Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 4 augusti 2010

Idiotiskt?

Av Dream Maddo - 4 augusti 2010 22:27

Vad ska man prioritera i livet? Förr har jag alltid prioriterat vänner. Vänner och arbete. Sen minskade prioriteringen av arbete för att på något sätt prioritera mig själv. Tufft, mycket tufft. I vissa ögon är jag egoistisk när jag gör det. Ibland behöver man en längre period då man rår om sig själv. Bara tänker på vad som är bäst för en själv. Dumpar vänner som suger energi och högst troligt själv blir dumpad för att man suger energi av vännerna.


Jag mår inte bra nu och mina prioriteringar har varit att träna. Och att jobba. Vänner är inte högprioriterade även om de självklart finns med i beräkningen. Däremot har jag inte högprioriterat vänner. Varför ska väl inte spela någon roll? Jag finns för mina vänner, ställer självklart upp för dem - i den mån jag orkar och kan.


Förr tog jag alltid reda på kunskap för att kunna hjälpa vänner. Jag ställde frågor, läste runt och drog slutsatser. Jag har hjälpt många vänner till ett drägligare liv. Vissa vänner har gått vidare och finns inte i min vännerkrets. Och så är det ibland. Man träffar människor under en kortare period och sen dumpar man varann. Visst kan man fortsätta kämpa, det gör man med vissa vänner. Andra är inte värda att kämpa för. Självklart har de ett kämparvärde i andras ögon men inte i ens egna. En relation handlar om att ge och ta. Ibland ger man mer och ibland tar man mer. Jag känner mig kass på båda två. Visserligen har jag lärt mig att man ska tacka för komplimanger och inte skryta allt för mycket. På så sätt tar man inte för mycket. Sen har jag lärt mig att man inte ska prata om sina problem direkt för då tar man för mycket energi. Därför ska man lyssna och tacka för komplimanger. Svårare än så är det inte.  Men man dör tillslut. Inombords.


Dit känner jag att jag är på väg. Jag har redan börjat tystna. Visserligen kommer tårarna numera men jag har svårt att komma över hinder 2. Att börja prata är första hindret och det överkommer jag på något sätt. Men om någon säger att den inte har tid är vi tillbaka på ruta ett igen. Idag fick jag veta att jag lät idiotisk när jag började prata.


Hjälper du någonsin en människa som har problem att prata eller mår så dåligt att den blir stum är mitt största tips att inte kritisera när denne börjar prata. Hur dumt, oväsentligt eller löjligt det än låter i dina öron så är det inte värt att nämna för en person med den problematiken!


Lyckligtvis har jag varit med förr och kunde kravla mig upp till steg 1 igen. Jag började prata igen. Så nu har jag kommit så pass långt att jag kunnat gråta, kunnat prata, tystats och börjat prata igen. Samt att jag har gråtit inför folk. Det kanske blir folk av mig tillslut. Vem vet, en vacker dag kanske jag även blir älskad och omtyckt för den jag är - så att jag känner det och inte behöver tvivla!
 
 
Ingen bild

Martin

5 augusti 2010 00:45

Verkligen starkt att du hittar kraft att komma tillbaka, försöka igen. Det bästa man kan göra. Du är skitbra!!

 
sara

sara

5 augusti 2010 10:20

Aw.. dumt att säga så när du började prata :-/ Bra av dig att du kämpade vidare! Vad är nästa steg?
kramar

http://smuppra.blogg.se

 
Linda

Linda

5 augusti 2010 19:33

Hej.

Nej jag är grön inom vallning men om det blir en hund av vallhundsras framöver så blir det ju till att lära mig:) Men kolla in på www.heardingbeardies.se eller en blogg jag följer www.tillyhills.bloggplatsen.se så kan hon nog tipsa. Vet inte vart du bor men detta är i Blekinge lycka till:)!Linda

http://www.tassavtryck.bloggplatsen.se

 
Maddo

Maddo

6 augusti 2010 01:53

Martin: Tack, det känns ostadigt just nu men ändå aningen uppåt. Känns bättre åtminstonde. Tränar massor för jag mår bättre efter träning. Bra skit. Saknar du inte Fysiken? :P

http://blogg.dreammaddo.se

 
Vivi

Vivi

6 augusti 2010 08:36

Martin sa det bra, det viktiga är att försöka och alltid sträva vidare mot att må bättre även om det är svårt.
När man mår dåligt blir man oftare känsliga för vad folk säger, samtidigt så får inte sådana säker säger hur som helst eller av vem som helst. Ett övertramp/foten i munnen som göra av en nära vän kan man ofta förlåta, men om det är ngn som uttryckt sig dumt förrut så känns det inte alls okej! Se till att du har folk omkring dig som du i längden mår bra av, som ger dig ngt!
Kram

http://www.missvivis.se

 
Sussi

Sussi

6 augusti 2010 10:29

Men vad ledsen jag blir att du är så nere just nu. Jag vet redan av det jag pratat med dig och det jag läst att du är en väldigt stark och beslutsam tjej så du kommer klara det här ännu en gång. Bamsekramar..

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
linda

linda

6 augusti 2010 21:40

Säger som det kedjesmset som gick runt för ett par år sen: "Vänner är som stjänor, man ser deminte alltid men man vet att de finns där." iaf riktigt vänner. Det är bra att du kämpar på för att komma upp igen. du har alltid vart en sådan person som kommer tillbaka upp igen, trots motgångar. Beundrar din kraft att orka efter allt du vart med om.
Kramar

http://lilly85a.bloggo.nu

 
Ingen bild

Martin

6 augusti 2010 21:52

Det går nog åt rätt håll hoppas vi verkligen. Jo... jag saknar fysiken, men jag måste och ska börja gå dit regelbundet igen, så snart jag är tillbaka:)

 
Maddo

Maddo

7 augusti 2010 00:19

Martin: Det är därför man går på pass! ;) Då får man mersmak.. :D

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

7 augusti 2010 09:50

Jag ska prova pass, helt klart! kanske får även jag mersmak då:P

 
Maddo

Maddo

7 augusti 2010 23:35

Martin: Ah, det är ju risken med pass! ;)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

8 augusti 2010 01:10

Beroendeframkallande... måste börja i höst:) har väl aldrig lyckats bli ordentligt beroende av träning, eller jag har tappat det snabbt igen kanske.

 
Maddo

Maddo

8 augusti 2010 06:06

Martin: Hehe, du får följa med på pass nån gång då! =)

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se