Jag helt enkelt.

Alla inlägg under januari 2010

Av Dream Maddo - 3 januari 2010 19:58

Jag har fått frågor om hur lägenheten ser ut. Däremot är jag lite skeptisk till att lägga ut foton på lägenheten. Det känns faktiskt väldigt intimt men efter att ha pratat med Katarina så känns det lite bättre och jag ger det en chans. Jag delar helt enkelt med mig av bilder från köket. I köket finns mitt hjärta. Jag älskar matlagning och att kunna kombinera det med design är en dröm! En vacker dag köper jag ett hus och då får jag inreda köket från grunden. Längtar.






Lägenheten innan inflyttning

Före


Jag och Katarina har gjort iordning i köket

Efter

 

Ny lägenhet.

Av Dream Maddo - 3 januari 2010 12:00

Imorse satt jag med en kopp te och en smörgås samt GP (GöteborgsPosten) som vår tidigare hyresgäst verkar glömt ha adressändring på. Inte mig emot en söndagsmorgon. Så kommer det plötsligt upp en låt i huvudet och jag kan inte riktigt släppa låten. Det är ingen låt jag lyssnar på varje dag men jag tycker om den. Jag fick helt enkelt sätta på datorn och lyssna på låten. Vilken är låten då? Denna:





Jag ser framför mig hur Klass-Ida sitter och småler när hon läser detta. Ja, om sanningen ska fram så är det nog dags för en dansbands-kväll! Ellerhur Ida?

Av Dream Maddo - 2 januari 2010 18:48

Varför lyssnar du på musik? Har du någon speciell musiksmak? Favoritartist eller favoritgrupp? Kanske har du fler favoriter? När du lyssnar på musiken är det självklart att du gillar den.


Jag och Nina lyssnar ofta på musik ihop. Vi har lite samma musiksmak. Westlife är ett av många gemensamma artister/musikgrupper vi tycker om gemensamt. Nina kan alla låtar med titel. Inte så att jag inte vet vad låtarna heter, men hon har stenkoll på vad titeln är och hur texten går. Hon har lusläst CD-häftet som hon får med CD-skivan.


Jag däremot lyssnar på en ny skiva flera gånger i rad. Tills jag har stenkoll på hur låtarna börjar och slutar. Och hur den är i mitten. Jag söker hur låten går. För mig är det viktigt att känna ordningen. Jag lyssnar in tonerna. Så fort en låt är slut börjar jag nynna på efterkommande låt. Om någon säger låtens namn börjar jag sjunga eller så hör jag melodin i huvudet. Det är inte allt för sällan jag har problem att koppla låtar med artist eller låttitel. Titeln och artisten säger mig helt enkelt ingenting! Vissa låtar har en helt självklar titel som faktiskt återkommer i låten. Ett Westlife-exempel är "flying without wings". Visst kan jag text på många  låtar, men jag reflekterar inte över den på samma sätt som Nina.


Det positiva med min och Ninas olikheter när det kommer till musik är att jag har stenkoll på hur låten går medan hon har stenkoll på resten. Jag vet i regel vart kören tar vid, hur höjningen går och vart de sänker sig. Inte överdrivet direkt, jag kan lite text och vissa låtar och grupper kan jag. På senare tid har Nina börjat pränta in artist- och gruppnamn i huvudet på mig så helt omöjlig är jag inte.


Varför skriver jag nu om skillnaderna i hur vi lyssnar på musik? Jo, jag får många gånger frågor om mina favoritartisters texter. En gång fick jag frågan om Westlife bara gjort kärlekslåtar. Jag vet faktiskt inte, jag tror det eftersom det är något de fått kritik för. Men helt säker är jag inte. Då tror folk i regel att Westlife inte alls är mina favoriter. Men jag älskar att se deras rörelsemönster, hur ser de på sina fans? Men viktigast av allt: Hur låter dem?


Visst finns det musik som jag kan texterna på och där texten utgör en större del av låten. Där texten faktiskt är A och O för att låten ska bli bra. Båtlåt med Robert Broberg är en sån, likaså likbil som är fantastiska ord-vits-låtar. Det är rätt typiskt Brobergs låtar.


Jag kan alltså inte säga att jag är på ett direkt sätt, men jag är mer åt det hållet att jag lyssnar på melodier mer än texter. Har du funderat på varför du lyssnar på en viss musik?



Musiken är mitt liv.


Kategori: Åsiktsbanken.

Av Dream Maddo - 2 januari 2010 14:58

Nu ska jag bjuda på lite bilder från lägenheten. Det blir inga bilder som beskriver rummen utan bilder från nyår. Jag hoppas ändå ni kan se lite av hemmet. Jag älskar lägenheten! Skriver en liten kommentar om varje bild också. Hihi. Jag vet att jag ligger efter med veckans tänkvärda men det är på gång, ska bara hitta kalendern i flyttkaoset.


Last ego of 2009

Jag med första vinglaset

 

Nina har sytt sin klänning själv

Nina i sin egensydda klänning.


 Klass-Ida i köket med ett glas vin

Klass-Ida med första vinglaset.

  

Myspys

Trevligt sällskap och mysigt kök.


Taco och myspys

Tacos stod på menyn.


Inför skålen 2009/2010

Vid tolvslaget skålade vi mousserande jordgubbsvin.

 

Med fokus på bilden.

Av Dream Maddo - 2 januari 2010 11:39

Godmorgon gott folk. Idag är det fixa som gäller. Tvättstugan är snart avklarad. Ska plocka lite här hemma. Eventuellt till stan och köpa en ny pyamas. Jag har beställt böcker till mina första två delkurser i kommande kurs (Hälsa, kost och fysisk aktivitet). Kollade lite på allsångens 30-årsjubileum också. Jag gillar det programmet. Det är skönt och socialt. Positivt. Känner mig lite som en gammal tant när jag säger det men jag står för det. Musik är bra om du frågar mig. Hihi. Just därför ska jag nog sätta på musik och sätta igång med allt småpyssel jag ska göra!


Igår var jag i gamla lägenheten och städade så nu är det gjort. Ska lämna nyckeln på måndag. Gött. På måndag är även mötet (Fan, fan, fan!) jag försov mig till förra veckan. Önska mig lycka till. Nu över till musiken!



Av Dream Maddo - 1 januari 2010 21:13

Nu ska ni få er ett allmänt inlägg som kommer handla om:

  • Nyår
  • Nya lägenheten
  • Mitt välmående och start på 2010

Det är väl skönt att ha lite koll innan ni börjar? Vi börjar i ordning.


Nyår

Firades med Klass-Ida (http://thelittlevoiceinmyhead.bloggagratis.se) och Nina. Vi handlade tillsammans, gjorde tacos tillsammans och åt tillsammans. Supermysigt. Ett glas vin till maten och matlagningen. Med trevliga vänner kan det inte bli mer än trevligt.


Björn hör av sig och vi tjatar på honom att komma hit. Han kommer till lägenheten och vi firar nyår i lägenheten med ett glas mousserande jordgubbsvin. Riktigt gott. Många skratt. En helt lyckad kväll. Kan inte beskrivas på annat sätt.


Nya lägenheten

Har fått mycket positiv kritik om den nya lägenheten. Vi har kommit iordning en hel del och det är verkligen ett hem! Köket är underbart. Det är stort och rymligt. Får plats med mitt bord och har ändå massa utrymme att röra sig. Stor kyl och frys. Köket är det rum som är mest fokus på. Det är hjärtat i lägenheten. Därefter är mitt rum det som är mest iordningställt. Säng och Westlife-tavlan. Ska försöka behålla det stilrent i sovrummet. Sen har vi lilla toaletten som är "min" toalett i inredning och stil. Den är mysig. Den stora toaletten är Katarinas inredning som får gälla och hon har inte flyttat in ännu. Längtar tills hon gör det!


Vardagsrummet har fått upp tv, dvd och soffa. Här inne sitter jag  numera när jag skriver och chattar för datarummet är mer ett förvaringsrum för tillfället. Katarinas rum också. Hallen är tom men det beror på att en propp går så fort vi sätter upp en taklampa. Inte helt uppskattat! Det löser sig. Vi ska kolla på hatthylla också men efter en snabb koll på ikeas hemsida måste jag erkänna att jag är besviken på utbudet. Design och utseende kostar visserligen men det kanske är värt att kolla ändå? Ibland kan man få bra priser.


Mitt välmående och start på 2010

Jag mår superbra. Är trött som bara den. Sov för lite inatt och har dessutom promenerat med Björn idag. Fikat tre gånger och inte ätit bra. En klassisk start på året helt enkelt!

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards