Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 29 juli 2010

Hundskräck och funktionshinder.

Av Dream Maddo - 29 juli 2010 20:37

Tessan är ingen ängel någon stans men hon har något speciellt inom sig som gör att folk blir lugna. Jag fick tillåtelse att ha Tessan med mig på jobbet idag och hon klarar det jättebra. Ett utbrott på en brukare fick hon dock men det är kanske inte så konstigt eftersom funktionshindrade kan ha ett annat kroppsspråk som blir fel för hunden. Men det löste sig faktiskt.


Min ena arbetskollega var superrädd för Tessan, eller hundar i allmänhet. Tacka vet jag Tessan som inte hälsar förrän kommandot "hälsa" uttalas. Gärna två gånger så hon är säker på sin sak. Men kollegan frågade faktiskt om jag kunde ha Tessan med mig imorgon också för att träna bort hennes hundrädsla. Då anser jag att hunden gjort intryck! Bra jobbat Tessis får jag väl säga! Hihi.


Kollegan inte bara tittade på Tessan, hon satte sig brevid henne och klappade henne! Jag sa till kollegan att hon skulle vara stolt över sig själv som trotsar sina rädslor. Lite roligt var det att få visa Tessan också eftersom hon är bland det dyrbaraste jag har i livet. Renovering och pengar i all ära men Tessan är ett liv. Jag har inga barn, även om jag önskar mig barn, så jag får ta det jag har och det är Tessan. Hon är mitt hjärta. Min skruttenpluttenbajsen! Japp, så kallas hon av mig! Hihi.


I övrigt tror jag Tessan skulle passa jättebra som en sån där hund som åker till sjukhusen och hälsar på. Hon är helt fantastisk mot funktionshindrade och jag fick mycket beröm för henne. De har haft andra hundar som hälsat på där jag jobbar men ingen har varit lika lugn som Tessan. Då känner jag mig stolt.  

 
 
Sussi

Sussi

30 juli 2010 09:41

Det vore ju jättebra om du kunde ha Tessan med dig på jobbet jämnt!

Sambons mammma och grannen tvärsöver var hundrädda innan dom träffade Doris. Men nu har dom kommit över det. Dom är så vana med Dodan nu så dom tänker inte på det längre..

Förrutom att jag fortfarande är arbetslös så mår jag fin fint. Hur är det med dig?

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Sussi

Sussi

31 juli 2010 08:15

Väggorden är så himla fina. Många säljer dom Engelska versionerna men dom är jag inte alls lika förtjust i. Svenska ska det vara..

Nu drar jag iväg på äventyr. Hoppas du får det riktigt bra undertiden

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

1 augusti 2010 21:30

Nu har man hunnit läsa ikapp lite, full rulle hela veckan har det varit, jag behöver semester efter min semester :P
Gud vad roligt att läsa om dn Ölandstripp, ni var itne långt från där vi var, norra öland "is the shit" ha ha ...nej men allvarligt, det är därifrån jag kommer, södra delen kan jag inte ett smack om :)

Härligt att det går så bra med Tessan, du ska verkligen vara stolt matte, du har gjort ett jätte jobb :)

Massa kramar

http://www.missvivis.se

 
Rulle

Rulle

2 augusti 2010 06:44

"skruttenpluttenbajsen" ^^ den var fin :)

http://www.rulle.nu

 
Anna

Anna

3 augusti 2010 00:27

Tänk vad bra du har lyckats med denna underbara hund!! Grattiskramar till dej och klappa dej själv på axeln för väl genomfört arbete. :)

http://kavril.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se