Jag helt enkelt.

Alla inlägg under februari 2011

Av Dream Maddo - 6 februari 2011 22:23

  


Idag köpte jag ett hjul till Tessan, kan man kalla det (h)julafton då? Anyway så ligger hon helt däckad nu. Haha, ordvitsar är bäst!

Av Dream Maddo - 6 februari 2011 18:28

Idag tänkte jag köpa färg till mitt bord jag håller på och fixar (ett projekt jag kanske inte berättat så mycket om?). Tyvärr var det stängt idag så jag åkte till affären i onödan? Tog en promenad med Tessis i Slottsskogen istället. En timme blev det och det var riktigt skönt och välbehövt! Sen åkte vi hem. Jag tänkte gå och handla mat därefter men hittade inte min plånbok i fickan den brukar vara i. Panik. Jag gick hem och kollade hemma. Inget. Gick till spårvagnen och tänkte att jag får åka tillbaka samma väg och kolla. Hålla tummarna för att det finns goda människor. Arg på mig själv sprang jag till vagnen och gick av vid Slottsskogen för att gå "bakvägen". Väl där känner jag plånboken i fickan. Om jag var arg på mig själv innan ska vi inte diskutera hur arg jag var på mig själv vid detta tillfälle. Så jag fick åka och handla tillslut. Jag storhandlade. Väl hemma ställde jag igång med ett rejält storkok. Nu har jag köttfärssås för en vecka och likaså korvgryta. Färdigrullade köttbullar som bara är att steka. Gött!


På vägen hem fick jag stanna var tionde meter för att kassarna var så tunga. Sista biten tänkte jag på en kvinna i huset brevid som bar massa kassar strax innan jul. Jag tyckte så synd om henne så jag hjälpte henne att bära kassarna, trots att jag hade bråttom. Jag hoppades att jag skulle få samma bemötande av någon vänlig själ för jag hade riktigt ont i händerna och var extremt trött. Och plötsligt erbjuder sig en man att köra sista biten. Förstå hur glad jag var?


Väl hemma plockade jag upp mina varor, 3,4kg köttfärs, två falukorvs...vad det nu heter när de är typ runda? En bricka med korv, mjölk, grädde, grönsaker osv osv. Mest glad är jag över att ha hittat mitt favortbröd: GI-ruta. Det är otroligt sällan jag hittar det så jag köpte upp hela sortimentet. Tre paket fanns det kvar så tro inte mitt hem är fyllt med GI-rutor nu. Haha.


Nej, kort och gott: Det finns otroligt bra folk i världen och kanske är det så att man bara upptäcker det om man tror på det?

Av Dream Maddo - 5 februari 2011 22:27


Kompletterar föregående film med en bild. Kan man kalla det för bildbevis att Tessan faktiskt mördat Pinky, den rosa hunden? Det där rosa som finns bland all stoppning är hunden alltså. En gång i tiden en söt nalle-hund som jag vann på Liseberg sommaren som Babbe var här. Då bodde jag inte i denna lägenhet utan i den andra lägenheten, själv. Det känns som en evighet sen!


Jag har fixat rummet nu, tömt det mesta. Har som intention att köpa färg imorgon så jag kan måla bordet och kanske bli klar med det inom kort? Då skulle jag kunna sälja det andra bordet som jag egentligen älskar.


Nu har jag fastnat i "Freaky friday" så jag tänker fortsätta se den...

  

Av Dream Maddo - 5 februari 2011 19:17


Tessan säger att hon är oskyldig till hundens död men jag har mina tvivel. Hunden har inga ögon, inga öron, ett ben är borta, den saknar svans . Visst ja, den har otroligt lite blod (stoppning),! Stackars Pinky! Och stackars mig som får städa slamsor och stoppning!
 

Av Dream Maddo - 5 februari 2011 12:29


Jag kan inte annat än älska det faktum att min hund kommer upp i sängen, lägger huvudet på kudden och sover med mig. Den rosa kudden är min och den rör hon inte. Hon kan däremot sno mitt täcke ibland men hon får snabbt flytta på sig när jag ska sova. Så är det. Idag har jag rengjort rummet i en ordentlig omgång och satt igång en tvätt med slipdammsgardiner. Tänkte ha en slappisdag idag. Det känns skönt. Vädret är skittråkigt men det finns hopp.  

Av Dream Maddo - 4 februari 2011 20:07

Jag hade planerat en slapparhelg. Med en mysig söndagsmiddag. Så ringer golvläggaren och säger att han vill lägga golv nästa vecka. I mitt arbetsrum!!! Där jag har fullt med slipdamm och skit. Men mest slipdamm! Jag kan även tillägga att jag inte tänker chansa på att döda min PÅSLÖSA dammsugare. Detta är enda gången jag klagar på min älskade dammsugare... men att dammsuga slipdamm rekommenderas inte med vanlig dammsugare, minst av allt med en påslös. FAN!


Så helgen kommer gå åt att försöka sopa ihop det värsta och våttorka golvet och väggarna. Det ska nog gå bra. Men det var det där med att börja...


Skolan går bra, jag ligger före (suprise!) och kan nog ägna en dag åt slipdamm istället. Det blir skönt att få ordning här hemma. Just nu är det ett rum där allt slängs in som inte används. Snart kommer det en inneboende till och hon vill nog inte ha slipdammsrummet utan sovrummet. Vilka krav folk har numera va?


På söndag blir det söndagsmiddag. Myspys.


Vill även tillägga att jag är världens stoltaste Maddo för Nina har fått jobb och en riktigt bra lön! Grattis min vän! Kärlek på det, som vi skulle säga. Och på tal om kärlek är det fråga om det inte är så att Maddo börjar bli kär...

Av Dream Maddo - 3 februari 2011 20:47

Vi har, vad skolan kallar det, flexibel skolgång. Det innebär att vi inte har klassrumsbaserade lektioner och att vi bestämmer själva över studierna. Eftersom jag egentligen ville ha en klass och det var det jag längtade efter när jag sökte skolan så blev det ett nederlag. Informationen på skolan har också varit bristfällig och det är tråkigt. Men jag har släppt det och tänkt att jag ska plugga järnet och tenta av kurserna snabbare än tänkt. Nu läser jag en 8v-kurs som jag hoppades bli klar med på 4-5veckor. En bok och 8 inlämningsuppgifter. En bok som tar upp det jag jobbat med i nu 6 år. Åtta inlämningsuppgifter som är bra mycket mindre än våra universitetsuppgifter. Det borde ju inte vara så svårt, ellerhur? Men nu är det inte så lätt som det borde vara. För jag får inte skicka in alla uppgifter så fort jag är klar utan jag måste invänta respons och eventuell komplettering innan jag får skicka in uppgift två. Jag hoppas lärarna är snabba för jag tänker fortsätta göra mina uppgifter i den takten jag gör dem nu. Jag har hunnit med uppgift 1 och påbörjat uppgift 2 idag. så om jag har tur får jag respons imorgon och kan skicka in uppgift 2 under morgondagen tillsammans med eventuella kompletteringar. Annars får de se till att sätta in mig på fler kurser samtidigt. Jag står ju och stampar!!! Denna vecka har jag jobbat en dag. Varit med Madde en dag. Läst skollitteratur en dag. Skrivit uppgift en dag. Och ni ska bara veta hur mycket jag pratat i telefon! Stackars min räkning!! Hoppas CSN kommer snart.

Av Dream Maddo - 3 februari 2011 13:30

Det finns så mycket som man bör. Men det finns ju saker man gör också. Exempelvis bör jag göra färdigt min skoluppgift men istället gör jag ett blogginlägg. Smart? Kanske inte. Men nu är det gjort!

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards