Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 23 november 2010

Ljuspunkter i livet.

Av Dream Maddo - 23 november 2010 09:59

Det är så sällan jag tävlar men måste ändå erkänna att jag inte äger julgardiner ens. Nej, inte ett enda par! Så hade det varit en anledning som behövdes för att vinna så hade jag nog haft stora odds! Men nu får jag skrivas på en lapp och trängas med alla andra! Haha. Sussi är det som håller i tävlingen.


Annars då? Jo, det har snöat inatt! Och då är det en lycklig Maddo på morgonen. Det betyder ljus. Och i Göteborg även glashalt eftersom den förra snön hann bli blask men inte hann försvinna... Bilägare brukar säga underkylt tror jag allt. Men det är så det är i Göteborg. Tur jag hämtade upp julprylarna i källaren häromdan för där låg mina thermobyxor. Underställ och thermobyxor blev outfiten för morgonrundan. Efter rundan blev det ägg och te till frukost vilket känns som något man kan hålla sig på ett tag.


Igår gjorde jag lammgryta. Det blev riktigt bra! För er som hängt med ett tag så vet ni ju att jag inte kan följa recept. Men eftersom det var första gången jag tillagade lamm behövde jag ju en bas. Och då ansåg jag att dessa recept var intressanta:


Eftersom jag är en sucker för både plommon och körsbärstomater så ansåg jag att det var bra att ha bådeoch. Löken hackade jag inte utan skar i cm-stora kuber, eller... de faller ju isär men ni hänger med. Championer behöver man bara skriva en gång eller nämna för att jag ska ha i och de skar jag i fyra. Jag höll mig till grädde i grytan och använde mig av köttbuljong. Salt och peppar, vatten, timjan och persilja. Jag kommer definitivt göra om det! Det går att misslyckas med lamm har jag hört, kofta är varningen man får. Jag har inte ätit lamm särskilt ofta så jag vågar inte uttala mig. Detta var iallafall så gott att jag gick och smygåt efteråt (med ljudliga "mmm" och "åååh, vad gott" följt av nöjda skutt, otroligt diskret!) så jag är frälst!


Annars spillde jag stearin över min nya dator häromdan. Tur det var vaniljdoft på så datorn luktar vanilj. Ärligt talat; den klarade sig. Det går att skriva på den och ingen knapp är seg efteråt. tacka vet jag tandpetare och dammsugare. Rycka knappar har jag lärt mig inte är bra (det gjorde jag när jag spillde sås på den förra, vilket gav en seg knapp som inte satt som den skulle...)


Tessan sover mycket i sängen nu. Jag har bytt rum till den underbara tapeten (ja, en tapet kan få mig att byta rum). Ni vet att jag pratar om gamla arbetsrummet va? Jenny valde att köpa lägenhet istället för att flytta in och på lördag flyttar istället M in. Katarina har också valt att köpa lägenhet och vann budgivning förra veckan. Nu blir det en ny inneboende 2011. Eftersom M flyttar in denna vecka och Katarina troligtvis flyttar ut under månaden, sen kommer jul och nyår... På grund av detta söker jag nog en inneboende en stund efter Katarinas utflytt. Tessan ska må bra också. Ja, den lilla grisen, prutten, älsklingen... kärt barn har många namn, ligger och sover brevid mig just nu. Jag sitter i sängen. Spännande va?


Mitt projekt nu har vi kommit fram till är: Hitta olika saker som får mig lugn och som inte får mig att känna behov av att vara social. Igår kom jag på mig själv med att uppskatta att laga mat själv. Det är väl en sak som får vara på listan. Målet är att klara av att göra en sån sak varje dag. Men jag behöver fler avslappnande saker för att klara av att hålla det. Avslappnings-CD funkar jättebra, tills jag träffar någon eller fyller en helg (vilket är skönt ibland, men svårt att gå tillbaka till CD sen..) Likaså mindfullness. Skitbra! Och det ska man kunna köra närsomhelst på dygnet men det stressar mig att försöka ha det varje dag. Jag är ingen rutinmänniska förutom på jobbet.


Nu ska jag gosa in huvudet i Tessans mage och sen julpynta lite. Min helg kommer gå åt att jobba (vaken natt), hjälpa med flytt och storbesök förhoppningsvis får jag träffa Kryddan och hans dotter lite också. Myspys helt enkelt!


Och för er i Göteborg som klagar på snön: När snön försvinner vill jag då inte höra er klaga på att det är mörkt!

 
 
Vivi

Vivi

23 november 2010 12:52

Härligt det är att höra dig så positiv och att du ser de bra sakerna !! För visst är det mysigt med snö, mat och husdjur !!
Och som en vis person har sagt till mig : "Allt ordnar sig! Inte alltid till det bästa, men det ordnar sig alltid !" :)

Sv. Jo det är egentligen bättre uttryck att lära sig leva med det :) men andemeningen är densamma :)

Massa kramar

http://www.missvivis.se

 
Anna

Anna

23 november 2010 22:58

Det är så skönt med människor som kan se det positiva i livet och glädjas åt det dom har.
Du är bäst Maddo!! Härligt att höra att Tessan nu är okej igen också. :)

http://kavril.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

24 november 2010 08:10

Vad kul att du vill vara med och tävla. Önskar dig lycka till! :)

Det verkar ha hänt en hel del i ditt liv under den här tiden. Hoppas du känner dig bättre nu. Låter så på skriften i alla fall..

Kul att julpynta. Förstår att du vill tjuvstarta lite. Det kommer jag med göra. Jag börjar på fredag :)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skapa flashcards