Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 14 mars 2010

Kramar - Bra eller Anus?

Av Dream Maddo - 14 mars 2010 18:57

Kramar... dessa underbara, fantastiska och läkande kramar. Är det inte otroligt hur mycket en kram kan göra? En kram kan vara svar på en fråga, det kan vara det som får dig att orka vidare i en tuff situation och det kan vara den enda tröst du behöver när det trots allt går åt helvete. Det kan också vara det värsta du vet om. En kram och du känner dig instängd. Trängd. Tvingad. En kram kan kännas som ett övergrepp. Kanske låter det konstigt men många lever i en värld där en kram betyder övergrepp. Det kan vara minnen från ett tidigare övergrepp, skräcken för närhet eller något helt annat.


I mitt fall har det nog mer att göra med tidigare erfarenheter och skräcken för att bli trängd i ett hörn. Tvingad till något jag inte vill. Det är först på senare tid jag tillåtit mina vänner att sova i min 160-säng. Tidigare var det extrasäng som gällde. Undantagen var: Dejter och sambo/partner. Jag vet inte varför kramar kan vara så jobbigt. Jag kan bara spekulera. Det finns saker jag varit med om i livet som kan sätta sina spår. Det finns spekulationer om vad jag varit med om som barn vilket också kan sätta spår. Kan min mammas tvångssjukdom ha med saken att göra? Som sagt: Jag kan bara spekulera.


Nu är det säkert många som funderar över detta för jag älskar ju kramar? Ja, precis. Jag älskar kramar. Hur går det ihop med jobbiga erfarenheter? Jag älskhatar kramar. Det är det bästa och värsta jag vet. Jag känner mig lätt trängd, olustig, rädd och allmänt obekväm i en kram. Samtidigt kan en kram kännas befriande, varm och peppande. Jag vet inte hur din kram känns just idag. Känns den annorlunda beroende på tidpunkten? Det värsta jag vet är att få en kram. Det bästa jag vet är att få en kram.


Jag förespråkar kramarnas läkande kraft. Jag tror att beröring är livsviktigt (det finns det studier som pekar på också). Därför tvingar jag mig ofta att bli kramad och att kramas. Jag funderar ofta på om jag anses vara hård, om folk inte vågar krama mig eller om jag helt enkelt utstrålar någon form av "krama mig inte". Kanske utsrålar jag motsatsen men min största skräck är att:

- Inte kunna stå på mig

- Bli överkörd


Det i kombination med rädslan för att bli kramad och inte bli kramad gör att jag emellanåt känner mig som en överspänd Maddo. Utan kramar känner jag mig tom men med dem känner jag mig överkörd. Nu återkommer vi till Kernell: Att finna balansen!

 


 
ANNONS
 
Christian S

Christian S

14 mars 2010 19:23

Kramar är toppen, vill ha en nu ! :D

http://crippen.bloggplatsen.se

 
Christian S

Christian S

15 mars 2010 02:05

Hur kan en kram vara förjävlig?


http://crippen.bloggplatsen.se

 
Christian S

Christian S

15 mars 2010 08:29

Den kan vara härlig en kram, men också kan få dig att känna dig instängd?

Beror det på hur man kramar dig?

http://crippen.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

15 mars 2010 10:39

Det finns inget bättre än en innerlig kram. Jag har konstaterat att jag är en krammänniska. Jag kramas gärna när jag träffar mina vänner och släktingar. Det är mysigt med lite närhet men som du skriver finns det dom som faktiskt assosierar det med nåt illa och dom lider jag verkligen med..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

15 mars 2010 18:50

Ja du, kramar är både härligt och hemskt, så jag håller med dej!! men jag skickar ändå en här via bloggen! *kramar* :D

http://kavril.bloggproffs.se

 
Christian S

Christian S

15 mars 2010 21:30

Det låter hemskt, mitt ex blev våldtagen, tror jag. Hon sa det i alla fall.

Sedan dumpade hon mig och vela bli ihop med en alkis istället. Hon gjorde självklart slut senare eftersom spriten blev viktigare än henne.

http://crippen.bloggplatsen.se

 
vivi

vivi

16 mars 2010 09:02

Jag förstår vad du menar faktiskt, jag gillar kramar men det finns tillfällen eller oftast personer i mitt fall då man känner sig fångad i deras famntag, man får mer panik än att njuta av själva kramen, men det är ju bara ett fåtal människor jag känner så emd, poängen var väl att jag förstår lite grann hur du känner :)

http://www.missvivis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se