Jag helt enkelt.

Alla inlägg under juni 2010

Av Dream Maddo - 9 juni 2010 15:05

Är i stora staden nu. Stockholm. Har en knapp tillgång till internet så ni inte blir oroliga. Är här på obestämd tid! Vi hörs!

Av Dream Maddo - 8 juni 2010 14:49

Det är mycket att tänka på när man ska resa. Ännu mer om man ska packa för två. Dessutom är jag expert på att glömma hur mycket plats småsakerna tar. Det stora får jag i hur lätt som helst! Jag är så stressad att jag inte gör någonting just nu. Visst påverkar det lite att Eddie ligger och sover här inne just nu. Han vaknar så fort och blir stissig. Jenny kommer snart. Jag har avlastat henne lite.


Min present till mamma som jag beställde den 30 maj och som, enligt lycknis, skickades förra veckan (1 juni) har fortfarande inte kommit. Den hinner nog inte komma under dagen så jag har mailat dem och skällt ut dem. Igår fick jag sms om att posten tagit emot paketet. Jag tror att Lycknis gjort fel men tycker att de gott kan erkänna ett misstag. Har aldrig haft problem med dem förr! Sånt här stör mig. Katarina kommer nu få vidarebefodra paketet hem till mamma... Suck.


Packningslista:


Trosor12/5
BH3
Strumpor9
Byxor/Leggins2/2
Korta leggins3
Shorts1
T-shirt/linne2/5
Tunika4
Badkläder                                         
      
1 set +trosa
Nattkläder1
Klänning/kjol4/2
Skor 
Träningskläder1 set
Långarmad2
Jacka 


Mat+ skålarX
Frisbee2
Koppel, sele, halsbandX
Löplina + krokX
SängX
Tandstensmedel 
Tandkräm + borste 
BadrockX
BajspåsarX
Kam 


Övrigt

  • Dator
  • MP3
  • Studentlitteratur
  • Log-in till högskola/univ.
  • Tandborste
  • Hårtillbehör
  • Smink
  • Laddare
  • Biljett
  • Tågfika (Te?)
  • Extra väska
  • Plånbok m. leg och VISA

Av Dream Maddo - 6 juni 2010 10:46

Jag brukar sällan ta nässpray eftersom jag ogillar det starkt och känner att det ofta förvärrar. Jag blir visserligen inte täppt i näsan längre men det brukar sätta sig på halsen. Nu har jag varit snuvig ett par dagar och undrat om det beror på en eventuellt kommande förkylning eller allergi. Fick låna Katarinas nässpray för någon kväll sen och morgonen efter hade jag ont i halsen. Det känns liksom..torrt på något sätt.. irriterat. Då slog det mig att jag  faktiskt brukar få så i halsen om jag använder nässpray. Idag fick jag för mig att kolla upp det. Först kollade jag google men insåg att FASS finns på internet. Varför inte söka där tyckte jag då. Sagt och gjort.


Otrivin comp

Vanliga (förekommer hos fler än 1 av 100 användare): Torr och irriterad nässlemhinna, torrt och irriterat svalg, muntorrhet och huvudvärk.

Källa: Internetbaserade FASS


På något sätt känns det bra att veta att man inte är ensam. Det är inte mindre vanliga eller sällsynta utan vanliga biverkningar. I övrigt mår jag bra. Ska försöka finna något som är milt mot halsen, tyvärr sitter det så högt upp att det är svårt att komma åt...

Av Dream Maddo - 5 juni 2010 11:20

Idag har jag en "to-do"-lista. Den heter "Lördag" och är en post-it som förföljer mig. Egentligen skulle jag in till stan för att kolla på löpskor men jag har ingen lust. Det är min sista helg innan sommarkursen börjar på riktigt så jag tycker mig behöva den helgen.


På listan står att jag ska...


  • Höra av mig till Nina
  • Hänga/lägga in rena kläder i garderob/byrå
  • Fixa musik på MP3:n inför min resa
  • Presenter till Katarina och Jenny som tog examen igår, vi ska äta middag idag (Det stressar mig lite att det jag beställt till mammas födelsedagspresent inte kommit ännu trots leveransbekräftelse från företaget för flera dagar sen.. Stressad? Nä, inte jag... GAH!)
  • Ladda ner PDF-boken till nästa kurs (måste förstå hur man gör på distanskurser och fixa internet i Sthlm, tacka gudarna att lillebror fick internet idag!)
  • Se över packningen (skriva pack-lista och en lista av vad jag inte får glömma)
  • Duscha (Ja, sånt måste stå med på min lista, annars glömmer jag det..)
  • Portionera hundmat

Stryker sakerna allt eftersom men tanken är att jag inte ska sitta vid datorn... Vad gör jag då här?!

Av Dream Maddo - 4 juni 2010 09:10

Man måste satsa för att vinna. Man måste våga för att satsa. Man måste ibland göra emot det man känner för att få det man vill. Men när man inte vet vad man vill är det svårt att veta vad man ska satsa på.


Jag har inga problem att satsa allt - om det är något jag vill göra i livet. Problemen uppstår när jag inte vet vad jag vill. Då står jag gärna och stampar. Varken hissar eller dissar. Rädd för att göra fel. Ändå blir det ju fel av att inte göra något.


Gårdagens möte gjorde mig uppmärksam på att jag sårar omedvetet ibland. Alla gör vi det. Men när det är en person som man själv känner har gjort något som sårat och säger att jag gjort detsamma, genom att inte bestämma mig. Ja, då är det svårt. Jag vet fortfarande inte vart jag står i frågan men denna gång  tog jag  mig tid att prata. Den andra parten också. Förr har det slutat med att jag stått och stampat medan den andra lämnat allt. Ingen konversation.


Vart går vi från här? Jag vet inte. Vad vill jag? Jag vet inte. Jo, jag vill inte att det ska gå som förr utan att konversationerna ska fortsätta fungera. Vårt samtal gjorde åtminstonde att jag kunde sova inatt, även om vi inte kom fram till något. Det var en del att prata igenom och timmarna fick gå åt det.


Kanske är jag ständigt på språng, stannar inte upp och funderar på vart jag är på väg. Tessan har gett mig tid till mig själv. Hon har tvingat mig att stanna upp. Fundera på vad jag vill få ut av livet. Vad är det som är värdefullt i livet? Vad vill jag få ut av livet? Frågorna ändras ständigt och jag har kanske inte riktigt full koll på svaren just nu heller, men jag tar mig tid att fundera på det emellanåt. Inatt sov hon med mig hela natten. När jag vaknade imorse hade hon lagt sig raklång längst med kortsidan, det är tur att man har en 160-säng så man får plats! Haha.


Ny  kategori: Deep thoughts

Av Dream Maddo - 2 juni 2010 14:08

Var på promenad med Tessan och jag hann inte komma långt förrän jag upptäckte blod på hennes frisbee. Jag blev aningen orolig och efter lite sökande insåg jag att det var en tand som lossnat. Jag blir självklart orolig och går hem för att ringa veterinären. Tror ni min hemtelefon fungerar? De håller på och gör så vi ska få bredband hos oss och då kan män (vad annars?) tydligen lyckas med det mesta... förstöra våra tv-sändningar, internet och telefonen är bara några exempel (okej, alla exempel). Internet fungerade... TV:n fungerade... men inte telefonen! Upp till Jenny och fick låna hennes telefon (hon har inte samma abonemang som jag).


Det verkar som om det inte ska vara någon större fara, jag är glad att jag ändå ringde. Jag skulle inte borsta hennes tänder där idag och imorgon. Annars skulle jag hålla koll på att det inte blev infektion.


  

Av Dream Maddo - 2 juni 2010 09:42

Oj, jag har visst inte bloggat sen i lördags! Det känns som om jag bloggade i förrigår. Men inte det inte. Jag lever, bara så ni vet!


Under tiden som varit har jag hunnit med att passa Nova en heldag, plugga och fixa iordning hela vår rapport, sagt hejdå till Kryddan som var här i helgen. Igår var det redovisning av kursuppgiften, håll tummarna för mig nu för jag har inget mer att påverka. Bara invänta betyg, som jag hoppas blir VG. Man ska inte hoppas på sånt, för då blir man besviken. Jag känner dock att jag slitit häcken av mig med denna rapport.


Idag är planerna många, men det är alldeles för fint väder för det! Så prioritet ligger på att  boka tid i tvättstugan (borde gå snabbt, hihi) och duscha Tessan så jag kan sätta mig utanför huset i bikini för att sola och borsta Tessan som uppenbarligen tappar sin vinterpäls nu. Hon tappar en Eddie varje gång vi  kammar henne (varannan dag minst!). Nej, nu ska jag sätta igång så jag kommer ut snart!

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skapa flashcards