Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 28 juni 2010

Vilken djurklinik ska jag välja?

Av Dream Maddo - 28 juni 2010 12:10

Det är mycket att ta hänsyn till när man söker en djurklinik. Bemötande? Telefontider? Priser... You name it! I första hand går man ju faktiskt på hur känd kliniken är. I Göteborg är Blå Stjärnan otroligt kända och de har ju öppet dygnet runt vilket ger hutlösa priser. Att gå till veterinären är dyrt överlag, men blå stjärnan är bara en klinik jag skulle göra akutbesök hos. Så nu ringer jag runt. Att kliniken har en hemsida är en stor fördel. Där får man ett första intryck. Hur är kliniken, verkar det vara en samlad klinik? Har de någon form av sammarbete med andra? Ja, det finns mycket i ett första intryck. Sen ringer jag. Jag trodde att alla som jobbar på en djurklinik var trevliga lyssnade noga osv osv. Men många vill dra egna slutsatser, de kan inte ge några direkta svar osv. Att inte kunna ge ett direkt svar förstår jag visserligen eftersom det kan tillkomma saker på vägen. Då anser jag att jag vill ha någon som säger "för just det här tar vi mellan *prisintervall* men det kan självklart tillkomma kostnader" eller något i den stilen. Bemötandet har varierat väldigt mycket. Liksom priset.


Vad söker jag för då? Jo, jag vill ha en munsanering. Priserna mellan de fyra klinikerna jag ringt är från 1865kr till 3000kr. Det lönar sig alltså att kolla upp priser. Jag ska däremot ringa upp den ena kliniken och fråga om deras pris (2400kr) är inkl. den tanden som Tessan ska dra eller om det tillkommer kostnad för det. Annars är jag rätt säker på att två av klinikerna försvinner bort. De två klinikerna som hade högst pris hade, i min mening, sämst bemötande. Inte så svårt att välja bort dem helt enkelt.


Självklart är Tessan värd massor. Jag är kräsen när det kommer till vård för mig, varför ska jag inte vara det när det gäller Tessan?

 
 
Vivi

Vivi

28 juni 2010 15:16

Vad duktig du är, jag sitter ungefär i samma sits, min lilla älsklingsklinik har stängt och jag måste hitta en ny veterinär och helst en som tar katter på allvar (det finns många veterinäreer fortf. som inte tycker katter är särskilt viktiga husdjur)

Jag upplever att de små klinikerna ofta är bäst, där de är personliga, lite billigare och har tid !

http://www.missvivis.se

 
sara

sara

28 juni 2010 19:15

Det finns två sätt att se på saken tycker jag. Det första är priset. Man tjänar ofta mycket pengar genom att kolla upp priserna i förväg. Och varför betala mer för samma vård än man behöver?!
Det andra är att Tessan (eller jag själv, spelar inte så stor roll egentligen för man tänkte väl på samma sätt) ska få bästa möjliga vård, då tjänar man också på att kolla upp olika ställen innan.
Sedan blir summan, var får man mest valuta för pengarna? Om de dyraste är otrevliga så kanske de blir knepiga även i andra situationer, medan de billigare kanske vet att de måste ha ett trevligt bemötande för att få kunderna till sig.

Har du googlat efter kommentarer på olika ställen?
Läste någonstans att det krävs sju positiva kommentarer om en produkt för att uppväga en negativ... :-p
Hoppas det går bra för Tessan och att allt är bra med dig!
kramar

http://smuppra.blogg.se

 
Sussi

Sussi

30 juni 2010 10:20

Ja det är viktigt det där..
Dom som jobbar med djur måste även vara bra mot människor..
Vi har hittat en djurklinik som har drop in på vaccinationer, vilket är underbart. Skönt att inte behöva beställa tid för det. Det gör också att om man har andra problem med sin hund så får man tid snabbare. Dessutom är dom tjejerna som jobbar där väldigt kunniga och trevliga. Vi har haft samma ställa alla år.

Doris brukar mest bara ligga och vakta dom andra när hon är på hunddagis. Eftersom hon har varit där ca 7 år så är ju hon automatiskt den som bestämmer.. Och ordning, det håller hon ;)
Men när dom är ute på promenaderna leker hon som en valp..

Kramisar

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

1 juli 2010 01:25

Fast plånboken måste ha ett ord med i spelet ju! Om du inte har pengar att köpa mat för kvittar det ju om tänderna är fina.... Om man nu ska hård dra det hela menar jag. Och nu menar jag ju inte att du inte har mat eller pengar till Tessan!! :-D

http://kavril.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Skapa flashcards