Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 7 mars 2010

När testosteronet tar över.

Av Dream Maddo - 7 mars 2010 15:58

Har det med testosteron att göra att män slåss? Eller har det med uppfostran att göra? Jag menar egentligen inte att ha en genusdebatt utan jag vill mest belysa att män i regel är de som säger sig vela slå till folk som gör orätt eller irriterar dem på något sätt. Varför tar jag upp det? Jo, jag har en del killkompisar som ofta säger "...att jag inte slog till honom" eller saker i den stilen. Ibland kommer det även som ursäkt för att de säger sig ha varit osociala eller otrevliga mot mig.


Vi vet att killar får testosteron i kroppen, då får vi väl lära dem att leva med det! Hur hanterar man en kropp med mycket testosteron? Fast jag tror ändå inte att det enbart handlar om det. För många killar kommer i skymundan i denna diskussion. De som inte slåss eller hotar med att slåss. Vad händer med de männen? Förutom att de är gifta, förlovade eller lyckliga sambos, helt enkelt upptagna.


Det klagas ofta på att kvinnor har dåligt humör en gång i månaden. Trots att långt ifrån alla som är det. Vi har en accepterad anledning. Likväl är det något killar driver med. Vi kanske ska börja driva med killars lust att slåss? Eller deras sexbehov (det är väl också testestoronet?) som de anser sig ha. En kvinna som inte har sex eller diskuterar sex är pryd. Det finns tyvärr inget mellanläge för nästa steg är att man är för öppen (det är ju okvinnligt!).


Enligt diskussioner är det lättare att umgås med killar. De är mer rakt på sak och ärliga. Tydligen snackar de mindre skit. Jag håller inte med. De snackar om andra saker. Vem bryr sig vem som gjorde sista passningen i fotbollen eller vems fel det är att Sverige inte gjorde mål mot ett annat lag? Jag bryr mig precis lika mycket som "genomsnittsmannen" bryr sig om Victorias bröllop, vem bryr sig om vem som syr hennes klänning och vad henens ring kostade? Det är otroligt många män som gnäller ett bra tag efter en förlorad match. Vilka kvinnor driver om eller klagar på det? Nej, vi accepterar olikheterna till skillnad från män som a) slår till, b) försöker hålla humöret i schack för att inte slå.


  

Testosteronet kanske kan få honom att slå någon i publiken?

Får han möjligtvis estrogen för att lugna ner sig?



Ja, jag provocerar. Samtidigt kan jag inte säga annat än att jag tycker det finns sanning i mitt uttalande. Och undantag.

 
 
Veiken

Veiken

7 mars 2010 19:50

Nu har du tagit dig vatten över huvudet. Det här har man funderat över i tusentals år, mer ju längre tiden har gått. Löser du detta behöver du aldrig mer jobba. .....

http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?articl

 
Ingen bild

klass-Ida

7 mars 2010 20:58

Jag bryr m ig om vickans bröllop :) För att besvara ditt inlägg Avund är en dödssynd det står i bibeln. Men som sagt alla drabbas av avund...det är en mänsklig faktor.

 
Sussi

Sussi

8 mars 2010 07:08

Jag kommer nog aldrig förstå anledningen varför killar måste slåss. Man kallar det en manlig grej men det finns absolut kvinnor som är likadana. För mig har det aldrig fallit mig in att slå en annan människa, hur arg jag än blivit.

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Sally

Sally

8 mars 2010 07:39

Vovv på dig snygging. Vad du är snäll med din matte som gör som hon säger. Det gör jag med. Men inte när jag löper. Och det gör jag just nu. Då är det bara alla goda dofter och fula tikar som tar mitt intresse :-)

Blir fullkomligt avis på din rosa säng. Måste genast ta ett allvarligt med min matte. Hon hälsar förresten.

Ha en bra måndag. Och du.... det blir mycket roligare när man lyder, tsiiihii

Vovv från mig och Tessan

http://tryggimigsjalv.blogg.se

 
Sussi

Sussi

8 mars 2010 07:42

Att torka vovve är något man känner VÄL igen ;-)
Men som allt annat blir även det en vana. Det finns ju dusch i värsta fall, vilket inte Doris är allt för nöjd med hihi

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Maddo

Maddo

8 mars 2010 08:21

Klass-Ida: Hmm, min tanke med just den meningen var att män i regel inte gör det men att kvinnor gör det. Är det något du inte berättat för mig? Är du man? :O

http://blogg.dreammaddo.se

 
hemlig

hemlig

26 maj 2010 17:46

ja har man för mycket så kan man äta androcur testosterone sänkare för att lindra sina problem.
Nej är nog inte bra det.

http://nej

 
Maddo

Maddo

27 maj 2010 08:42

hemlig: Ja, vem vet? Tanken bakom inlägger var att ifrågasätta om killar verkligen är mer benägna att slåss...

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards