Jag helt enkelt.

Alla inlägg under mars 2010

Av Dream Maddo - 7 mars 2010 15:58

Har det med testosteron att göra att män slåss? Eller har det med uppfostran att göra? Jag menar egentligen inte att ha en genusdebatt utan jag vill mest belysa att män i regel är de som säger sig vela slå till folk som gör orätt eller irriterar dem på något sätt. Varför tar jag upp det? Jo, jag har en del killkompisar som ofta säger "...att jag inte slog till honom" eller saker i den stilen. Ibland kommer det även som ursäkt för att de säger sig ha varit osociala eller otrevliga mot mig.


Vi vet att killar får testosteron i kroppen, då får vi väl lära dem att leva med det! Hur hanterar man en kropp med mycket testosteron? Fast jag tror ändå inte att det enbart handlar om det. För många killar kommer i skymundan i denna diskussion. De som inte slåss eller hotar med att slåss. Vad händer med de männen? Förutom att de är gifta, förlovade eller lyckliga sambos, helt enkelt upptagna.


Det klagas ofta på att kvinnor har dåligt humör en gång i månaden. Trots att långt ifrån alla som är det. Vi har en accepterad anledning. Likväl är det något killar driver med. Vi kanske ska börja driva med killars lust att slåss? Eller deras sexbehov (det är väl också testestoronet?) som de anser sig ha. En kvinna som inte har sex eller diskuterar sex är pryd. Det finns tyvärr inget mellanläge för nästa steg är att man är för öppen (det är ju okvinnligt!).


Enligt diskussioner är det lättare att umgås med killar. De är mer rakt på sak och ärliga. Tydligen snackar de mindre skit. Jag håller inte med. De snackar om andra saker. Vem bryr sig vem som gjorde sista passningen i fotbollen eller vems fel det är att Sverige inte gjorde mål mot ett annat lag? Jag bryr mig precis lika mycket som "genomsnittsmannen" bryr sig om Victorias bröllop, vem bryr sig om vem som syr hennes klänning och vad henens ring kostade? Det är otroligt många män som gnäller ett bra tag efter en förlorad match. Vilka kvinnor driver om eller klagar på det? Nej, vi accepterar olikheterna till skillnad från män som a) slår till, b) försöker hålla humöret i schack för att inte slå.


  

Testosteronet kanske kan få honom att slå någon i publiken?

Får han möjligtvis estrogen för att lugna ner sig?



Ja, jag provocerar. Samtidigt kan jag inte säga annat än att jag tycker det finns sanning i mitt uttalande. Och undantag.

Av Dream Maddo - 7 mars 2010 11:23

Jag känner en enorm kärlek till min hund vilket jag inte tror någon missat. Idag var vi på promenad i 1 ½ timme och hon gick lös större delen av promenaden. Den tiden hon inte gick lös kopplade jag henne i förebyggande syfte. Visst skällde hon på hundar men inte så aggressivt som i början. Nu är långpromenaden för idag avklarad. Hur skönt är inte det? Ändå har jag större delen av dagen kvar. Men Björn sover än så den har inte riktigt börjat. Jag skulle vela göra något idag. Åka någonstans. Bara fantasin sätter gränsen!


  

Tessan igår när vi hade melodifestivalkväll.


Förresten, har bloggplatsen tagit bort maxantalet för bilder?



Av Dream Maddo - 6 mars 2010 10:00


Maddo kommer ur garderoben.

Det går flertalet rykten om att Maddo har kommit ur garderoben. Maddos kombo Katarina bekräftar uttalandet. Vi på Maddo-redaktionen har dessutom lyckats komma över bildbevis för detta:


  

Maddo kommer ur garderoben!


Vad detta har för konsekvenser i Maddos vänskapskrets och kärleksliv vet vi inte ännu. Maddo sägs ha mått dåligt av att hålla känslorna inombords, detta ska vara anledningen till att hon nu kommer ur garderoben. Vi har förgäves försökt få tag i Maddo för en kommentar.

Av Dream Maddo - 6 mars 2010 09:46

Var just inne på internetbanken och insåg att mitt sparkonto krymper... Från att ha ett bra sparkapital kan jag nu säga att jag inte skulle klara mig mer än en månad om pengar inte kom. Smärtsam insikt. Jag känner att jag helt ärligt inte har råd att betala min sjuk- och olycksfallsförsäkring. Jag vill inte klaga men det är ändå smärtsamt. Dessutom tror jag att det kommer några förseningsavgifter denna månad för jag hittade räkningar jag inte betalt. Typiskt!


Självklart klarar jag detta också men varför ska det alltid bli såhär runt denna tiden på året?! Konstigt att man har ont i magen va..?

Av Dream Maddo - 5 mars 2010 19:50

Tessan ♥



Under min långpromenad med Tessan nyss insåg jag att jag inte skrivit så mycket om hur det går för Tessan. Jag skrev i tisdags att Tessan bara var jobbig. Det var bara en dag men den sammanföll med en jobbig dag för mig. Alla har en "bad day" emellanåt - även hundar. Problemen kommer när båda har det samtidigt, som i tisdags.


Idag hade jag Tessan lös större delen av promenaden idag. Hon såg en hare men gick brevid mig ändå. Hon träffade andra hundar men inga utfall. Hon såg en till hare, ingenting. Hon lekte med bollen och kom närmare än tre meter med bollen.


Jag ska se om jag kan få någon att filma när Tessan får mat. Det är en procedur som går superbra. Redan när min påminnelse på mobilen ringer går hon in i köket, lägger sig på mattan och väntar. Jag klappar på mitt ben för att hon ska komma när maten är framme. Pekar upp med pekfingret för att hon ska sitta och sen kan jag göra vad som helst. Hon tar inte maten förrän jag visar med hela handen att det är okej. Framsteg? Japp! Detta går bra även utan ord.


Det mest frustrerande är inte att framstegen går så fort, för det är skoj. Det mest frustrerande är att det blir återfall när framstegen kommer så fort. Helst av allt den dagen jag inte är på humör (typ: tisdag) men 99% av gångerna älskar jag att gå ut med henne. Hennes framsteg är supertydliga.


Tessan har fått en ny säng också och en ny väska (den gamla dog utan att återuppstå). Självklart gick väskan sönder (vi har ingen tur med väska) så när jag gick dit för att klaga idag fick jag välja vad jag ville från butiken (Kan tilläggas att butiken ska läggas ner och det fanns därför inga fler väskor). Först tänkte jag: Vad behöver hon? Men insåg att hon har allt hon behöver: Uppfostran, konsekvent ägare, kärlek och mat. Så jag valde en rosa matskål. Mycket viktigt. Haha. My dog is pink! Pink lady.



Vart var jag nu? Jo, det går helt enkelt frammåt med Tessan, även om vi har våra duster och jobbiga dagar. Jag älskar min vovve. Det är kärlek på hög nivå och jag är glad att jag vågade chansa och vågade satsa på att skaffa hund. Hon ger så mycket tillbaka, bara man är konsekvent. Sen att hon är otroligt mattig och matte-kär det värmer bara i mitt hjärta. Att hon däremot gnyr om man (läs: jag) lämnar henne utanför affären är ju bara hjärteskärande!


Imorgon blir det dejt med Max och Pernilla. Spännande, mycket spännande!



Mattes älskling!

Min, min, min älskling!

Av Dream Maddo - 5 mars 2010 16:24

Maddo-nytt är tillbaka!

 

 

Återuppståndelsens år!

Vi kan konstatera at 2010 är återuppståndelsens år! Hittils i år har såväl Maddos vattenkokare som dammsugare återuppstått. Men vi på Maddo-redaktionen kan också meddela att Maddo-nytt är tillbaka efter ett långt uppehåll. Nyheterna kan komma ofta eller sällan men de kommer trots allt!


Ett ordentligt skjut!

Den senaste tiden kan våra reportrar rapportera att Björn ofta har setts hos Maddo och Katarina. Enligt rykten ska Maddo ha sprutat Björn i ansiktet. Vi på redaktionen ställer oss frågande till påståendet men enligt Björns talesman sägs det ha varit en apelsin med i bilden. Har du hört eller sett något om detta är du välkommen att höra av dig till redaktionen. Kontaktuppgifter finns i slutet av tidningen.


Mord väcker ilska.

Det är nu lite mer än ett år sedan Ragata mördades i en Göteborgsförort. Några av de anhöriga sörjer än men menar att de lärt sig leva med förlusten. "Hon var en satans ragata!" säger Klass-Ida och Maddo-nytts egen psykolog menar att det är vanligt att ilskan tar över vid brott som dessa. Mordet på Ragata ägde rum den 24:e februari 2009.


Detta var allt från Maddo-nytt för denna gång, har du tips kan du kommentera eller maila redaktionen: blogg@dreammaddo.se

Av Dream Maddo - 3 mars 2010 09:00

Jag vet inte vart mitt blogghumör försvunnit men om någon hittar det är jag tacksam om jag kan få det tillbaka. Jag gillar ju att blogga!


Nina och Björn var här i söndags och då fick Nina sin hemliga present. Ni kanske är nyfikna på vad det var hon fick? Jag tycker att Nina är fullt kapabel att köpa det hon vill ha så jag ville inte köpa något överflödigt som bara ligger och skräpar. Jag ville heller inte köpa presentcheck för hur mycket pengar man än ger i checken så känns det fjuttigt och en annan blir ruinerad. Därför bestämde jag mig för en upplevelse. Jag och Nina gick på skrattyoga förra året och jag vet att Nina älskar att skratta (vem gör inte det?). Men nu hoppar jag ju över saker här! Vi tar det från början...


Jag och Björn träffades för att fixa det sista på presenten och köpa lite ingredienser till maten. Nina hade kommit fram till potatisgratäng och den ska då inte göras på någon mjölk eller light-produkt inte. Äkta grädde ska det vara! Potatisgratäng med en årstidssallad och typ pannbiffar fick det bli.


När vi hade ätit satte vi oss i vardagsrummet med en kopp te. Nina fick en choklad med lakrits i present. Så generöst av oss, ellerhur? När hon öppnade "efterrätten" märkte hon inte att den var tejpad. Plötsligt säger hon: Men, det är något här! Ytterst förvånad. Hon tar ut det som ligger i och spanar in det länge. Kollar en extra gång innan hon inser att det är presenten till henne. Fem biljetter till Big comedy i maj. Jag, Björn, Linda och K delade på denna present. Hon är värd allt en vän kan få. Hon verkade glad. När hon kommit hem fick jag ett sms:  

 

Hej hej. Nu har jag kommit hem för en stund sen. Tusen tack för idag :-) jättegod mat, trevligt sällskap och jättebra present kan det bli bättre :-). Tack för att du gjorde min födelsedag (i efterskott) du är guld värd för mig. Kram"


Det är inte utan att man blir tårögd. Eftersom jag inte mått allt för bra den sista tiden var det ett sms som verkligen värmde. Hon är guld för mig också. ♥


  

Tant Nina och Tessan

Tessan (Nyduschad med rosett och borstade tänder) och "Tant Nina".


  

Nina med biljetter till Big Comedy

Nina inser vad det var i chokladförpackningen.

Hon ser väl glad ut? Hihi.

Av Dream Maddo - 3 mars 2010 08:34

Laga mat efter årstid behöver inte vara jobbigt eller tidskrävande. Vinterns mat gör sig i regel själv och är färgglad - om du blandar lite. Det är i regel billigare och mer vitaminrikt. Vad hindrar oss från att äta mer från årstiderna? 


Potatisgratäng med bön- och pannbiffar och en lätt årstidssallad.



Potatisgratäng

  • 1 kg (vinter-)potatis
  • 5 dl grädde
  • 2 gula lökar

Salt, peppar, ost och franska örter.


Skala och skiva potatisen och löken. Lägg ett lager potatis i ugnsformen, salta peppra och krydda efter smak. Lägg ett lager lök därefter potatis och gör om proceduren tills lök och potatis är slut. Lägg på ost. Krydda. Häll över grädden.


In i ugnen (225°) tills potatisen är mjuk.


Bön- och pannbiffar

  • Kidneybönor (eller andra bönor)
  • Nötfärs
  • Lök
  • Ägg

Kryddor efter smak.


Mixa bönorna, blanda med färsen och hackad lök. Blanda i kryddor efter smak. Tillsätt ett ägg för att få biffarna stadiga. Stek tills de är genomstekta (beroende på tjock- och storlek).


Årstidssallad (februari)

  • Vitkål
  • Morötter
  • Broccoli
  • Paprika

Skölj och dela broccolin i småbitar. Koka någon minut (med salt) så de blir mjuka men ändå med motstånd. Skölj dem kallt. Dela vitkålen, hyvla med osthyvel. Skala morötterna och använd sedan skalaren och "skala ner" morötterna i salladen. Skiva paprikan i tunna strimlor. Blanda.

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards