Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2010

Träning för välmående?

Av Dream Maddo - 6 augusti 2010 02:06

Det är rätt komiskt hur livet kan förändras. Det kan ändras snabbt eller långsamt. Gå framåt eller bakåt. Ta min träning exempelvis, jag har inte alltid tränat. Det har inte varit en självklarhet. Jag avskydde gymnastik exempelvis. Sen försökte jag med Friskis & Svettis men det var i samband med ätstörningarna så det klassar jag som tvångsmässigt. Sen har jag försökt fram och tillbaka. Jag och C började träna på Fysiken och det gick bra till en början. Men sen blev det problem i relationen och träningen kom i skymundan. Jag hade ett uppehåll när jag mådde som sämst. Klarade mig knappt ut om dagarna så träning var uteslutet - även om det definitivt hade gjort mig bra.


Förra sommaren sökte jag jobb på Fysiken som värd (-inna?) och jag har inte ångrat mig en sekund. Underbara kollegor och trevliga tränande människor. Den största fördelen har ändå varit att jag kommer iväg och tränar två gånger i veckan, oavsett om jag mår bra eller dåligt (psykiskt).


När jag mått dåligt den sista tiden har det i regel varit i samband med att jag inte tränat. Jag ser sto skillnad i mitt välmående om jag tränar eller ej. Visst att man ska och bör ha uppehåll ibland men träning behöver inte vara ett gympass. Denna vecka har jag tränat tre dagar. Två yoga-pass och ett A-box. Det känns bra. Nu är det uppehåll  under helgen och vi får se om jag  kommer ut och springer lite. Det hade varit skoj att se framsteg när det kommer till joggningen också. Ett par rundor har det kommit att bli faktiskt.


Den 18:e ska jag unna mig något riktigt speciellt. Vad det blir får jag nog återkomma till men det kommer bli riktigt bra  har jag bestämmt!

 
 
Vivi

Vivi

6 augusti 2010 08:33

...men maddo då, vara uppe så sent! :)

Photobox ska jag kolla upp!
Tack Maddo, jag älskar den blåa klänning även om den stramar åt lite mycket underarmarna så att man får veck :P

Vissa människor verkar ha en sådan relation med träning, men som du säger får det itne bli ett tvång utan man måste ju kunna ta pauser ibladn utan att hamna i en svacka.
Jag tycker iaf att det låter bra att du ska unna dig ngt, verkligen!

http://www.missvivis.se

 
Sussi

Sussi

6 augusti 2010 10:24

Så är det ju egentligen för mig med. Att man mår allra bäst när man kommit igång med sina promenader eller crosstrainern. Just nu är jag i en låååååång svacka. Jag kanske får söka jobb som värd på nåt gym här i krokarna så kommer jag kanske också igång ;)

Så Tessan har inte börjat löpa än? Då vet du, att det nog alldeles straxt är på G. Det är riktigt dyrt att köpa trosa. I början använde jag en av mina trosor (med bra resår) som jag klippte hål för svansen. Det fungerade bra det med. Ja la en binda i bara..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

6 augusti 2010 13:25

Har inte skrivit så mycket om det, känner att det inte är min sak att skriva om :)

Kan ju bara kort skriva att han efter 4 år sa upp sig och det var på tiden. Hans arbetssituation var ohållbar helt enkelt.

http://www.missvivis.se

 
Sandra

Sandra

6 augusti 2010 16:15

Ville bara säga att jag tänker på dig och saknar dig =)

http://tobax.se

 
Teija

Teija

6 augusti 2010 21:03

Halloj, det låter bra med träningen. Klart att de bra hormonerna flödar när du tränar. Härligt!
Tack det är bra med oss. Lite trist bara att börja jobba igen på måndag. Har varit ledig en vecka...
Bamsekramar till dig♥

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
Zandra

Zandra

6 augusti 2010 22:02

Åh vad glad jag blev för dina kommentarer! :) Jag har varit så dålig på att läsa bloggar (och ganska dålig på att blogga själv) det senaste.

Yoga har jag alltid velat testa. Men det finns ju så många olika former av yoga. Har du något tips för en nybörjare?

Såg att du också besökt Ullared, och kom in på Gekås. Vi gav ju upp, men det blev en trevlig utflykt ändå :)

http://drak.bloggagratis.se

 
Sussi

Sussi

7 augusti 2010 10:32

Nu känns det mycket bättre då jag vet att allt börjar gå åt rätt håll igen. Skönt dock att veta själv hur man kan vända på det..

Hihi.. Du är den enda skorpionen som jag gillar ;)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Sussi

Sussi

8 augusti 2010 10:32

Igårkväll öste det ner så idag blir det nog ingen målning inte. Träet ska vara torrt när man målar. Det ser dessutom lite illavarslande ut idag med så jag får väl helt enkelt gå ut i strejk idag med då ;)

Ha en fin fin dag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se