad. Så gick vi vidare, Tessan gick fot. På vägen mötte vi en kvinna som också fått utstå den påverkade mannens kommentarer. Vi stod och pratade lite om honom, joggaren och hundar medan Tessan och hennes hund lekte. Ja, ni läste rätt! Lekte. Egentligen var väl henens hanhund kåt och Tessan likaså men de va glada ändå. Haha.


 

Mattes favorit.


På något sätt känner jag ändå att Tessan gjorde fel i ett läge där det var okej att göra fel. För oavsett vad han var påverkad av så är det inte okej att cykla då. Det är ett fordon. Ja, nu är det blivande körkortsägaren som talar. Haha.


 
 
Vivi

Vivi

28 mars 2011 15:02

Jag tycker nog det finns vissa situationer då det itne är konstigt alls att hundar skäller och det ju t.ex när de ska bekydda/vakta. En obehaglig skrikande man anses ändå vara ett hot (både av människor och djur) och på ngt sätt kan det ibland kännas som om djuren säger ifrån när inte vi vågar/kan göra det.
..och jag håller med om att joggaren var feg!

Det kanske är ngt som de flesta säger, för min körskolelärare sa samma sak. Tror det är för att man ska lära sig att vara beredd på oförutsägbara händelser i trafiken, för tyvärr finns det personer som kör helt idiotiskt! Jag träffar på sådana personer flera gånger i veckan när jag kör till & från jobbet :(

Kram

http://www.missvivis.se

Dream Maddo

28 mars 2011 20:12

Ja, men jag menar... hur ska jag förbereda Tessan på att vara lugn och sansad i en, även för mig, hotfull miljö? Jag håller med, ibland är det rätt.

Det är nog ett bra sätt att tänka, inget bra argument att använda dock.. :P

KRamar!

 
Anna

Anna

28 mars 2011 15:42

Här har man varit så dålig idag att promenaden har fått vänta, men jag ska ta med mej dottern strax och gå ut i solen!!! :)
Sen håller jag faktiskt inte med ej om att Tessan gjorde fel när hon skällde på den berusade mannen, hon gjorde helt rätt. ;) Kramar!!

http://gandie.blogg.se

Dream Maddo

28 mars 2011 20:10

Jag tycker hon gjorde rätt fast fel eller...fel fast rätt?

 
Ingen bild

Martin

28 mars 2011 16:18

Vilken trist joggare, men sånt händer tyvärr...Bra prioriterat att vara ute tycker jag!

Dream Maddo

28 mars 2011 20:10

Ja, jättetråkigt. Men det är väl sånt som händer...

 
Sussi

Sussi

28 mars 2011 20:33

Men då.. vilken människa!! Nu menar jag den drogpåverkade. Klart Tessan reagerar. Hon märker ju att det är något konstigt med den mannen!! Och jag tycker nog inte joggaren behöve kommentera det överhuvudtaget! Man blir oftast lite skrämd själv när ens hund skäller eller sticker mot någon. Det behöver inte någon annan kommentera. Man vet själv!!

Vad tråkigt att din farmor verkar ha gått bort alldeles för tidigt. Min mormor gick bort när jag var ungefär i samma ålder som dig. Jag saknar henne också fortfarande..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Dream Maddo

29 mars 2011 08:37

Jag håller med om att kommentaren var onödig från joggaren. Det var tillräckligt med chocken från att Tessan springer fram samt skräcken för den drogpåverkade - i närheten av min hund!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se