Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 12 februari 2010

Gör din röst hörd!

Av Dream Maddo - 12 februari 2010 22:28

Jag måste dra mitt strå i stacken för jag vill då inte att mitt kött ska limmas! Jag vill kunna köpa en naturlig råvara. Kött ska vara kött. Visst ska limmet deklareras - enligt EU och krögare får inte använda det. Krögare använder det redan och på förpackningen till limmet står en fin triangel i rött. Inte farligt? Kan orsaka andningsbesvär för de som arbetar med det. Jag skrivet helt enkelt upp mig på motståndslistan.


För en gångs skull kan jag tycka om åsikterna Marie-Louise Danielsson-Tham står för. Hon är nämligen emot köttlimmet! Axfood nobbar köttlimmet. Även Socialdemokraterna och Miljöpartiet ställer sig emot köttlimmet. Kan någon förklara för mig varför Danmark är det enda landet som röstar emot detta beslut? Misstänker att piratpartiet la ner sin röst i den EU-omröstningen. Men tack för att de står på sig med piratkopieringen, jättebra. Det känns lika viktigt som min kost - inte.


För att göra din röst hörd gå in här: Namninsamling mot köttlim


  

 
 
malin-heléna

malin-heléna

12 februari 2010 23:07

Vad bra att du uppmärksammade den namnlistan. Visste inte att de startat en. Men nu är jag också uppskriven. Jag får uppmärksamma detta i min blogg i morgon. Tycker som du att det är helt galet att det ens finns. Alltså hallå??
Nee, har inte ord till idiotin. Men förhoppningsvis förbjuds det snart. :)

Sv: Ååh, ja, den var super maffig. jag skulle bara ha gjort en halv sats, för jag fick slänga en massa. Eftersom att Johan inte alls gillade den (han ska ha det sötaste som finns jämt) och jag äter bara "gotta" 1 dag i veckan, är det tänkt. Så jag ska inte ha mer liksom...
Kändes dumt, men ja.. så blev det. :P

Nee, nu ska jag sova några timmar, sedan ska jag upp och se på OS-invigningen klockan 03.00 ;D

Sov gott.

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
malin-heléna

malin-heléna

13 februari 2010 10:32

Det var inte så farligt att gå upp i natt. Jag tycker invigningen är så fin så jag ville verkligen se den. :) Dock blev jag trött vid 5 tiden igen och la mig innan jag hann se elden tändas. (Varför ska det hela vara sååååå långt?) TRE TIMMAR! Hade då räckt med 2 i alla fall. :)

Ja, jag tänkte också att jag kunde frysa ner den. Men det fanns 2 anledningar till varför jag valde att inte göra det. 1, Johan sa; "det där är väl inget att bjuda på till folk" (haha) och 2 vi ha ren väldigt liten frys med väldigt mycket saker i redan. Är osäker om jag ens skulle få ner något mer.
Jag är ju en sådan människa som gärna köper t.ex bröd när det är extrapris och fryser ner en del av det. Så behöver jag inte handla det så ofta. :)

Nu ska jag äta frulle och sedan börjar jag jobba 12.00 :) Jobbar hela dagen. :( Inte så roligt faktiskt..

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
sara

sara

13 februari 2010 11:31

Gillar inte heller idén. Står uppskriven nu...

http://smuppra.blogg.se

 
Sussi

Sussi

13 februari 2010 13:11

Nej du, nåt sånt lim vill man verkligen inte ha. Usch så äckligt. Kött ska vara rent kött inte nåt konstgjort framställt..
Till slut äter man väl bara lim!!!!
Jag ställer mig också på motståndarsidan!

Nu har jag lagt ut vilket alternativ det blev

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

13 februari 2010 15:49

Ja du, man slutar aldrig att förvånas över hur det vi ska äta behandlas.... Jag ska också dra mitt strå till stacken. :)
Ska också försöka ta ett fint kort på grannens nyfödda lamm. :)

http://kavril.bloggproffs.se

 
malin-heléna

malin-heléna

13 februari 2010 21:58

Hehe.. Ja, vår frys är nästan alltid fylld. Det är bra när man har jobbat på dagen och kommer hem och ska laga mat. Bara rota fram lite saker och laga till något. :)

Har du haft en fin lördag? Själv kom jag hem för ungefär 30 min sen och sitter i soffan nu med pojken och ser på OS! :D Skidskytte nu, så spännande.
Sedan måste jag nog sova, jag ska ju upp och vara på jobbet igen 07.30 Måste alltså upp 06.30 för att hinna med morgonpromenaden. :)

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Vivi

Vivi

15 februari 2010 09:08

Jag vet....det är helt sjukt! Men om jag fattat det rätt kommer t.ex ICA vägra sälja köttet, flera handlare har sagt att de inte kommer ta in det!
Klart jag ska skriva på !!!

http://www.missvivis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards