Jag helt enkelt.

Alla inlägg under februari 2011

Av Dream Maddo - 20 februari 2011 11:01

Idag behöver jag peppas. Därför ska jag berätta lite saker som gör mig glad. Ingen speciell ordning.


 • Besök i helgen gör mig glad.
 • Fint väder med långpromenad gör mig glad.
 • Tessan sover i sängen, det gör mig glad.
 • Jag har världens bästa vänner, det gör mig glad.
 • Jag har bara två skoluppgifter kvar (lite kluven där men att ha nio hade knappast gjort mig glad...fokuserar på att sju är gjorda!)
 • Detta inlägg gör mig glad.
 • Söndagsmiddag gör mig glad.
 • Besök i helgen gör mig glad.
 • Besök i helgen gör mig glad.
 • Besök i helgen gör mig glad.
 • Humor i melodifestivalen gör mig glad: Han som Saade, han va dé!

Ska kolla runt lite med hundvakt men jag behöver komma bort och tänkte dra mig till Varbergs kurort isåfall. Nu måste jag plugga. Har gett upp att få gjort två uppgifter idag, men åtminstonde en och påbörja den andra. Jag orkar inte mer. Det blev sent igår hos Nina och jag valde att sova ut i morse för jag hade tok-ångest. Ångesten vill inte riktigt släppa taget om mig just nu men jag försöker hålla fast vid det positiva. Och än så länge finns det ju bra saker! När de inte finns så borde man bli orolig.

Av Dream Maddo - 19 februari 2011 16:29

Två uppgifter kvar. Jag snittar två om dagen nu. Det känns som en bra helg trots allt pluggande. Jag gör något men slappnar ändå av.


Ikväll ska jag Nina och äta baconinlindad halloumi. Mums.

Av Dream Maddo - 18 februari 2011 23:19
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Dream Maddo - 18 februari 2011 22:02

Jag ser ett ljus i tunneln och mitt enda hopp är att det inte är ett mötande tåg!


 

Min imitation av "tänkaren"

Igårkväll skrev jag tema2. Tema1 är redan inskickat som ni kanske minns? Tema9 likaså. Igår skickade jag alltså in tema2 och idag skrev jag färdigt tema3, vilket jag valde att skicka in direkt. Även om läraren bett om tid att gå igenom innan hon tar nästa. Återkommer till detta. Tema 4 startade jag mitt på dagen och skickade in för bara några minuter sen.


På pingpong (skolportalen) fanns ett inlägg till alla studenter:'
Till alla studerande

Vi lärare har mycket att göra och mycket att läsa. Vi ber er att ha tålamod med oss. Det kan ta lite tid att få resultat på teman. Det är viktigt att ni inte sitter och väntar utan istället kommer igång med nästa tema/nästa kurs. Vi återkopplar till er så fort vi har läst genom och bedömt era teman.
Lycka till!
Lärarna


Sagt och gjort: Jag sitter inte och väntar utan kommer igång med nästa tema...och nästa.. och nästa! Sådeså! Man ska alltid ha något att falla tillbaka på när man gör något sånt här. Jag skrattar, hånar, inombords!Tröttis


Nu är jag trött efter en dag som faktiskt varit helt underbar. Söta E kom på besök och vi tog en långpromenad med världens godaste korv mitt i allt. Det var strålande solsken och en underbar dag att promenera länge. Vi pratade en del också. Skohyllorna har kommit upp också för underbara E hjälpe till att städa och fixa här hemma. Pinsamt när vänner behöver hjälpa till men jag hjälper allt som oftast mina vänner så jag har insett att man ska våga ta emot hjälp! Diskat, städat och rensat. Långt ifrån allt för jag va tvungen att jobba också, men det som hjälpes till med uppskattades. Skönt med en initiativtagande vän. Fick en tavla av E också. Uppskattat.

 

Myspys i sängen.


Nu väntar lite myspys med Tessan i sängen. Hon sover ju i sängen numera. Det tog lång tid innan hon gjorde det. Månader! Men det var värt väntan att få sova med henne. Min underbara vovve. Ibland är hon gratis och jag kan betala för att någon skulle ta henne men allt som oftast älskar jag henne högre än något annat.


Så gillar jag er bloggisar också! Skickar massa tankar till er.  ...visst ja! Jag budade hem ett par gardiner på tradera häromdagen också. Hämtade dem idag. Nu börjar det bli ett hem här också. Positivt!


Imorgon är det melodifestivalkväll hos Nina och vi ska äta rotfrukter i ugn med baconinlindad haloumi. Tror ni jag fått dille på det? Ohja! Plus att jag har massa rotfrukter hemma som måste användas! Jag ser ljuset, nu hoppas jag bara att det inte är ett mötande tåg...igen!

Av Dream Maddo - 17 februari 2011 21:00

Skolan har blivit en sådan psykisk stressfaktor nu så jag återigen fått magkatarr. Mår inte så bra. Funderar mycket över livet igen. Skolan skulle ju bli bra och lärorik. Inte en jävla massa tjabbel med lärare och rektorer. Jag har inte haft denna typ av problem med lärare sen högstadiet när vi hade en gubbe som var skolad på "allt ska ske enligt en exakt planerad tidsplan annars får jag utbrott-lärare"...


Halv sex gick jag upp i morse. Sju gick vagnen. Tjugo i åtta lämnade jag tessan. Halv fyra slutade jag jobbet. Kvart i fyra tog jag ut Tessan. Fyra åkte jag till Fysiken. Halv åtta hämtade jag Tessan. Nu är jag hemma och otroligt trött men plugga måste man tydligen göra ändå. Oavsett magkatarr finns eller ej.


...visst ja, läraren menar att det är ett missförstånd. Skulle önska jag kunde lägga ut hela konversationen på bloggen för tydligen är det fler än jag som anser att hon är mer än otydlig och det irriterar mig. Jag har frågat henne om någon form av kursutvärdering kommer i slutet av kursen. Rektorn sa ju att jag var den enda som hade klagat och om så är fallet så känns det som om kursutvärdering inte existerar...

Av Dream Maddo - 16 februari 2011 21:00

Tänk om man skulle veta hur dagarna skulle sluta. Då hade jag inte gått upp ur sängen i morse. Början av dagen var bra. Sen kom stressen men det la sig. Jobbade och hade trevligt och kom hem.. så blev det bara pannkaka.


Hej!
Eftersom du har erfarenhet från vård kanske det räcker för dig att göra fältstudier som är i det sista temat i denna kurs.
Har läst tema 1 och du skriver bra och utförligt så det är bara att gå vidare.
Mvh *lärarens namn*

 

Så jag skickar in och gör tema 9 (fältstudier) och får detta mail:

 

Hej!
Ja det var verkligen en trevlig läsning. Mycket bra och intressant. Eftersom du är klar med studiehandledningen får du betyget G i denna kurs. Meddela mig om dyu vill ha en fördjupningsuppgift för högre betyg.
Mvh *lärarens namn*

 

Snabbt följt av:

 

Hej1
Nu var jag för snabb du är ju inte klar med studiehandledningen eftersom du bara gjort tema 1 och 9.
Mvh *lärarens namn*

 

Så jag frågar om hon menar att jag ska göra uppgifterna däremellan eller ej. Känner att jag fått väldigt dålig information om detta eftersom jag tolkar första mailet som att jag kan gå direkt på fältstudien.

 

Hej!
Du ska göra alla teman i Studiehandledningen Har du fått positiv respons på arbetena och eventuella kompleteringar så är du godkänd. mot slutet av denna kurs kan du begära fördjupningsuppgift mrn det är ju några teman tills dess.
Mvh *lärarens namn*

 

Nu är jag besviken, irriterad och trött på den dåliga informationen jag får av min skola (Bräcke Diakoni, tänker tamitusan inte sopa under soffan med vilken skola det är!). Jag tycker mig ha rätt att kräva information om vad som krävs från mig! Jag är så in i helvete arg på skolan så svordommarna räcker inte. Jag vet någon som tänker mailbomba läraren med tema 2-8 innan veckan är slut - oavsett om hon vill ha dem en och en eller ej. In ska dem. Därmed basta! Och uppgift för högre betyg kan hon fetglömma. Jag har gymnasiebetyg och detta har bara lett till att jag vill bli klar med utbildningen för att bli klar inte för att det känns sådär roligt och givande som när jag sökte.

 

Jaha, så det du meddelade mig om att hoppa till uppg. 9 gäller inte längre?

"[2011-02-08, 14.35] lärarens namn:

Hej!
Eftersom du har erfarenhet från vård kanske det räcker för dig att göra fältstudier som är i det sista temat i denna kurs.
Har läst tema 1 och du skriver bra och utförligt så det är bara att gå vidare.
Mvh *lärarens namn*"

Jag upplever det som väldigt otydlig och dubbel information.

Madelen
 
Jag blir väldigt kortfattad när jag blir arg. Som ni kanske märker?

Av Dream Maddo - 15 februari 2011 20:44

Idag fick jag för mig att åka till Kickan. Bara sådär mitt på dagen. Och tur är det väl att Kickan samtyckte. Hunden då?! Hundvakt - check! Vad skulle vi göra? Jo, äta baconinlindad haloumi med rotfrukter och vitlöksbröd. Lägg till bearinese så är middagen komplett. ÄLSKA! Dessutom mjölkfri. Något både jag och Kickan ser numera med personer i omgivningen som är mjölkallergiska.


Det är många som tjötat om bilder på frisyren och eftersom Kickan är stylist så tog vi en bild...på vårat sätt! Såhär ser mitt hår ut (tuperat, stylat och sprayat):


  

Foto & styling: Kickan. Redigering: Maddo

 

 

...och för er som undrar: Jo, det var förbannat kallt men vad gör man inte för ett foto? Haha

Av Dream Maddo - 15 februari 2011 12:18

Söndag ca 20:30;

- Jag är sugen på godis

- Varför sa du inte det förut? Då hade jag kunnat köpa det på vägen hit.

- För jag är sugen nu...


.... 20:45;

- Är du fortfarande sugen på godis?

- Jaa

(tittar på klockan och diskuterar när affären stänger, därefter en lång tystnad)


... 20:50;

- När slutar programmet?

- Nio tror jag


... 21:00;

Åker och  köper godis. Ligger i sängen, äter godis och ser på trassel. Myspys.---


På måndagen träffade jag underbara Madde på sjukhuset. Gick på stan och tränade (!). Sen blev det fläskfile i ugn (mums!) och pannacotta till efterrätt. Alladin blev kvällens film och kärleksmums som inneboenden hade bakat var det extra sockret som behövdes för att hålla sig vaken... eller, visst ja! Maddo blev trött och kunde med nöd och näppe hålla upp ögonen.


Inga blommor eller restaurangbesök för min del men en jävligt bra alla hjärtans dag för det. Däremot undrar jag vart solen var? En härlig promenad hade ju inte suttit fel när jag väl hade en hand att hålla i!


Nej, nu är det tomt här hemma och uppgiften från skolan är inskickad. Jag har kontaktat läraren för nästa kurs och hoppas på någon lite mindre uppgift att göra så jag kan hoppa på nästa kurs istället. Undrar om man kan läsa under sommaren också? Isåfall hade jag ju varit klar till hösten. Hmm, det borde gå att lösa tycker jag. Om inte annat kan jag ju vänta med resultaten till hösten så kan jag göra uppgifterna på sommaren. Att bli klar känns ju definitivt som något jag vill. Jag vill ut och jobba!


Två timmars promenad med Tessan är avklarad och nu tror jag att jag ska satsa på lite mat och slappa lite. Soporna letar sig nog ut själva. De får ben snart kan jag lova!

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards