Jag helt enkelt.

Alla inlägg under maj 2010

Av Dream Maddo - 21 maj 2010 07:46

Har ni tänkt på hur mycket lättare det är att gå upp ur sängen när man är motiverad till något? Jag detoxar nu och är himla trött, ändå kommer jag upp på  morgonen. Jag ur alltså supertrött. Igår blev det lite väl mycket med bada och jobb. Nya tag idag. Först: Skola.


Morgonjuice

  • 1 äpple
  • 1 litet päron
  • ½ citron
  • Spirulina

Lunchjuice

  • 1 grapefrukt
  • 1 apelsin
  • 2 bananer
  • 1 citron

Mellanmål: 1 stor näve naturella nötter


Middagsjuice

  • 2 morötter
  • 1 äpple
  • 1 bit gul vattenmelon
  • 1 banan

Kvällsmål: En näve nötter


Lunchjuicen är inspirerad av Anna (http://kavril.bloggplatsen.se) som gav tips om en juice. Tyvärr är jag inte särskilt duktig på att följa recept men innehållet är ju rätt! Bara mängderna som skiljer sig... Hihi.

Av Dream Maddo - 20 maj 2010 17:05

Idag bar det av för att bada med hundarna. Självklart pratar jag och Eddie och Tessan nu. Jag och Jenny tog oss till badet och vi badade också. Man blir rätt trött av att bada så jag är lite småtrött, plus detoxtrött. Härligt!


Efter badet tog vi oss förbi hunddagiset jag haft så mycket hjälp och stöd från för att kolla på eventuell plats åt Eddie. Jag tror Jenny blev förvånad över vilka fantastiska människor de är som äger det hunddagiset. Jag älskar deras livssyn, hundsyn och attityd!


Tessan älskar att bada, jag älskar att se hennes skutt!


Jag älskar också att bada!    


    

...speiellt att bada med min hund!

 

    

Eddie är lite mer försiktig av sig.

Av Dream Maddo - 20 maj 2010 11:46

Jag blir så glad när jag inser att kläder som en gång i tiden satt bra och sedan blev krympta i garderoben för att slutligen inse att jag inte ger mig och plötsligt passar igen. Sånt gör mig glad. Då känner jag att jag har kontroll på mina kläder! Hihi.


Ärligt talat nu då. Jag köpte en kjol i Ullared för några år sedan, det var gränsfall när jag köpte den men den satt okej. Sen fick jag för mig att äta mycket och dåligt och plötsligt passade kjolen inte längre! En liknande sak har hänt med mina vita jeans. När jag köpte dem satt de på gränsen. Alla som köper tighta jeans vet väl att man ska köpa en halv storlek för litet eftersom de töjer sig? Så gjorde jag... men jag stod inte kvar på samma vikt utan vågen visade högre och högre siffror, tillslut gick de knappt igen (man lägger sig på sängen och knäpper dem och när de ska av har man ont i höftbenen för de har tryckt på så otroligt mycket). Det var ett år sen.


Efter första detoxen kom jag i jeansen. Jag behövde visserligen dra in magen och de satt tight men jag kom i dem och överlevde med dem på. Efter andra detoxen satt de  vita jeansen som en smäck! Jag har fortsatt bli smalare och nu sitter de helt enkelt perfekt. Idag testade jag kjolen jag skrev om i början... Den passar! Utan att sitta åt. Härligt, för jag gillar den.


Morgonjuice

  • 2 äpplen
  • 1 morot
  • 1 citron
  • spirulina

Mellanmål: Gul vattenmelon


Lunchjuice/-smoothie

  • 1 äpple
  • 1 tomat
  • 2 morötter
  • 2 bananer
  • En skvätt citron

Mellanmål: Avocado


Kvällsjuice/mål

  • ½ citron
  • 1 apelsin

+ 1 näve nötter (tugga!! hihi)



Eftersom bananer inte ska köras i råsaftcetrifugen fick jag damma av matberedaren (också köpt på GeKås/Ullared). En gång i tiden var den kombinerad med mixer men mixern har gått sönder. Tur att det inte var tvärtom eftersom matberedare kan användas som mixer. Svårigheten kommer om man ska använda mixer som matberedare! Haha.


Fyller på vad jag.. hmm.. äter? under dagen.

Av Dream Maddo - 19 maj 2010 19:23

Usch, jag känner att det inte låter bra om jag säger att jag druckit tre glas juice idag. Jag har gjort tre juicer idag. Ett mellanmål: avocado.


Frukostjuice

  • 2 äpplen
  • 2 morötter
  • ½ citron
  • Spirulina

Lunchjuice

  • 1 grape
  • ½ citron

Middagsjuice

  • 2 äpplen
  • 2 morötter
  • 2 tomater

Jag saknar.... tuggmotstånd. Helt flytande lär det inte bli. Jag ska läsa på lite för mitt svaga minne säger mig att frukt jäser i magen, kan det stämma? Just vad jag hört att man ska undvika, skillnad i juiceform dock!


Jag är så tacksam råsaftcentrifugen jag har! Den köpte jag i Ullared på GeKås för typ... 700 kr. Ett bra pris tycker jag.


I övrigt har dagen varit skit. Jag la mig vid ett, vaknade strax efter fyra av ett sms. Vid 6-7 någon gång satte Tessan igång. Hon var inte direkt på sitt bästa humör i morse, hon skällde och gruffade. Lyckligtvis inget som behövde så mycket energi men under en detox blir du trött nog som det är. Summan av sömnen är fyra timmar så det är svårt att avgöra om tröttheten beror på Tessan eller detox. Vi får se. Detox brukar ge en gudomlig sömn!


Tips på detoxjuicer mottages gärna!

Av Dream Maddo - 19 maj 2010 09:25

Idag påbörjar jag min detox för våren 2010. Det känns skönt och jag är peppad. Jag har sovit superdåligt inatt så vi får väl se hur detta artar sig. Kickan och jag kör samtidigt, Pernilla pratade också om att köra igång. Tanken var att jag skulle börja imorgon men det blev inte så. Snabbare start, snabbare över.


Förra gången vägde och mätte jag  mig. Denna gång blir mer som första gången. Jag gör detta för att jag mår bra utav detox, inte för att bli smalare eller gå ner i vikt. Därför blir det varken vikt- eller måttbeskrivningar. Jag tror det blir före- och efterbilder dock för jag har uppskattat vägen till min kropp i bilder.


Förväntningarna på denna detox är inte att gå ner lika mycket som tidigare utan att må bra. Jag tror säkerligen att något kilo kommer försvinna men långt ifrån så många som tidigare (ca 6 respektive 3 kg). De kilon jag gått ner från tidigare detox har jag inte gått upp, därför ser jag min viktnedgång som sund, även om den första var lite väl häftig (den är också ungefärlig).


Jag har inhandlat frukt och grönsaker. Råsaftcentrifugen är framplockad och spirulinaalgerna finns på plats. Kanske att jag borde tänkt på linfröshoten. Alltid är det något man glömmer!


Jag misstänker att huvudvärk och trötthet kommer höra till de första dagarna och det kommer gå ut över bloggen isåfall. Men jag ska försöka uppdatera er om vad jag äter. Bli inte förvånade om det är lite eller utan variation... Önska mig lycka till för nu kör vi!

Av Dream Maddo - 18 maj 2010 11:15

Igår tränade vi på Tessans totala ofokus när det kommer till bollar. Eller vänta. Hon är inte ofokuserad... Hon har full fokus - på bollen! Hon släpper bollen, men jag kan inte ta bollen utan att hon har mer koll på min ficka än på mig som ledare. Så vi tränade, och tränade. Mitt mål var att hon skulle kunna ligga ner och slappna av när Eddie jagade bollen och lekte. Hon la sig ner två gånger. Ena gången öppnades en port och Eddie skällde vilket satte igång Tessan så hon skällde. Suck. Börja om. Hon la sig ned och en hund gick förbi. Det hade gått förbi många hundar men denna spände sig och var då inte en följare av sin ägare. Då satte Tessan igång och Eddie var snabbt med på noterna. Suck. Tillslut la vi henne ner själva och lekte med bollen framför henne utan att hon fick ta den. Den låg slutligen under ansiktet på henne men vid den tidpunkten hade hon full fokus på mig. Vad var priset för detta? Jo, att få leka med bollen! Mattes duktiga tjej. Hihi.


  

Hundarna är ju våra bebisar.. Hihi.

Av Dream Maddo - 17 maj 2010 01:07

Jag vill varna alla er bilförare. Efter en livlig diskussion med Katarina har jag numera insett att lyktstolpar är livsfarliga! De kan hoppa upp från ingenstans och människor kan dölja dem!



... okej, ärligt talat. Jag läste dassboken för Katarina och där finns utdrag från anmälningar till försäkringsbolag. Det är intressant hur många som har fått lyktstolpar framhoppandes på dem. Haha. Se upp säger jag bara, se upp! Sovmorgon imorgon, wiee!! Tack Katarina!

Av Dream Maddo - 16 maj 2010 09:39

Jag har dragit ner ett par hekto på mitt liv. Träffat vänner jag inte brukar träffa så ofta men ändå uppskattar. Det är svårt att hitta tider att träffas med vissa och med hund är man inte flexibel på samma sätt. Idag bär det av för att träffa Pernilla, vi ska kolla på löpardojjor. Skor är viktigt när man springer. Särskilt viktigt för mig som har problem med fötterna sen tidigare men även för att minimera skaderisken. Löpning är en träningsform som orsakar en hel del skador, mestadels för felbelastningar och snedtramp men det är ändå värt att tänka på eftersom man lätt gör fel inom löpning. Jag har ingen aning om vad som är rätt och hur rätt ska kännas så jag hoppas få riktigt bra hjälp när vi spanar in skor idag.


Oj, det är så mycket som händer i mitt liv nu att jag inte hinner blogga om det. Varför hinner jag inte, jag som dragit ner ett par hekto på mitt liv? Jo, för jag har bestämmt mig för att njuta av det jag gör istället. Det tar tid att njuta!

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards