Jag helt enkelt.

Alla inlägg under maj 2010

Av Dream Maddo - 24 maj 2010 23:38

Idag satt jag, efter en lång promenad med Tessan och Katarina samt jobb och kände mig... rastlös. Jag kontaktade Mr. D, en kille jag inte skrivit om på flera år men som jag träffade i fredags också. Jag satt jag var rastlös och tyckte att han skulle underhålla mig. Ja, det gjorde han! Vad ville jag göra? Jo, jag ville gunga. Och åka bil. Ibland är det de små sakerna som roar mig.


Han kom hit och vi åkte bil till havet och vid en plats fanns det gungor. Vi gungade och pratade. Det var trevligt. Mr. D frågade hur jag kunde ha så mycket energi när jag detoxar och därför inte får i mig så mycket mat. Då svarade jag: Tänk dig hur jag är när jag äter som jag ska! Haha.


Bilder ska jag bjuda på! Kommentarer svarar jag på under morgondagen. Nu: Sova! Natti natti!


  

Tessan dricker ur flaskan.

 

Vi åkte till havet.


Gunga!!!     

Av Dream Maddo - 24 maj 2010 12:27

När jag kom till skolan idag var Alexanders min obetalbar. Både Sandra och Alexander visste om att jag skulle detoxa, vi träffar ju knappt klassen längre så inte alla som har koll på det. Men både Sandra och Alexander säger att jag  nu inte får gå ner mer i vikt och jag håller delvis med dem. Jag är nöjd med mitt utseende just nu. Magen har gått och blivit slät (vänta bara tills jag äter bröd igen) och kärlekshandtagen har en tendens att försvinna under detox. Så härligt! De andra gångerna har jag lyckats hålla vikten också, väldigt härligt. En till sak som är härligt är att vi närmar oss slutet av skolarbetet. Så gött!


Morgonjuice

  • 1½ apelsin
  • 1 citron
  • spirulina

Lunchjuice

  • 2 bananer
  • 1½ apelsin
  • ½ citron

Mellanmål: 1 avocado


Middag: Vitkål och paprika


Övrigt: 1 näve nötter


...det bästa av allt är att det bara är en dag kvar på detox!

Av Dream Maddo - 23 maj 2010 19:37

Jag är uttråkad... Vad händer när man är uttråkad? Jo, man tänker på mat. Mat, mat, mat. Jag går ju på detox så det är ingen höjdare. För ju mer jag tänker på mat, desto hungrigare blir jag. Dessutom känner jag lukten av hallonsylt just nu. Kanske någon som äter pannkakor? Jag vet inte, mitt luktsinne är för bra för mitt eget bästa. Samma sak för Tessan.


På tal om Tessan är hon röd under tassarna. Jag googlade lite och har pillat henne på tassarna. Men hur märker man att en hund har ont när hon aldrig tyckt om att man tar henne på tassarna?! Jag tror inte hon har ont, hon ligger kvar och verkar mest inse att det inte är någon idé att göra större motstånd än en och annan ryckning i benet. As always. Så jag får helt enkelt tvätta tassarna (man ska tydligen ha grönsåpa, vilket jag glömde sist) och sen sätta på potatismjöl. Numera har jag en burk potatismjöl i hallen. Lyckat värre. Ska man undvika långa promenader när hunden har sånna problem? Huden ser tunn ut på sina ställen, hon varken haltar eller klagar i övrigt och vill helst inte sluta leka (vilket vi tränar på). Så hennes allmäntillstånd är i övrigt bra.


  

Mattes älskling!

Av Dream Maddo - 23 maj 2010 09:38

Frukostjuice

  • 2 små apelsiner
  • 1 citron
  • spirulina

Lunchjuice

  • 1 liten apelsin
  • 1 äpple
  • 1 banan
  • ca 1/4 annanas

Middagsjuice

  • ½ annanas
  • 1 äpple

Övrigt: 1 näve nötter, 1 avocado


Jag ser ljuset i tunneln! Det är inte långt kvar nu. Halva tiden har gått. Jag har visserligen ätit igår. Jag försökte dock ta hänsyn till att det skulle vara grönsaker (se citatet från Ehdin i gårdagens blogg om varför jag detoxar) med ett undantag: annanas. Jag tänkte inte på det just då. Sen kände jag att jag ville ta omega3/omega6-kapslar också som komplement. Utöver det: Bara flytande. Övervägde att köpa bär också för att mixa men det har inte kommit till skott. Jag längtar till onsdag.


En sak jag blir fachinerad över varje gång jag deoxar är hur min allergi kan kännas så bra trots att man inte ska ta någon medicin alls under detox. En annan sak är hur många av  mina vänner och bekanta som vill göra saker med mig! Igår fick jag exempelvis en inbjudan till grillkväll medklasskompisar. Jag var rätt seg igår så jag orkade inte. Idag  är orken tillbaka, fortfarande trött men det är väl inte så konstigt?

Av Dream Maddo - 22 maj 2010 09:10

Morgonjucie

  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • spirulina

Lunchjuice

  • 2 bananer
  • 1 äpple
  • 1 tomat
  • 2 morötter

Mellanmålsjuice

  • 1 apelsin
  • 1 grape
  • 1 citron

Middag: Grillad "hajkbomb" med annanas, potatis, morot, lök, majskolv, vitkål, tomat och paprika.


Övrigt: 2 omega3/omega6-tabletter



Känner mig piggare på eftermiddagen, kanske beror på att jag lägger mig så sent? Under tidigare detox har jag inte orkat så sent på kvällarna utan däckat vid tio.

Av Dream Maddo - 22 maj 2010 08:31

Jag är så trött nu att hälften skulle räcka. Igår fick jag höra av två personer att jag är duktig/stark som klarar av min detox. Jag får också frågor om hur jag klarar det. Så det tänkte jag berätta lite om:


Om du träffar mig någon gång kommer du inse att jag har en vilja av stål. Har jag bestämt mig så har jag bestämt mig. Och om jag då bestämt mig så slutför jag det jag påbörjat. Det svåra är att säga "jag vill gå ner i vikt" för det är dömt att förlora. Vad är det enda man tänker på om man ska gå ner i vikt? Mat. All denna jädrans mat som finns överallt!!!


Under min första detox var jag säker på att jag skulle avlida. Jag var inte beredd på vad jag hade gett mig in på. Jag äger en citatbok från Sanna Ehdin (2008) som jag brukade ha på köksbordet i gamla lägenheten. Varje gång en vän kom förbi bläddrade vi i den, slog upp en sida och sa att denna ska jag tänka på idag/under en vecka. Det var enkla och bra saker att tänka på. Saker som får självkänslan att stärkas - om du lyckas. En liten sak kan du ha i åtanke! Så kom en dag då jag slog upp sidan med detox. Såhär stod det:


Detoxa
"Underlätta kroppens avgiftning genom att då och då göra utrensningar. Fasta på frukt- och grönsaksjuice eller ät endast grönsaker en hel vecka. Ta gärna ett absorberande och renande örtpulver samtidigt för att underlätta reningen. Gör till en vana att röra på dig ofta, drick mycket vatten och bada bastu."
Sanna Ehdin, 2008


Det citatet var början på min nya livsstil. Med detta i åtanke vill jag påminna er om att det är ytterst lite yttre påverkan som behövs för förändring: den största förändringen sker inom dig!


Viljan och motivationen är A och O i en sån här grej. Jag har googlat på detox och insett hur många olika varianter det finns av just detox. Det finns långa och korta varianter, de som tillåter mer protein och de som tillåter mindre protein. Juicebaserade och de då man äter.


Åter till min första detox, under den detoxen åt jag. Jag åt havregrynsgröt med äpple och banan till frukost. Någon soppa till middag och en helvetes massa frukt och grönsaker. Andra detoxen innebar mer mat, den kändes inte lika detoxig. Många sallader och linfröshot osv. Båda mina detox-veckor och hur jag gick från övervikt till normalvikt (enligt BMI) kan du läsa om här:



Numera kan jag inte följa BMI-kurvan, jag tränar och då är BMI inte en korrekt mätmetod. Alla ni som vill gå ner i vikt: Tänk på att muskler faktiskt väger mer än fett! Det är inte bara en klycha. En sak till: Det handlar om din livsstil, är du inte beredd att ändra kan du glömma att ha ett varaktigt resultat!


Det blev ett långt inlägg nu men jag hoppas att du uppskattat att få följa med på min detox-tripp. Jag hade tänkt att berätta kort om detta och sen skriva vad jag ätit men det blir nog för långt, det får bli två inlägg!

Av Dream Maddo - 21 maj 2010 19:47

Idag träffade jag denna trevliga bloggis:



Det är nog inte alla som känner igen henne för hon är rätt försiktig med bilder på sin blogg. Jag har fått godkännande att lägga upp denna bild dock. Jag lyckades övertala Sussi (inte så svårt att övertala) att träffas idag. Jag hade tänkt ta med Tessan men tiden blev knapp. Nästa gång har jag lovat henne ett möte med världens bästa hund. Nu tror jag nog hon tycker att hennes hund Doris är bäst men det tycker inte jag. Hihi. Men det var trevligt, vi pratade massor och pratade lite till och det var härligt! Finns det något värre än en ny kontakt och tystnad? Åtminstonde pinsam tystnad. Inte här inte, det fanns alltid något att prata om. Mycket trevligt!


På tal om hundar så såg vi denna i stan:


  


Sen bar det av hemmåt och då såg vädret ut såhär:


  


Kort därpå började det åska och dundra och regna. Då kan man ju tro att hunden blir orolig. Såhär blir det i mitt hem när det åskar:


     

En utslagen Maddo med hunden Tessan, hand i tass också!


Sen fick vi pallra oss upp för att jobba, trötta som bara matte på detox med åska i luften kan bli och hundar blir också påverkade ska jag säga er! Jajjemensan.

Av Dream Maddo - 21 maj 2010 09:29

Jag var helt säker på att jag skulle omtenta i juni. När läraren mailade att resultaten fanns uppe övervägde jag att skita i det och bara... plugga. Något sa mig dock att jag borde kolla och tror ni inte jag fick godkänt?? Jo, jag slipper omtenta!!! Det är värt att fira! Ett glas vatten? Apelsinjuice? Avocado? Hmm, hur firar man när man detoxar?

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards