Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 19 mars 2010

Mittkursutvärdering: Hälsa, kost och fysisk aktivitet (MHG135)

Av Dream Maddo - 19 mars 2010 11:43

Jag tänkte göra någon form av utvärdering av vår kurs hittils. Halva kursen har snart gått (på onsdag) och vad har jag lärt mig?


Jo, jag har lärt mig att den första delkursen var skit. Mycket beror på läraren och jag är tyvärr inte ensam om att tycka illa om denna lärare. Synd, mycket synd. Därför vill jag påstå att jag inte tog till mig mycket information. Det är synd för det fanns uppenbarligen mycket att lära.


Det grundläggande och som jag tog till mig är: Hälsa är olika för alla. Dieter är skit - satsa på en långvarig livsstil istället.


Delkurs två då? Motionskursen. Ugh så mycket vi har gjort men oj så roligt jag haft! Läraren är helt fantastisk. Ställer frågor, tvingar oss att diskutera och vi lär oss en himla massa. Detta är skoj. Jag har lärt mig att man inte ska låta elever dela upp grupper själv. Att planering är A och O när det gäller idrottslektioner, att lek också är träning, pulshöjande, glädjande och hjälper samspelet i klassen. Jag har lärt känna klasskompisar och är inte lika låst till min projektgrupp, även om de faktiskt är underbara. Jag har lärt mig att cupcakes är hälsa och att ett välbefinnande hanlar om mer än träning och mat (det känns inte som någon nyhet men man kan lära om saker igen tror jag, det behövs upprepning). Simning är påfrestande för ryggkota 3 men även ryggkota 4, dessa ryggkotor är de som har störst belastning och det är därför viktigt att veta hur man simmar för att minska belastningen. Simning är däremot en bra helkroppsträning.


Ni märker kanske själva hur mycket en engagerad lärare gör för inlärningen? Därför vill jag påstå att jag lärt mig att engagemang är A och O för att nå fram till eleverna. Det känns tungt och tråkigt att lämna vår underbara lärare men hon kommer tillbaka lite i delkurs fyra.


Sammanfattningsvis:


  • Lagom är bäst, dieter är skit.
  • Lek är träning.
  • Att fika med kompisar är hälsa (social)
  • ...om du dessutom tar en promenad på stan har du fått in vardagsmotion och på så sätt ökat din kroppsliga hälsa och ökat ditt immunförsvar.
  • Lärarens inställning till kurs, elever och skola är viktig.
  • Skolans idrottslektioner (och kunskaper?) är bristfälliga.

Nu ska jag hindra min hund från att bita sönder sin pinne i mitt sovrum (!). Det känns dock som om jag  missat en del av allt jag lärt mig i denna delkurs. Jag har kommit hem var och varannan dag och sagt att jag lärt mig nya saker, fått nya perspektiv. Kursen har varit rolig och givande. Inte särskilt jobbig och väldigt lite böcker men ändå informativ.


 
 
Vivi

Vivi

19 mars 2010 12:44

Ja , det är så tråkigt att en dålig lärare kan förstöra så mycket av en kurs :( men du verkar ändå har lärt dig en massa bra saker !! Många kloka ord i detta inlägg!

I helgen ska jag ev. hjälpa en kompis att flytta (om jag inte blir för bakis efter ikväll), kolla kostym till pojken igen (rätt stlk denna gång) och så ska vi hyra film ...massa roligt som kommit ut nu, ska se 2012 och New moon :)

http://www.missvivis.se

 
sara

sara

19 mars 2010 17:11

skönt med en bra dag :-) Skönt att slippa städning också :-P
Jag har en bra dag också. Sov jättelänge men har läst 75 sidor under dagen så inte slösat bort hela dagen på oväsentligheter. Det innebar att jag läste ut en bok och äntligen kan börja på en annan. Varför känns det alltid så jobbigt att läsa de sista sidorna i en kursbok? Man vill bara att den ska ta sluuut någon gång, även om den faktiskt är bra.

Annars så funderar jag på vad jag ska ge min bror som fyller 32 på söndag. Han brukar alltid veta exakt vad han vill ha av alla, men i år har han inte sagt något så vi får visst tänka själva :-/ Ska köpa en cykellampa också tänkte jag, när jag ändå är ute och köper present sedan.

http://smuppra.blogg.se

 
Anna

Anna

19 mars 2010 18:49

Jag håller fullständigt med om att hälsa är en livsstil och inte en diet. Du har så rätt om det andra också, en bra lärare kan skilja en bra skolgång från en dåligt på ett stort sätt.

Tack för alla glada tillrop på min blogg, det värmer i min smärtbubbla ska du veta! Kramar

http://kavril.bloggproffs.se

 
Veiken

Veiken

19 mars 2010 20:49

Förbaskat tråkigt när lärarna inte håller måttet. Allt går så trögt och man missar det viktiga. Tråkigt!....

http://metrobloggen.se/horisont

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards