Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 1 april 2010

Kärlek är mer än en känsla.

Av Dream Maddo - 1 april 2010 18:48

Jag gick till affären för att köpa mjölk. Följde Katarina till vagnen innan.  Utanför affären sitter två hundar. Ägaren är där och ber mig att inte gå så nära. Jag går 1-1½ meter vid sidan. Kan tilläggas att jag går på gräsmattan. Detta är tydligen för nära för ägaren. Min hund skäller. Hennes hundar skäller. Jag korrigerar min hund som skäller. Hon korrigerar mig för att jag går för nära. Jag undrar hur hundar ser på detta? Jag blev irriterad på henne. När vi gick från affären betedde sig Tessan exemplariskt. Är det för att jag korrigerat henne och visat att jag, trots irritation mot kvinnan som äger de andra hundarna, är den som bestämmer över Tessan?



Jag tror på mötet med andra hundar. Jag tror att Tessan behöver träffa hundar. Ofta. Träning, träning, träning är den medicin jag tror mest på. Förut skällde hon och gjorde utfall mot i princip alla hundar. Nu skäller hon kanske på 1 av 6 hundar, en dålig dag. Om ens det. Jag tror på mitt sätt att arbeta med Tessan, jag vet vilken roll jag ha i vår relation, hon vet det också. Tessan får mycket kärle. Men i ordet kärlek finns mer än bara känslan av lycka, det finns ett ord som man ofta glömmer: Tydlighet. Jag är tydlig med vad jag förväntar mig av Tessan. Därför får jag i regel alltid det jag föräntar mig. Nio gånger av tio, om inte mer.


  

Tessan vet mina regler. Kommunikationen mellan mig och Katarina vid ombyte av regler är tydlig. Tessan har alltid samma regler från oss båda. All annan kommunikation sker regelbundet vad gäller Tessan. Utan denna kommunikation hade hon aldrig varit den lugna hund hon är idag. Plus att hon utsäts för situationer där hon får lära sig att hon inte leder oss.

 

  

Tessan inatt.

 
 
pinkozzy

pinkozzy

2 april 2010 10:34

Du gjorde ju helt rätt. Det är alldeles för få som rättar sina hundar. Jag har en granne som dock gör det för ofta och helt fel. I s f att hundarna får lära sig korta kommandon som de kan lyda smattrar hon fram långa meningar och olika hela tiden. Om inte hundar har ett ordförråd på några hundra ord så måste ju dessa bli helt förvirrade.

http://www.pinkozzy.bloggagratis.se

 
Sussi

Sussi

2 april 2010 12:37

Du gjorde helt rätt som fokuserade på Tessan. Du är hennes ledare och hon tar direktiv från dig.
Den andra hunägaren borde nog ta och lära sig lite mer om hunduppfostran! Det finns inget som heter att nån går för nära hennes hundar. Hon äger inte stället hon står på. Hon skulle ha fokuserat på att få sina hundar att sluta skälla istället..
Normalt väljer man ju att gå en bit ifrån i vilket fall som helst.
Tänk om det var hundar som var lite rädda för människor (såna finns). Skulle hon be alla människor gå omvägar runt hundarna också???

Jag tror garanterat att det borde vara väldigt bra för mig att äga en GPS ;-)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

5 april 2010 00:04

Tycker du är en väldigt exemplarisk matte, klappa dej själv på axeln och var nöjd med allt arbete du har lagt ner på att lyckas!! Kram

http://kavril.bloggplatsen.se.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards