Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 27 februari 2010

Nytt, nytt, nyttigt!

Av Dream Maddo - 27 februari 2010 11:17

Det är mycket som är nytt nu. Jag köpte ett fint nattlinne på H&M i torsdags. Så skönt med ett nattlinne som håller undet bysten. Eftersom jag är storbystad är de inte direkt på plats hela tiden. Detta nattlinne är supersött och skönt. Tummen upp helt enkelt!


Kärlek

Nattlinnet från H&M 149 kr


Ny kurs har vi också. Fysisk aktivitet så denna vecka har inneburit 11,5 timmars träning på fyra dagar (tisdag-fredag). Gissa vem som sov gott inatt?


Mitt besök från Gävle blev lite sen natten till fredag och kom därför först på fredagen (igår). Vi var nog lika trötta båda två för efter middagen var det bara ut med Tessan och sen sova som gällde. Eller ja, jag fick massage först. Mina axlar känner av träningen kan man ju lugnt säga. Haha.


I morse tog jag en skön lång promenad med Tessan. Skön på så sätt att vi träffade folk som ville träna på möten. Sen måste jag erkänna att jag förbannar mig över slasket. Det finns inga skor som funkar utöver gummistövlar och hur skoj är det i långa loppet? Halt är det också och då fungerar inte gummistövlar. Inga kängor äger jag heller. Det är min tur att gnälla över vädret nu. Men jag accepterar det, jag måste ut ändå. Torka en genomblöt Tessan och hitta nya vägar än de vi brukar gå för där är det två dm högt vatten. Nu har jag gnällt klart!


Ego Of The Day!

Godmorgon-frisyren! Sexigt va? Haha


Jag har insett att jag inte har förutsättningarna för att ha en kontinuerlig träning. De med bäst förutsättningar är de som har vänner som tränar. Visst har jag vänner som tränar men inte allt för många och vi tränar inte samma sak/på samma gym. Men jag fortsätter träna. Jag älskar min träning och vet att jag mår bra av det. Lite motigt är det ibland dock! Jag har också märkt hur man umgås med och pratar mer med de vänner som tränar. Det blir som en ny form av vänskap. Inte så att de icke-tränade vännerna inte är vänner, vi har dock en sak som inte är gemensam men som är viktig för mig och mitt välmående.


Däremot har jag fortfarande fördommar mot folk som tränar och äter "rätt" hela tiden. Jag är ytterst kritisk till livsmedelsverkets teori om "bra mat" och e-tillsatser. Jag tror att en dag utan aktivitet är viktigt emellanåt samtidigt som jag anser att det är viktigt att få äta vad man tycker om. Jag råkar tycka om den mat som anses vara nyttig. Jag gillar de flesta grönsaker, frukter och bönor. Nyttigt är ett relativt begrepp! Men trivs människorna med det så ska de självklart leva så. Man hittar sitt eget sätt.


Glömde nästan berätta att jag är med hos Vivi och tävlar om ett par supersöta örhängen! Läs mer hos henne: TÄVLING!!!

 
 
malin-heléna

malin-helÚna

27 februari 2010 12:20

Jätte sött nattlinne! :)

Jag tror med att man behöver ha en "fri dag" lite nu och då. Det finns ju en del saker som är väldans gott men väldigt onyttigt och det måste man få äta ibland.
Dock tycker jag det är viktigt med, för min egen del, att träna mycket och äta bra. För mig är njutningen av en fin kropp större än njutningen av godis.

Sv: Jasså? Jag torr aldrig jag sett en detox som har med kött kött. Men detox med fisk och fågel är rätt vanligt tror jag. I alla fall de detox som jag läst om och baserat min detox på. :)

Jo, jag skrev fel där. Lite socker med fett. :)

Ja, exakt. Alla kroppar är ju olika så man ska testa sig fram och se vad man själv mår bäst av. Fast är man beroende av socker och tror att ens kropp mår bäst av det, eftersom kroppen inte vet annat, så måste man nog rätta till det först.
För jag vet ju många som påstår att de mår toppen och att deras kropp är super bra fast de aldrig tränar, har stilla sittande jobb och äter väldigt oregelbundet och dricker massa alkohol.
Klart man tror kroppen mår bra om den inte vet annat liksom..
Sådana människor kan jag bli arg på när de dömer mig som ytlig och träningsfreak. :/

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
malin-heléna

malin-helÚna

27 februari 2010 12:51

Jag tror ju faktiskt inte att någon kropp mår bra av att få i sig tom mat och aldrig röra på sig. Visst att man kan må bra i huvudet om man lever ett stilla sittande liv. Men jag tror inte att kroppen fungerar optimalt med en sådan livsstil faktiskt. Sedan tror jag inte att kroppen mår bra av ett för aktivt liv och för strikt kost heller.
Som sagt, balansen ja. :P Frågan är om man någon gång kommer hitta balans helt och hållet. Jag hoppas det i alla fall. :)

Ja, som sagt, många varianter av detox finns det. :)
Haha, naturliga grönsaker och frukter är det ju, men som du säger. Det är ju kanske inte helt naturligt när man "tvingar sig" (dumt odrval kanske, men det var det jag kom på) att äta massor med frukt en period.
Men av någon anledning brukar man ju må bättre efter 5-7 dagar detox så något gott har det väl med dig. :)

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jan Eric Myrin

27 februari 2010 13:05

Jo det är viktigt att vila emellanåt

 
Maddo

Maddo

27 februari 2010 13:09

Jan Eric Myrin: Oh, en ny läsare! Roligt roligt! =) Ja, vila är det svåraste att unna sig. Det gäller att finna en balans! ;)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Sussi

Sussi

27 februari 2010 13:57

Nattlinnet var verkligen supersött! Kul med en liten shoppingbild hos Maddo ;-)

Nej, det där slasket är lite jobbigt. Gummistövlar är inte det snyggaste att ha på sig men mest praktiskt. Det går ju så himla fort när det börjar töa också. Vi har haft plusgrader i ett dygn nu och det är massvis med vatten överallt på vägarna. Men dom har lovat mer snö och minusgrader så snart får man åka skridskor till jobbet ;-)

Ha en mysig lördag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

27 februari 2010 22:04

Kul att du är med och tävlar iaf ;)
Ohh nattlinnet var ju hur fint som helst, mycket sött!!!

Ha ha ...säg inte så där ..då kanske jag får för mig att gå ut och skotta igen :P .... min rygg pallar nog itne mer snöskottning på ett tag!

Jag har minsann fått i mig choklad två dagar nu, men det känns som att jag kunnat unna mig det :D

Hoppas du har e jättemysig lördag !

http://www.missvivis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se