Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 25 februari 2010

Det är en omställning att bo ihop.

Av Dream Maddo - 25 februari 2010 09:02

Kombolivet är inte alltid en dans på rosor. Jag och Katarina har olika levnadssätt och det krockar ibland. När jag är upptagen är Katarina ledig och tvärtom. Jag är en morgonmänniska och Katarina en kvällsmänniska. Jag går upp med Tessan varje morgon och Katarina behöver sova. Alla är vi olika.


Jag har bott kombo förr så jag vet att det är komplicerat att bo kombo. Jag har bott inneboende i så många år att jag vet att ett liv med någon annan inte är lätt. Ändå blir jag lika förvånad varje gång det kommer tuffare perioder.


Man ska tänka på hur man gör när man diskar, städar, lagar mat och tvättar. Det är sällan folk som äter precis samma saker som en själv så då får man gå igenom vad man äter gemensamt och vad man äte/köper var för sig. Hur ska man lösa det ekonomiskt och hur ska man inreda?


Nej, jag ångrar inte kombolivet. Jag trivs bra med att bo som kombo även om det är mycket att tänka på. Särskilt nu när smekmånaden är över. Det gäller att hitta sitt eget sätt att kommunicera med varandra (Balansen har jag ju talat om för.. Jäkla Kernell!). För vi kan inte göra på samma sätt som tidigare. Jag kan inte tvätta på samma sätt, dammsuga på morgonen eller ta för givet att vissa saker inte är slut (om vi köper saker gemensamt).


Eftersom jag varit med om detta tidigare vet jag att det kommer gå i vågor. Det är övergående också. Men jag tror inte alla är medvetna om vilken omställning det är att flytta ihop.


Jag såg förresten ett gammalt inlägg som jag la upp förut. Det hade bara hamnat i utkast och inte kommit upp. Det ligget uppe nu.


  

 
 
Vivi

Vivi

25 februari 2010 10:53

Hmmm hittar nog inte det där gamla inlägget, var det länge sen ?
Det viktigaste är nog att avra raka mot varandra, att kunna föra en direkt kommunikation om vad man behöver och vad man kan kompromissa med :) Tror du/ni kommer klara det galant.
Jag lärde upp en ersättare i tisdags, hon jobbade för mig igår då jag var på utbildning för nya växeln. Det är inte hon som ska sitta här sedan, hon var bara här tillfälligt, när min riktiga ersättare kommer har jag inte den blekaste om .... :P

http://www.missvivis.se

 
malin-heléna

malin-heléna

25 februari 2010 12:01

Vet exakt var du pratar om. Jag bodde som kombo första året i gymnasiet. Och det är ju så, det kommer i vågor. Både personerna har ju olika saker i sitt liv som påverkar hur man beter sig och allt sånt.
Men det blir ju bättre med. :) Man får vara lyhörd och kompromissa helt enkelt. :)

Sv: Tack så mycket för din fina kommentar. Jag har skrivit ett lite roligare och mer peppande inlägg nu. ;) hihi..

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Zandra

Zandra

25 februari 2010 13:26

Har läst ikapp nu sen traktorkillen, du verkar haft det körigt :( Jobbigt. Hoppas att du hunnit ha lite kul också! Kanske har du rent av fått köra lite traktor? :)

Du gör helt rätt i som prioriterar verkliga livet före bloggen! Du svarar när du hinner. Du ska ju blogga för din egen skull, inte för någon annans :)

Ja, det där företaget Accessorize är väldigt sorgligt. Stackars tjejer! Jag blir också skitförbannad, men vad kan man göra? Jag försöker bara sprida ordet så att alla får veta vilka usla människor som driver företaget. Så kan man hoppas på att det går i konkurs och försvinner!

Just nu håller de på och snöröjer gatan utanför mitt jobb. Det tycker jag är något positivt med snön ;) Hehehe. Titta på söta pojkar som kör stora maskiner :D

Jag är ju också sambo nu sen ett och ett halvt år tillbaka. Och jag kan säga att det var långt ifrån smärtfritt det första året. Det var första gången jag bor ihop med någon också. Han har haft sambo förut. Men det är mycket som skär sig och det har blivit många bråk och hårda ord. Men man slipas av mot varandra så småning om. Lär sig varandras rutiner och anpassar sig. Sen är det en svår balansgång det där, hur mycket ska jag ändra på mig? Hur mycket ska jag acceptera? Vad är viktigt för mig att få behålla utan ändring?

http://drak.bloggagratis.se

 
Zandra

Zandra

25 februari 2010 14:52

Hahaha, där fick du till en klockren beskrivning av sambo/kombolivet! Man vänjer sig vid skiten ;P

Men jag och min sambo bråkar fråtfarande om saker vi är oense om hur det ska vara i hemmet. Härom sist var det att han ställer sina skor mitt innanför dörren istället för på skohyllan :P Jag vet inte om vi kom fram till någon bra lösning där för han vägrade ge med sig, och jag tycker att syftet med en skohylla är att just ha alla skor där istället för på golvet.
Jag tror han eventuellt gav med sig till slut. Sen om han verkligen ställer skorna på hyllan, det är en annan sak :P

http://drak.bloggagratis.se

 
malin-heléna

malin-heléna

25 februari 2010 15:10

Sv: Ja, det är ju så. Det är som en ny del i livet liksom.
Jag är så fövånad över hur otroligt lätt jag och Johan haft det ända från början med allt att bo tillsammans.
Det är ju självklart en viss skillnad att bo som kombo och sambo. Men när man är sambo kan det ju mycket väl komma problem och så med. Det är ju samma sak ändå; 2 människor ska lära sig att bo tillsammans.
Som du säger med; när smekmånaden är över börjar allvaret.
Då drar vardagen igång, men när man fått struktur så kommer ju vardagen att fungera med och då löser sig problemen med tiden. Tror jag i alla fall.

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Vivi

Vivi

25 februari 2010 16:23

Aha ...ha ha det är bara jag som är lite sen då alltså ;P
Ja du förtjänar verkligen en award, du skriver så ofta bra & intressanta inlägg ...och roliga :D

Förresten... hur går det med godis "avhållsamheten" ?

http://www.missvivis.se

 
Ingen bild

Martin

25 februari 2010 17:25

Jag kan tänka mig att det är minst sagt jobbigt ibland.. skulle tycka det var väldigt svårt att klara den balansen.
Hoppas att du mår bra nu!

 
marica

marica

25 februari 2010 18:34

Kombo kanske är snäppet "värre" är sambo.. eller så är det kanske ganska lika :) Smekmåad både här o där ;) men sen lär man känna varandra och finner väl sitt hur de ska funka :) men att prata med varandra är ju alltid bra!
Tack för din kommentar, så sant så sant!
KRAM

http://maricaaberg.blogg.se

 
Sussi

Sussi

25 februari 2010 20:24

Det gäller verkligen att prata med varandra när man bor så tätt som ni gör. Många gör nog misstaget att hålla saker inne och då vet man ju hur det brukar gå. Rätt vare e så brister allt..

Fast jag har köpt ganska mycket kläder, känns det ändå inte som om jag har något fint att sätta på mig :-(

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

25 februari 2010 21:44

Har aldrig levt kombo men har varit gift i 13 år snart. :) Livet handlar om att kompromissa har jag insett, från båda håll! :D Kramar

http://kavril.bloggproffs.se

 
Maddo

Maddo

25 februari 2010 22:22

Martin: Den där jävla balansen!! ;P

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

25 februari 2010 23:35

ja den är hemskt jobbig... :P Ha en finfin helg vännen

 
malin-heléna

malin-heléna

25 februari 2010 23:54

haha.. jo, det är inte så kul att dela säng när man bråkat. Dock kan jag bara komma på en gång som vi somnat ovänner och så la jag mig i soffan. :P
Vi har faktiskt, eller jag kanske, förmåga att alltid vilja reda ut bråken på en gång. Och det har fungerat så bra hittills.

Alla förhållanden är olika, så är det ju. :)

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

26 februari 2010 09:49

Jag som är en nyfiken en blir ju så klart väldigt nyfiken på vad du har köpt för någonting!
Jag har råd nu att shoppa som jag gör. Om några månader kommer det vara annat ljud i skällan!! När man är arbetslös för man ta det lugnt och använda allt man köpt tidigare ;-)
Jag har aldrig någonsin handlat för pengar jag inte har. Jag ser alltid till att jag ska ha råd innan jag köper..

Ha en mysig fredag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Zandra

Zandra

26 februari 2010 11:17

Haha, japp. En dansk fick äran att kyssa mig första gången. Det smakade gröt ;P Höhöhöh! Nej men skämt åsido, han var ruskigt snygg! :D

http://drak.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

26 februari 2010 14:01

Jag gör mitt bästa på trevlighets skalan , men det är lätt när DU är så trevlig Maddo !
Ha ha ...lite förvirrande men jag tror jag hänger med ..ibland kan kramar (även om de är i välmening) orsaka en smärre panik, inte nu men när jag var yngre kände jag så ...kände mig kvävd liksom :)

http://www.missvivis.se

 
Maddo

Maddo

27 februari 2010 11:17

Martin: Hoppas du också får en bra helg, vad ska du göra i helgen?

http://blogg.dreammaddo.se

 
malin-heléna

malin-heléna

27 februari 2010 11:57

Det är ju egentligen bara en avgiftning från tillsatt socker.
Ja, jag vet. :) Byter man ut fett mot socker går man ner i vikt och sötsuget minskar. Det är ju det alla nya "dieter" går ut på. GI, ISO, LCHF. Alla är ju varianter av låg kolhydrats dieter i olika utsträckningar. :)
Men jag skulle aldrig klara mig utan kolhydrater helt. Älskar bröd, ris, pasta och potatis. :P
Men jag behöver få ur allt tillsatt socker från kroppen.
Dock ser jag inte hur annorlunda den skulle vara egentligen. Finns massor av metoder när det gäller detox. Det är ett rätt stort samlingsnamn för olika sätt att rensa kroppen. :)

Jag har kört denna "diet" (avgiftning) förr och då mådde jag mycket bättre efter åt i alla fall. :)

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Martin

28 februari 2010 18:13

Jadå:) hade en kompis här till i fäörmiddags och nu har jag städat och det ser ganska välvårdat ut igen iaf:P

 
Maddo

Maddo

28 februari 2010 19:58

Martin: Låter härligt! =)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

28 februari 2010 20:20

ja det var det:) hoppas du får en bra vecka och inte stressar ihjäl dig nu!

 
Maddo

Maddo

28 februari 2010 20:25

Martin: Hehe, jag har inte direkt förutsättningarna för att inte stressa ihjäl mig.. :P Men tack. Hihi. Ha en bra vecka du också! =)

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Skapa flashcards