Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 11 februari 2010

Jag har blivit en sockerpundare

Av Dream Maddo - 11 februari 2010 21:31

Jag har gått och blivit en sockerpundare. Äter godis varje dag och idag har jag försökt motstå frestelsen men det är nästan så man får abstinenser! Även om jag mår illa av godis numera... Så kom Kickan och gav som förslag att ha sockerfri månad i mars. Inget jag säger emot. Stöd kan behövas! Så mycket jag sockerpundar just nu i alla fall...

 
ANNONS
 
sandy

sandy

11 februari 2010 22:14

mars blir nog bra - då ska vi lära oss om kost och hälsa så då vill man nog inte äta så mycket godis i alla fall :P

http://tobax.blogg.se

 
malin-heléna

malin-helÚna

11 februari 2010 22:35

Hehe.. jag är nog med en sockerpungare, fast just nu håller jag väl mig lite i skinnet. Jag "lurar" mig själv och tänker; äter jag inte en muffins nu så får jag en på lördag istället!" :P
Och det fungerar nästan alltid. *ler*

Sv: Keso och sylt är heeelt underbart! Testa. :) Det blir typ som en nyttig risifrutti. :) tipp-topp.

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Anna

Anna

12 februari 2010 00:31

Socker är som knark. Och jag är nog också lite beroende, men säg inte det till nån... ;) Kramar

http://kavril.bloggproffs.se

 
Sussi

Sussi

12 februari 2010 08:06

Den där fällan är det väldigt lätt att hamna i. Done that been there ;-)
Just nu börjar jag bli av med det värsta sockerberoendet men nog sjutton är det fortfarande jobbigt..
Håller tummarna på att du kan ta dig ur beroendet!!

Jag hann inte köpa några strumpor igår eller idag. Men nån dag ska jag komma iväg. Såna varma strumpor är alltid bra att ha.

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

12 februari 2010 08:20

Om jag klarar av att vara sockerfri i nästan 6 veckor så kommer du klara det som en dans!
Det är faktiskt himla skönt...jag tog inte bort allt socker (kollade inte tex frukt matvaror och i mitt te som jag dricker 1-2 ggr om dagen hade jag fortf. 1 sockerbit) men allt godis, kakor & läsk ... nu har jag inget sug efter det längre. Fast jag får äta nu kommer jag tex inte köpa hem läsk i helgen ...är inte sugen helt enkelt :D

Ha ha .... okej då var det den dära Milan killen ju ;P

http://www.missvivis.se

 
malin-heléna

malin-helÚna

12 februari 2010 10:43

Sv: Man blir galen när man skrivit ett långt inlägg eller kommentar och så blir det något fel när man ska posta det. Man orkar ju aldrig skriva om allt igen. :P

Fast det är tråkigt när man har för mycket att göra med. ;P Lagomt är bäst. Egentligen gillar jag inte ordet "lagomt", så svenskt.. Men just i detta fall är lagomt bäst. :)
(när man frågar folk om de vill ha salt och krydda på stripsen på jobbet och de svarar "lagomt" då blir man galen. Det som är lagomt för mig kanske är för mycket för dig.) :P hahaha..

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Teija

Teija

12 februari 2010 12:07

När jag kommer in i den där sockersvängen brukar jag alltid tänka vad det egentligen är jag behöver. Vitaminer kanske? Hm. Kanske lite mer bra fett i maten? Det värsta med sockersvängen är verkligen det där att blodsockret går upp och störtar ner och så måste man ha mer och mer! Heja dig nu i mars:D

Vilket elände med sömnen. Hur gjorde du, blev det någon tablett? Det är nog bättre att ta en ibland än att smälla helt i väggen men det gäller väl att vara försiktig med pillren som du är.

Tackar som frågar: Det är egentligen bra med mig men jag är för stressad nu för en massa saker. Suck. Det blir väl bra tills jag blir gammal.. hehe;) Underbart att vi har våra djur, de gör att man varvar ner i alla fall... känns det igen?!

Hur har du det idag?

Skickar en massa varma hälsningar och kramar♥

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
Vivi

Vivi

12 februari 2010 13:20

Inte så konstigt egentligen... när man stressar glömmer man ofta (hinner inte alltid heller) äta ordentligt och när blodsockret ligger i botten är ju en chokladbit det enklaste botemedlet tyvärr. Så sitt inte och ha dåligt samvete!
Själv ska jag unna mig tårta & semla i helgen , jag har ju faktiskt fyllt år ;)

Ska du göra en massa i helgen ? Försök "chilla" lite med Tessan & Milan ;)

Kram

http://www.missvivis.se

 
malin-heléna

malin-helÚna

12 februari 2010 13:52

Sv: tack så mycket! Ja, det är underbart med resultat. :) Men nu ska jag sluta med vågen, eller jag ska väga mig men inte stirra mig blind på den. Nu har jag ett nytt mål och det är 84 cm runt magen. (jag har ju rätt stor mage men smal midja)
Så nu är det finslipning av formerna som gäller. ;)

Lagom är så... svenskt för mig. Jag har svårt för det ordet faktiskt. :P haha.. Kanske jobbet som gjort att jag blivit så less på det. ;)

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Teija

Teija

12 februari 2010 13:59

Inte är det enkelt alla gånger!
Kaviar det får mig att tänka på när jag gick i grundskolan. Ofta när jag kom hem så bredde jag en halv stor kaka knäcke med smör och så just kaviar. Så skulle det vara specialchokladen till: kakao och socker i botten på muggen och sedan häften mjölk och hälften hett vatten...
Hihi, där fick jag en nostalgitripp:D

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
malin-heléna

malin-helÚna

12 februari 2010 19:09

Men "sockerfri" så syftar jag på att det inte är något tillsatt socker i. Visst, choklad innehåller visst mycket socker, men när det 70% kakao så blir det inte så mycket tillsatt i den. Och honung är ett bättre alternativ till socker, i GI-synpunkt är det mycket bättre än vittsocker. :)

Jag är mest anti "lagomt" för att man får inte sticka ut. Allt ska vara legmt i Sverige, och jag tycker det är så... hum.. hur ska jag säga. Det gör att man blir spärrad och utpekad så lätt när man inte är "lagom".
Därav tycker jag inte om lagomt i alla situationer. :)

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

K

12 februari 2010 19:10

Funderar på att sympatifasta med dig från onsdag till påsk. (Fastefavorit i repris) Undvika all form av choklad och dra ned på övrigt godis. :)

 
Maddo

Maddo

12 februari 2010 21:30

K: Aah, nice! Slippa lite frestelse.. :)

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se