Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 23 februari 2011

Ett team ska bildas!

Av Dream Maddo - 23 februari 2011 18:45

Jag fick sms om ett paket idag och döm av min glädje och frustration över att sitta på jobbet och vänta ut tiden tills jag kunde hämta ut mina böcker?!


Idag vaknade jag, trött som en gnu men med möjligheten att snooza längre än vanligt och ställa klockan senare än vanligt. Jag sov nämligen utan Tessan. Självklart är det tomt utan henne i sängen men efter ett par dagars dålig sömn och ångest nattetid så var det välbehövt. Nina erbjöd sig att ta Tessan för att slippa flängandet med hundarna. Jag tvekade länge men insåg tillslut att jag var mest egoistisk om jag tackade nej. Men tackade jag ja så såg jag ju till Tessan och mitt bästa. Så igår tog jag ett varmt bad. Åt kvällsmacka i lugn och ro och sedan la jag mig. Somnade som vanligt på två röda och sov en bra natt utan större uppvaknande. Gött.


På positivt humör tog jag mig till jobbet. Djupt försjunken i en dålig halrequin-bok utan en tanke på Tessan som brukar ligga vid fötterna, stressen att lämna henne hos Nina innan jobbet och kunde fokusera på just den kassa boken och resan till jobbet. Gött!


På jobbet fick jag förtroendet att arbeta med en brukare jag aldrig arbetat med förut. Ingen brevidgång här inte. Men det gick okej tycker jag. Fick beröm av personalen också. Skönt det. Idag var en bra dag på jobbet, även om den va tung.


På vägen hem gick jag och hämtade ut paketet jag beställt och det medför att jag nu har kvällslektyr ett tag framöver - utöver harlequinboken som är 4 i 1.Efter en himla massa sökande hittade jag en kurs jag ville gå med Tessan. Fullbokad. Och då tar man saken i egna händer! Böcker. Klicker är mitt första mål. Nu ska jag tamitusan träna mig på det här med karaktär som Sandra brukar prata om. Ja, nu ska det bli team av mig och Tessan. Klickers-boken är den med en Tessan på. För visst är jag väl inte ensam om att se likheterna mellan hunden på boken och Tessan?


Följande böcker är det:

1. Mental aktivering för din hund - Charlotte Swanstein (ICA Bokförlag)

2. Hundlydnad med klicker - Peter Holmberg, Foto: Krister Lindh (ICA Bokförlag)

3. Aktivitetsboken - Memea Mohlin (Prisma)

4. Dominans och ledarskap. Fakta eller fantasi? - Barry Eaton (Canis)


Jag ser fram emot det här!


  

Rätt mycket har hänt sen dag 1 med Tessan...

 
 
Zandra

Zandra

23 februari 2011 21:17

Skönt att du fick lite "barnvakt". Det är tufft att ha hund ensam. Du ska inte skämmas för att lämna bort henne, man måste få ta "semester" från ansvaret ibland.

Böckerna verkar ju jättespännande! Hoppas de är bra! Du kanske kan gå den där kursen med Tessan nästa gång den startar :) Fast det kanske inte behövs, för med alla de där böckerna kommer du bli expert!

http://drak.bloggagratis.se

Dream Maddo

24 februari 2011 09:47

Mitt mål är att bli hundexpert då! :P

 
Anna

Anna

24 februari 2011 09:36

Vilka bra böcker du hittat!!
Nu kommer det bli ordning i torpet kan jag tänka!! ;) Jag skulle behöva lite av din energi just nu. :)
Kram!!!!

http://kavril.bloggplatsen.se

Dream Maddo

24 februari 2011 09:39

Jag har inte ens orkat gå ut på morgonpromenaden med Tessan just nu så energin finns inte, jag tar den! ;)

 
Vivi

Vivi

24 februari 2011 09:50

Du är så härlig, jag gillar verkligen hur du tar tag i problem och helt sonika bara löser dem :)
Du är nog vad man kallar handlingskraftig!
Jag tror att det kommer gå bra med träningen för både dig & Tessan ;)

Bra att du unnade dig lite paus, tror det är samma som för småbarnsföräldrar, ibland måste man få lite paus för att vara en riktigt bra förälder ;)
Kram

http://www.missvivis.se

Dream Maddo

24 februari 2011 10:33

Tack söta du! Vilken härlig komplimang! Kramar i massor!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards