Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 29 maj 2010

Planera mat - ett ekonomiskt val?

Av Dream Maddo - 29 maj 2010 09:20

Igår fick jag min favoriträtt. Falukorv i ugn (man skär cm-stora skåror där man stoppar i ost och sen lökskivor och krossade tomater) med potatis (det finns en anledning att jag kallas för Håkan, tänk Sunes sommar!). Mums! På tal om mat då. Jag och Katarina satte oss igår och gick igenom maträtter vi kan tänka oss att äta, som båda äter. Vi är kräsna på olika sätt. Jag äter så lite e-tillsatser som möjligt och hon har vissa grejjer hon inte äter. Vi kom fram till sju maträtter och sen kollade vi våra scheman, sex dagar som vi kan äta tillsammans på innan jag åker till Stockholm. Vi planerade in vilka dagar vi ska äta vad och nu känns det ju riktigt bra. Det är enkla maträtter också. Ekonomiskt blir det när man gör mat ihop! Dessa rätter blev det i slutändan:


  • Falukorv med pepparrotssås och potatis
  • Hemmagjorda köttbullar med potatis, lingon och brunsås
  • Pastagratäng
  • Pasta med ostsås
  • Fläskfilé á Maddos mammas recept
  • Fisk (med äggsås kanske? Beror på vilken fisk vi väljer att äta, vi köper från fiskvagnen)

Det låter väl som goda maträtter? Det tycker jag. Jag älskar mat. Helt sjukt egentligen, här går jag och kör detox två gånger per år då jag inte äter, ändå älskar jag mat och matlagning. Men jag tror jag uppskattar det mer efter de veckorna.


På kvällen fick jag massage och tro det eller ej, jag la mig innan tolv! Sen sov jag till klockan ringde för Tessans mat (kl 8:00). Jag gav henne mat och övervägde att sova lite till men insåg att Tessan behövde göra behov ute. På med kläder och ut. Nu sitter jag här och överväger att göra något vettigt.


Ikväll ska jag iväg och imorgon är det barnpassning som gäller.

 
 
Sussi

Sussi

29 maj 2010 10:31

Det lät jättegott med det där "matschemat". Jättehbra variation också..
Det brukar vara lite svårt när det är två viljor men det var ju tur att ni kunde äta någonting tillsammans i alla fall ;)

Du verkar ha fullt upp du. Vilket brukar var kul. Nackdelen är att tiden går så himla fort bara..

Ja men visst är man väl lite konstig! Så fort det är semester och ledighet så sätter man igång med jobb hemma. När vilar man då?? ;)

Ha en riktigt trevlig helg
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

29 maj 2010 14:07

Hmm jag ska nog lysna på dig & Sussie, 1 :an blir det nog :) sedan får vi se vad jag gör med benen... stövlar elelr knästrumpor... sicka problem ;P

Matschema tycker jag är så otroligt skönt, vi har haft det ibland och det sparar både pengar, tid & irritation, man slipper det där stressade "VAD ska vi äta idag då?" sedan ska man bara vara duktig och sätta sig ned & skriva det där matschemat också ... :P

http://www.missvivis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Träna glosor med Ovido