Jag helt enkelt.

Alla inlägg under april 2010

Av Dream Maddo - 21 april 2010 08:37

Jag är alkoholist ända ut i fingertopparna. Eller, i alla fall ut i fingertoppen. Eftersom jag inte äger något antibakteriellt (jag tror på tvål och vatten och det funkar i regel) så blir det sällan använt hos mig. Men utan något sådant så får man leva efter mottot man tager vad man haver! Jag har Vodka. Det baddar jag fingret med två-tre gånger om dagen nu (med start igårkväll) och fingret känns redan bättre. På något sätt mår jag bättre i övrigt också! Tänk vad lite som behövs för att må bra. Fantastiskt! Fingret är fortfarande svullet, rött och varmt så jag ska väl inte ta ut segern i förskott men det KÄNNS bättre. Alkohol kanske inte löser alla dina problem. Men de löser definitivt många!


  

Det är en dag omorgon också.


...utvärtes!

Av Dream Maddo - 20 april 2010 22:32

Jag har en infektion i fingret. Tror jag bitit bort ett nagelband så har jag grävt lite i såret med en nål och inte tvättat tillräckligt noga. Ja, så har det nog gått till. Jag vaknade inatt av att fingret dunkade. Det har varit svullet ett tag men inte mer än så. Nu har det svällt upp ordentligt. Inatt dunkade det och armen fick vara i högläge. För att inte diskutera vilken feber jag hade. Dubbla täcken? Check! Värktablett - Ja. Snorpapper? Skulle inte kunna leva utan. Vad nu då? Jag har ju inte verkat sjuk? Men mitt immunförsvar gillade visst inte mitt liv de senaste dagarna så nu protesterar hela kroppen. Att detta kommer natten innan ett obligatoriskt seminarium om ett redan jobbigt och känsligt ämne (anorexia nervosa) är bara så typiskt att jag inte finner ord. Ingen cykel till skolan idag, jag klarade inte riktigt det.


Efter skolan begav jag mig hemmåt och mötte Björn.  Vi åt och tjötade lite och begav oss till apoteket där jag satsade på ett fästinghalsband till Tessan. Eddie fick en fästing igår så det är nog dags nu. Halsband är det hon haft förut och jag tänker inte ändra på det om det funkar för henne. Nu får jag se till att inte schampoonera henne under ett halvår. Blää..! Hon på apoteket var grymt otrevlig dock. Sen begav jag mig hemmåt och strax efter fem kom dietisten förbi. Vi gjorde en näringsvärdesberäkning via programmet Dietist XP som jag ska göra i skolan. Jobbigt och pilligt. Dock skönt att ha någon som förstår sig på programmet. 32 sidor för fyra dagars beräkning. Denna analyserade vi och fem timmar senare var vi relativt klara. Frågor skickade till lärare och ett tillägg om riskerna med matdagbok ska göras. Denna kurs är tung. Mycket att kunna men som jag inte ser något värde i att kunna utantill. Kursen är 1/4-dels termin (7,5 hp) och innefattar:


  • En salstenta
  • Seminarium med tillhörande inlämning av ätstörningstexter
  • Kostdagbok (4dagar) och aktivitetsdagbok (1dag) som sammanställs i Dietist XP och analyseras
  • Granskning av hälsobudskap i media
  • 24h-recall (intervju) med tillhörande uppdukning av ett dygns mat och kostförslag.

7,5 hp motsvarar fem veckors studier. Tycker ni att detta verkar rimligt för fem veckor? Utöver detta tillkommer kurslitteratur och föreläsningar alltså. Jag tycker det är sjukt. Så om jag verkar lite off beror detta på att kursen upptar större delen av mitt liv just nu. Jag är så trött, detta kan visserligen bero på att jag, enligt min analys av min kost- och aktivitetsdagbok äter 50% av vad jag bör äta. Vilket ger en negativ energibalans. Jag tror jag uttryckte mig så enkelt att ni förstår. Men för att vara extra tydlig: Jag bör äta dubbelt så mycket för att få i mig allt vad min kropp behöver.

Av Dream Maddo - 19 april 2010 23:01

Idag tog jag och Jenny (som tidigare var J) en promenad i skogen med hundarna. Nu är jag trött. Tessan sover redan och jag tror att jag ska följa hennes exempel. I skogen var de lösa. Tessan drar gärna iväg på fåglar men skam den som ger sig (jag är envisare än synden) så nu försöker jag träna på att se innan hon drar iväg. Joggare och motionärer klarar hon bra, hittils har jag hunnit se hundarna före henne också. Idag kom Eddie lite för nära och då la hon ner honom på marken mer med tassen än med ett bett, även om hon försökte sig på att bita så gjorde hon det inte helt, utan mer i luften än på Eddie. Jag är så stolt. Vem kan inte älska henne?


Vi (jag och Jenny) brukar skämta om att sälja eller skänka bort våra hundar men inte skulle våra hjärtan klara av det! De är ju så fantastiska.


  

Av Dream Maddo - 19 april 2010 17:24


Världen är väl egentligen rätt stor? Varför känns den allt oftare som liten? Det känns som om allt har en koppling med än det ena, än det andra. När jag träffade J och Eddie visade det sig att Katarina och hon läser samma kurs. Nu är det några hundra som läser den kursen så det är inte helt otroligt egentligen, men världen krympte lite. Vad som är otroligt är hur det gick sen. Utveklingen i relationen med J. Det visar sig att vi har läst samma inriktning, inte samtidigt dock. Så jag, Katarina och J har alltså läst Kunskap och fantasi vid Göteborgs Universitet, nu krymper världen igen. När Katarina och J väl träffas (vid grillkvällen för två veckor sen) visar det sig att de går i samma klass just nu! Världen krympte just lite till. Nu kan man ju tro att det var allt. Nej nej nej, igår visade det sig att jag och J har gått i samma kör under gymnasiet. Hon har läst samma linje som mig på gymnasiet, fast ett år efter mig. Nu är jag ett år efter henne vid universitetet.. Haha. Men vi gick i samma kör i två år. I samma tonart dessutom. Vad är oddsen för det egentligen? Nej, min värld har blivit liten och plötsligt kan jag inte känna igen mig i Lasse-sången längre... Men ändå ler jag!


    

Av Dream Maddo - 18 april 2010 22:57


Middag idag hos J och Eddie. Det vart hasselbackspotatis, sjömansbiff, sallad och vitt vin. Riktigt härligt. Hundarna funkar allt bättre, det känns bra. Jag råkade spana in hundvalpar på blocket häromdan också. De är ju så otroligt söta. Just nu fanns det två kullar av rasen jag vill ha. Jack Russel. Jag är kär. Tänk en liten söt valp? M har åkt tillbaka Norge också. Denna helg har varit jättekonstig.

Av Dream Maddo - 18 april 2010 08:49

Jag mår bättre nu, jag lovar. Glömde bara bort för en stund att jag är kvinna och kan bli gravid men blev påmind om att jag är i fertil ålder genom att mensen kom. Det i kombination med pollen var inte särskilt ljuvligt... Men nu mår jag bättre. Ett glas vin och god mat med trevligt sällskap igår gjorde susen! Insåg just att min käre kombo Katarina haft en himla tur som kom till England i torsdags. Himlarns! Men nu: BILDER!!!!


  

C lagar mat, visst ser det gott ut? haha. Men det blev gott!

 

  

Någon hade full fokus på maten.. Hihi

 

  

Love is in the air...Hahahahaha

 

Jag har ju prata om att fixa på balkongen och de nya balkongmöblerna. Men fixandet är i full gång nu. Såhär ser det ut för tillfället:


  

Av Dream Maddo - 16 april 2010 21:58

Jag mår illa. En hink är placerad brevid sängen. Egentligen vet jag ju att det inte handlar om magsjuka eller något sånt utan att kroppen är så totalt utmattad av pollen. Jag mår alltid illa när jag är trött (alltså utmattat trött). Men jag måste ju ta tillvara på solen, den ska vara bra för depressionen. Däremot bör jag inte vara ute mitt på dagen - för pollen. Jag blir febrig och trött. Plötsligt slår det mig: Det är därför jag hatar våren! Nu minns jag. Samma visa varje år.

Av Dream Maddo - 16 april 2010 14:22

Dagen får presenteras i bilder. Fast egentligen är det gårdagen jag presenterar. Jag är helt slut av allergin, lite slarv med tabletter. Det är otroligt hur snabbt pollen kommer varje år. Jag blir alltid chockad över hur så små saker i luften som pollen kan få en att känna sig så trött, gråta och snora så himla mycket. Hur jävla mycket snor kan det finnas i en människa?!



Jag med mina nya örhängen i skolan. Tack Vivi! 

Ps. Boken var super! Den är utläst nu. Hihi.  


Efter skolan mötte Björn mig och lämnade över Tessan.


Jag och Tessan åkte till Alingsås för att få skjuts till Vara.


     

Det var en stissig Tessan som satt på... Vara veterinärklinik!

 

  

Visade till vårt rum, nu var det bara en spruta så skulle vi få gå.

Det sistnämnda lockade nog Tessan mer än det förstnämnda. Hehe.

 

  

Tillbaka i Alingsås. Leka med pinne i vattnet. Och nej, jag hade inte de skorna i skolan men försök gå med högklackat när du promenerar en hund! Haha.

 

  

Behöver jag säga att hon älskar detta?

 

  

Hon ser ju nästan ut som en varg! Hihi.

 

  

När vi skulle handla mat ville höns-matte inte att Tessan skulle frysa...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skapa flashcards