Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 27 mars 2011

Älskade underbara hund.

Av Dream Maddo - 27 mars 2011 13:20

Under tiden jag skriver kanske jag blir varm men för tillfället kan jag med nöd och näppe böja på fingrarna av köld. Det blir säkert köldskador eller något sånt..! Vi va ute nyss och jag hade verkligen ingen lust att gå ut. Men vi gick ut. Påpälsad tyckte jag att jag skulle klara kölden. Vi kom inte långt förrän tre skällande hundar kom springandes mot Tessan, vill inte påstå att hon var tyst tillbaka men hon var kopplad och jag höll kvar henne och kände mig lugn inombords. Så korrigerade de andra sina hundar medan jag faktiskt kände att Tessan i sitt läge inte hade gjort något direkt fel. Säkert fel tänk av mig men jag tror det finns tillfällen jag helt enkelt får tillåta att hon skäller. Som svar på andra hundars skällande är kanske en bra regel?


Vi pratade lite, hundägare emellan och efter en stund kopplade jag loss Tessan. Det kommer fler hundar förbi, vissa skäller och andra inte. Tessan håller sig nära mig och är lugn. Hon försökte fint trippa fram till ena hanhunden som varit med från början men han gav henne inte det kärlekssvaret hon ville ha så hon gick ifrån. Så underbar hund jag haft idag. Sen kom en hund vi träffat förut som hon tyckte hon kunde skälla på. Då sa ägaren till Tessan och jag kände mig otroligt nöjd med att hon sa ifrån. Sen gick det bra. Det är visserligen något med svarta hundar..? Men jag måste tänka nu... vi mötte en, två, tre, fyra, fem.... åtta hundar tror jag det var... nej, nio! Hon började skälla på en hund, lyssnade på första korrigeringen och utöver det har hon varit den hund jag vill ha. Jag älskar henne idag. Och igår. För att inte tala om i förrigår. Kärlek kallas det. Och träning, socialträning.

 
 
Zandra

Zandra

27 mars 2011 15:06

Det är så underbart när det går så där bra! Då får man verkligen ett kvitto på att allt jobb man lagt ner lönat sig. Du är duktig!

Men försköna inte Stockholm vad gäller förståelse för hundar. Det är precis lika illa här som överallt annars. När jag varit hundvakt har jag flera gånger varit med om folk som kastar sig fram och ska hälsa på hunden utan att fråga mig först. Så gör man inte mot en okänd hund. Men folk som inte har hundvana förstår inte, och det är nog samma över allt.
Jag har också lika många gånger varit med om att andra släpper fram sina hundar till min utan att fråga. Så att de har egen hund är tydligen inte heller någon garanti för att de har hund-vett.

http://drak.bloggagratis.se

Dream Maddo

27 mars 2011 16:59

Jag vill inte försköna. Min upplevelse är dock sådan att folk har olika sätt att tala till mig och se på Tessan i sthlm jmf. med gbg.

 
Sussi

Sussi

27 mars 2011 15:15

Visst känns det underbart dom stunderna! Försvara sig med några skall måste hon få göra när det kommer hundar rännandes mot henne. Hur ska dom annars veta hur nära dom får komma! ;)

Timmersågen lämnade jag som tur var hemma hos sambon ;)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Dream Maddo

27 mars 2011 17:03

Åh, vilken härlig attityd! =)

 
Zandra

Zandra

27 mars 2011 17:47

Ja folk här är väl så vana vid alla hundägare som inte kan hantera sina hundar så de blir väl trevligare mot dig som har pli på din hund! ;)

Men jag kan hålla med om att det ofta är folk med andra hundar stannar och pratar. Det är trevligt tycker jag också!

http://drak.bloggagratis.se

Dream Maddo

27 mars 2011 18:08

Ja, extra trevligt att få nya kontakter :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards