Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 19 februari 2010

Ett plus ett kan bli ett!

Av Dream Maddo - 19 februari 2010 09:07

Det är skillnad på lärare och lärare. Det finns lärare som har en förmåga att kunna se och uppmuntra alla elever i en klass, som kan komma med såväl positiv som negativ kritik utan att personen känner sig utpekad. Men så finns det de där lärarna som får elever att känna sig illa till mods och får elever att känna sig rädda för att säga sin mening.


När jag började på universitet lärde jag mig att det viktigaste är att tänka själv. Självklart ska man läsa litteratur och diskutera utifrån litteratur men man ska våga gå sin egen väg. Kanske har det med läraryrket att göra. Det är ett yrke som många gånger är väldigt ensamt och kräver eget tänkande. Eftersom jag tycker det är jobbigt att säga mina egna åsikter i grupp har det varit mycket träning och jag har tvingat mig själv att säga ifrån när jag tycker att något är fel. Detta har jag vågat för att mina lärare på Göteborgs Universitet uppmuntrat till eget tänkande och att stå upp för såväl sig själv som för andra.


Så kom jag till denna kurs. Min första tanke var att det var krångligt med 7,5hp-kurser. Det innebär att en termin som är 30hp (högskolepoäng) är uppdelad i fyra kurser om ca fem veckor vardera. Rörigt kändes bara som förnamnet. Men så träffade jag läraren för denna kursen och det var svårt att placera henne, vart står hon? Vad vill hon få ut av oss? Av kursen?


Det blev inte lättare med tiden. Numera tror jag inte hon tycker om mig alls så jag tog tillfället i akt att maila in vår projektplan till henne igår, detta trots att hon redan fått den i pappersformat. Jag har känt att hon har något emot mig personligen och det är fler i klassen som yttrat sig om känslor som dessa. Så om jag vill överklaga ett eventuellt beslut av henne krävs att jag kan bevisa att det papper hon lämnar ut är orginaltexen och inte något jag bearbetat och överklagat.


(En bra tanke när det kommer till inlämningar på högskola/universitet är att kräva att papper ska hämtas ut i en reception där du kan be om en kopia istället för orginal. Det är däremot svårt när läraren lämnar ut arbetet i klassrummet - personligen. Om jag ska överklaga kan jag helt enkelt inte bevisa att jag skrivit så från början. En parentes bara.)


Visst kan det vara rörigt med 7,5hp-kurser men i detta tillfälle är jag glad över att slippa läraren. Nu har jag tre nya kurser att se fram emot och förhoppningsvis är de mer strukturerade och tydligare med lärare som är öppna för diskussion och ifrågasättande. Ett plus ett kan bli ett men det kan också bli två. Svar på "kluriga" gåtan. Vad menar jag med detta? Jo, en åsikt plus en åsikt kan faktiskt bli en ny åsikt, det kan också sluta med två olika åsikter. Att diskutera och tycka olika behöver inte vara fel, vilket denna kurslärare fått mig att känna.


  

Nu är det slut på det jobbiga - in med det roliga!

 
 
Vivi

Vivi

19 februari 2010 09:46

Vilket bra inlägg, bra tips!!
Läraren har så oerhörd betydelse för kursen, självklart finns det ämnen där läraren inte är lika viktig, där det mest handlar om att nöta in kunskap, men pedagogiska & sociala ämnen är inte sådana! Jag håller tummarna att du får en riktigt bra och peppande lärare nu :)

Oh....bra idé , det kommer säkert dröja innan vi får en sådan här vinter igen så lite snömyshusbilder hade ju varit på sin plats :)

http://www.missvivis.se

 
Ingen bild

Martin

19 februari 2010 09:56

Sånna känslor eller erfarenheter är inte kul!
men men; In med det roliga nu:)

 
Maddo

Maddo

19 februari 2010 10:21

Martin: Nej, jag håller med. Ja, nu kan det bara bli bättre! :) Skåneland i helgen eller är jag ute och cyklar?

http://blogg.dreammaddo.se

 
malin-heléna

malin-heléna

19 februari 2010 10:28

Fy vad tråkigt att ha en sådan lärare. Ska man lära sig något och få ut något av en kurs måste man ha en bra lärare som man känner sig trygg med och som man kan uttrycka sig inför.
Hoppas det inte blir några problem med inlämningar och så, att hon kan skilja på privata åsikter om personer och bedömning av inlämningsuppgifter.

Sv: Jaa, Vivi fick mig med att tänka på barndomen!! Trasdockorna är sååå bra!!! :D Älskar det med.

Min helg ser ut som så att mamma och pappa kommer, ikväll blir det middag, som jag ska göra och så. I morogn vet jag inte alls vad vi ska göra. Får se vad som händer. :)
På söndag när mamma och pappa åkt ska vi fira pojkens syster som fyller år. :)

Vad har du för planer?

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Martin

19 februari 2010 10:48

:P nej inget cyklande, skåneland ska det bli.. om jag kommer fram, bäst att ladda med lite proviant tror jag. Hoppas du får en underbar helg!

 
Maddo

Maddo

19 februari 2010 10:50

Martin: Haha, ja det kan nog bli lite förseningar! ;) Detsamma! =)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Sussi

Sussi

19 februari 2010 20:22

Vad tråkigt att du känner så. Inte kul att gå en kurs med den känslan. OM det nu är så, borde hon kunna gömma undan det. Det ska inte ens märkas!!
Hoppas inte inlämnandet blir nåt problem..

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Bibbi

Bibbi

20 februari 2010 10:04

Morsning... Svårt med osäkra lärare. Det kan bara bli problem och ni är ju där för att lära och ifrågasätta!!

Lycka till med nästa kurs.

Kram Bibbi

http://hundkakor.bloggagratis.se

 
marica

marica

20 februari 2010 13:01

Så sant så sant! Nu läser vi en 15 hp kurs men massa olika lärare som föreläser och en som examinerar.. jag är redan rädd o nervös för att få tillbaka arbeten som hon har läst, hon är så arg och så som hon tycker så är det.... hon är duktig men borde gå en egen kurs i empati och att man faktiskt kan skratta,, he he :) LÄRARE har stor betydelse hela livet!!
Kramiz!

http://maricaaberg.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Skapa flashcards