Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 7 februari 2011

De små sakerna gör stora underverk!

Av Dream Maddo - 7 februari 2011 12:01

Ååååh, jag vill bara berätta! Jag vill bara få visa. Jag vill bara skrika ut! Men jag håller tyst, så får jag le inombords. Jag gillar reaktioner. Det blir nog ett avslöjande ikväll ändå.


I övrigt har jag vänner som ibland mår dåligt. Det gör jag också. Men ibland behöver man finnas för sina vänner. Man ringer för att se om de mår bra. Om de orkat med dagen. Om de kommer upp ur sängen. Följer dem tills de stapplande tar sig tillbaka till livet. Många gånger får jag höra av mina vänner att de uppskattar att jag finns där men att de inte är vana att vänner ställer upp så som jag. Det gör mig frustrerad. Vad är det för vänner som inte ställer upp för sina vänner? Jag sätter på ljudet på mobilen och har jour för mina vänner. Jag öppnar upp mitt hem och finns för mina vänner. Samtidigt som jag jobbar och pluggar. Jag vet hur viktigt det är att bara få vara nära. Se andra leva sitt liv och samtidigt ha någon att avbryta ibland. Det kan vara det lilla som behövs för att må bra. Ändå får jag ofta höra att folk inte ställer upp för sina vänner. Det gör mig ledsen. Det är så självklart för mig. Ett telefonsamtal om dagen. Eller ett sms. Ibland ringer jag inte, jag skickar ett sms med "jag tänker på dig, hoppas din dag är bra" eller "Hoppas det är lite bättre idag, jag tänker på dig" och avslutar alltid med Kram. Hur svårt är det att finnas för sina vänner? Och hinner man inte så har man för mycket i sitt liv tycker jag. Eller för många bekanta eller energitjuvar. Ibland skriver jag att jag har fullt upp idag men ville ändå höra hur det var med vederbörande. Det är så självklart för mig. Och visst låter det väl självklart när jag skriver det?


Mina vänner behöver inte må dåligt för att få sms från mig. Ibland skickar jag sms till mina vänner där jag skriver att jag är glad att de finns. Det behövs så lite för att göra någons dag. Ibland behöver man få något spontant. Varför inte slösa på tankar och ge energi? Tänk om kompisen vaknar och tänker att det är en seg dag men ändå så det går att ta sig igenom dagen. Hon eller han gör allt som vanligt, klistrar på ett leende och tänker inte mer på det. Kanske gör ditt sms att dagen inte blir "en i mängden", kanske får sms:et din vän att sluta klistra på leendet och istället le från hjärtat?


Det är det lilla som betyder så mycket. Ett hjärta på msn. Ett sms. Ett kort telefonsamtal. En kram. De små sakerna. Tänk på det!

 
 
Zandra

Zandra

7 februari 2011 12:26

VA?!? Ingen shopping. Herregud ^^ Hehe, men jag tänker vara olydig och köpa presenten till sambon ändå, om jag inte känner mig väldigt trött. Vet precis vart jag ska gå och vad jag ska ha, det är bara en liten grej också så inga stora kassar att bära hem.

Hade listat ut att jag nog inte skulle kunna träna efter så jag gjorde det nu på förmiddagen. Bara lite lätt träning också så kroppen orkar med att bli tappad på blod. det är ju första gången jag lämnar på riktigt, har bara varit där och tagit prover förut. Och imorgon nöjer jag mig nog med en promenad. Vet ju inte hur min kropp kommer kännas efter eftersom det är första gången som sagt. ska i alla fall äta lunch med sambon först så jag har fått i mig energi innan tappningen.

Har inte hunnit svara på din andra kommentar än men här kommer det! Den kombinerade hårfönen/plattången är verkligen grym tycker jag :) Skitenkel att fixa snyggt hår med. Jag har tjockt hår men det går snabbt att torka det ändå med den. Det enda jag kan komma på att ge minuspoäng för nu när jag använt den ett par gånger är att man inte kan ställa in hastighet på blåset. Bara ändra temperaturen.
Och Macadamia-produkterna kan jag också verkligen rekommendera :) Jag märker ganska omgående vad som funkar på mitt hår och de här var verkligen kanon. Och så luktar håret jättegott :D
Har upptäckt att den vårdande oljan gjorde händerna mjuka också så den får extra pluspoäng för det :)

Du är verkligen en fin och äkta vän! Man ska absolut ta hand om sina vänner! Både när de är i bott och när de är på topp. Jag håller helt med dig!
Hoppas att din dag också blir grym! Och jag är väldigt nyfiken på ditt avslöjande ;)

http://drak.bloggagratis.se

Dream Maddo

7 februari 2011 15:39

Aaww, så glad jag blir! Tack! :) Kramar!

 
Vivi

Vivi

7 februari 2011 13:22

Ja det är rätt! Blir lite inpirerad, ska försöka göra just sådana småsaker oftare!
Jag är själv ganska kass på att just höra av mig till folk, däremot ställer jag alltid upp när ngn mår dåligt då försöker jag alltid finnas där!

Sv: Jo visst är det så, bra realtioner bygger faktiskt alltid på en bra kommunikation oavsett om det gäller partner eller vänner :)

http://www.missvivis.se

Dream Maddo

8 februari 2011 23:03

Jag som trodde du va en typisk tjej som gjorde såna småsaker! Vilka fördommar jag har! ;) Kramar!!!

 
ida

ida

7 februari 2011 17:49

japp de är förändringar å gång. känns lite skumt att lämna den bloggen och adressen bakom sig. men de kommer bli toppen :)

http://www.idapersson.se

 
Anna

Anna

7 februari 2011 20:43

Precis så är det Maddo!! Hoppas du får tillbaka också, för det behöver man, iaf jag gör det. :)
Ord är så lätta att strö omkring sej, ord som värmer alltså. Det gör mej glad och jag vet att gör andra glad ibland. :) Kramar!!

http://kavril.bloggplatsen.se

Dream Maddo

8 februari 2011 23:01

Jag fick ju en supergo kommentar av dig här på bloggen! ;)

Kramar i massor!!!

 
Sussi

Sussi

7 februari 2011 22:00

Jag bara vääääntar på avslöjandet ;)

Ja precis.. Det behövs så lite för att glädja sina vänner och visa sin uppskattning. Ett snabbt sms kan göra en persons dag..!!
Våga visa uppskattning :)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Dream Maddo

8 februari 2011 22:57

Det finns ju ett avslöjande nu! ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards