Jag helt enkelt.

Alla inlägg under januari 2010

Av Dream Maddo - 10 januari 2010 10:44

När jag säger att jag inte läser tidningar tittar folk konstigt på mig. När jag sedan tillägger att jag sällan ser på TV tror folk att jag är knäpp. Jag får ändå reda på nyheter, jag lyssnar på folket som pratar i kollektivtrafiken, pratar med vänner och hittar nyheter i bloggar. Förra året gick jag på skrattyoga där ett av tipsen för att må bättre var att sluta läsa och se på nyheter. Varför? Jo, hur ofta är nyheterna positiva? Ytterst sällan. Det påverkar ditt sätt att se och tänka.


Om jag säger misshandel tänker ni direkt att det är en man som slagit en annan. Säger jag att en kvinna blivit rånad tänker ni tonårskillar... Det är långt ifrån hela sanningen så jag väljer att inte se det. Jag får ändå veta om svininfluensan och andra nyheter. För andra läser och ser nyheter! Visst är det bra att kunna leva på andra?


Jag minns när jag var liten och min skola "adopterade stadshuset". Ja, de kallades så. Då var det med på nyheterna minns jag. En positiv nyhet. Numera är nyheterna inte särskilt roliga alls. Vi får i princip alltid negativa budskap. Men det finns bra saker som händer, varje dag. Jag ger upp hoppet och tron om jag ser allt negativt som händer i världen. Nej, ge mig positiva nyheter så kanske jag börjar läsa eller se dem igen!


Av Dream Maddo - 10 januari 2010 01:05

Tack för alla era värmande kommentarer och stöd med frågor jag har om Tessan. Det var ett tag sen jag hade hund även om jag har hundar nära mig och omkring mig sen tidigare. Det värmer verkligen!


Annars var jag i området på en fest hos Gammelsmurfens kompis, låt oss kalla honom... Alla smeknamn jag kommer på låter elaka även om jag vill att de ska låta humoristiska. Anyway, det var en del folk där och vissa var där för ölen och andra för sällskapet. Jag njöt av att få lyssna på andra och pratade självklart en hel del. Fanns vissa jag fastnade mer för och det känns härligt att få en helt ny värld som öppnar sig. En värld som faktiskt bor på samma sida av stan! En av de som var där, hans flickvän ville gärna ha hund men inte han. Därför pratade vi om att hans tjej eventuellt skulle få sig lite hunddos med Tessan. Och visst låter det väl bra med en person som gillar och kan hundar (hon hade haft hund tidigare) som kanske vill hjälpa till med Tessan om vi behöver. Super! Dessutom var han supertrevlig så det kändes bra. Oj, så vuxen jag känner mig när jag kan se killar som trevliga och inte potentiella partners. Vuxenpoäng? Japp!


Nej, det känns som om min livsstil går mot det bättre nu och jag trivs faktiskt riktigt bra. Härligt!

Av Dream Maddo - 9 januari 2010 17:41

Igårkväll låg jag i sängen. Tessan också. Yes! Så höll jag på att somna och hör hur hon tassar ner...tass tass.. tass tass... Så många steg är det då inte till köket! Köket är rummet brevid och där är hennes "säng". Hmpf. Upp och kolla soffan. Mycket riktigt. Trots att jag hade försökt belamra den med massor av saker gick hon upp. Okej. Lägg ner dator och hårda saker i sängen. Fungerade mycket bättre. Hoppas kunna träna bort det där men när jag håller på och somnar är jag inte kapabel till att träna henne. Hon hoppar ju inte upp om jag är med heller. Suck. Hur gör man då? Känner mig handfallen. Min soffa är vit och hon ska löpa när som helst. Jag har ingen avtagbar klädsel...


Annars har det varit en bra dag. Tillslut. Började med att jag hade ställt klockan fel så det blev en snabb promenad, trycka i sig frukost. Rusa till vagnen och under min resa läcker min vattenflaska så kläderna är dyngsura och mina skor hade jag ju glömt hemma. Lyckat? Nej. Rekomenderas? Nej. Men det kunde ju inte bli mycket värre än så. Jag mötte Jimmy efter passet och sen kom KK och hans tjej hit. KK är en gammal Stockholmskompis som kallar sig för KK. Bra med ett smeknamn som håller i bloggen också. Jag dissade honom när jag festade i Stockholm för jag tyckte han var för ung när han ville dejta mig. Han var mitt bästa kroghångel. Jag var 20 och han var 18. Idag är jag glad över mitt val. Han är trevlig och söt men våra liv ser så olika ut. Hans ser ut som då, han har egen firma och så. Mycket stress.



Jag och KK 2006



Utöver det så har Tessan endast skällt mot en hund så bråttningen ger resultat. Jag gillar denna hund och håller alla tummar för att vi ska kunna behålla henne. Katarina köpte en matskål idag på IKEA 3 kr. Det känns som om det nog kan gå vägen. Härligt!


Ikväll blir det troligtvis utgång med Gammelsmurfen och vänner. Jag borde helt enkelt fixa mig.. typ raka mig under armarna och sånt. Kanske sminka mig för första gången i år?

Av Dream Maddo - 8 januari 2010 20:21

Jag drar mig för den sista kiss-promenaden med Tessan. Jag är verkligen trött. Jag ska upp tidigt imorgon igen för det är träning imorgon. Katarina kom hit när jag jobbade idag. Hon lämnade Tessan ensam ett tag. Inte allt för uppskattat tyckte Tessan som skällde till en gång. Men sen gick det bra. Det var tyst när jag kom hem men hon hade lagt sig i soffan! Morr. Så får man inte göra i Mattes vita soffa! Sängen får hon ligga i, det tycker jag är okej. Vissa tycker jag gör fel som tycker detta är okej men jag vill och tycker det är okej. Punkt. Ingen diskussion. Hihi.


  

Jag tycker det är okej att ha hunden i sängen.


Tessan har skött sig rätt bra under dagen. Har fått brotta ner henne när hon skäller på andra hundar. Jag tycker inte sånt är okej. Men efter en och en halv timmes promenad gjorde hon inte mycket motstånd. Jag och Katarina tror det kan bero på att hon är i stort behov av stimulans. Vilket det egentligen bevisar då hon betett sig fantastiskt efter vår tvåtimmarspromenad. Nu är hon trött. Vi lekte med bollen idag också. Både jag och Katarina. Tessan verar ha funnit sig till rätta och jag både hoppas och önskar att detta kommer gå vägen. Även om det finns saker att jobba med när vi kommer till Tessan. Det går att lära gamla hundar sitta. Ja, nu kan Tessan sitta då... Hihi.


Imorgon bär det av till Fysiken (http://fysiken.nu) för att träna det nya passet som tillkommit under våren. Det kallas för Funktionell Träning och ska ge fantastisk träningsvärk. Spännande va? Sen kommer Jimmy förbi och vi tar en promenad med Tessan. På kvällen blir det kanske utgång med Gammelsmurfen och några vänner och bekanta till honom. Vi får se hur pigg jag är.

Av Dream Maddo - 8 januari 2010 09:44

Vi har fortfarande GP (GöteborgsPosten) som kommer mitt i natten. Vad gör Tessan när GP kommer? Jo, hon fnyser till. Inte skäller men ändå så man vaknar när man sover lite oroligt med en ny familjemedlem. Typiskt!


Promenaden på morgonen gick fint förutom ett möte precis i början då hon satte igång att skälla. Måste beundra den andra hunden och dess ägare som faktiskt bara gick förbi lugnt och stilla. Det kan hon lära sig mycket av. Detta är en del i testet med Tessan. Därför vi har henne på prov. Det känns härligt. Hon fick en boll idag. Lycka säger Tessan som kan leka med den helt själv. Skönt att slippa passa upp henne och leka. Bra med en hund som klarar sig själv liksom.


Idag får vi besök av Sofie (http://barajagsofie.blogg.se) det ska bli superskoj tycker vi. Jag tror Tessan gillar besök också. Det får hon bestämt göra! Hihi. Vilken hund gillar inte gäster liksom?


  

Så fort jag gick ur sängen la hon sig i den. Hihi.


Boll!!!

 

Ny lägenhet.

Av Dream Maddo - 7 januari 2010 22:54

Jag vet att några är supernyfikna. Vissa har nog inte hunnit läsa inlägget innan om att vi skulle ha hemligt möte (Hemligt projekt). Direkt efter träningen idag fick jag rusa hem och vänta på vårt besök. Katarina kom runt den avtalade tiden och sen satt vi och var nervösa tills de kom. När de kom släppte allt. Det kändes bara så rätt.


Vad pratar jag om nu då? Jo, vi har gått och blivit med hund! Vi (läs: jag) kollade på annonsen innan nyår och skickade iväg ett mail om intresse. Därefter fick vi veta att det var en före oss som var intresserad. Döm av min förvåning när vi fick mail om att hon fanns kvar. Vi ringde idag och mötet skulle egentligen vara på lördag men blev tidigare eftersom tillfälle till skjuts fanns för tidigare ägaren.


Vi får ha henne på prov nu för jag vill veta att det känns bra innan jag bestämmer mig. Men jag och Katarina har kelat och kelat och kelat med Tessan. Javisst ja! Hunden heter Tessan. Hunden är superlugn och vi fick se alla papper på henne, vaccinationer som gjorts och inga tidigare sjukdomar. Det enda krav ägaren har är att om vi ändrar oss någon gång så ska Tessan inte säljas vidare utan hon ska få tillbaka henne. Det känns som en ganska bra deal.


Nu vet jag ju att det är många som har djur som läser min blogg: Det är en blandras mellan bordercollie och labrador. Superfin.



Jag ringer och berättar att vi blivit med hund!

 

Jag och Tessan i snön - hon älskar snö!


Katarina och Tessan i snön.


Vårt snömonster, hihi.


Dags för sängen nu - jag ska ju orka upp imorgon!

Morgonpromenad. haha.


Med fokus på bilden.

Av Dream Maddo - 7 januari 2010 17:02

Jag fick ingen powernap. Det är bara att inse att Klass-Ida har bättre diciplin när det kommer till sömnen än vad jag har. Typiskt. Varför blev det ingen powernap då? Jo, det hemliga projektet har tidigarelagts och kräver lite planering från min och Katarinas sida. Nina får vara med på ett hörn och två till i min vännerkrets har blivit informerade. Mest för att jag suger på att hålla hemligheter. Det bästa är om man har hundra saker i luften för då har man inte tid att sippra hemligheter. Hihi.


Hemliga projektet då. Ja, möte om det ikväll - efter träningen. Så får vi se om jag kanske ger er ett smakprov redan ikväll? Är ni nyfikna? Då kan jag ge en ledtråd: Jag har haft uppe ämnet i bloggen tidigare. Hihi. Hoppas ni är supernyfikna nu, det hade jag varit.


Jag ska snart bege mig till fysiken (http://fysiken.nu) för att köra vattengympa. Det ska bli skönt för då får jag ro att slappna av sen! Jag har plockat lite hemma eftersom mötet är här ikväll ganska direkt efter jobbet. Ska bli spännande. Jag beställde nya badkläder eftersom jag förlagt ett par på just vattengympan. Jag glömmer sånt väldigt lätt. Så blir jag arg på mig själv. Ond cirkel!


På tal om att glömma saker så letade jag efter min värdbricka tidigare idag och trodde jag skamset skulle behöva berätta för min chef att jag hade tappat denna (vilket jag redan gjort en gång och då fick höra att det egentligen bara är en per person så det vill jag inte göra igen). Men som en sista utväg tänkte jag "när hade jag brickan senast?" och kom på att det var när jag hoppade in på ett vattengympa-pass måndagen innan jul. Ja, då fick jag ju låna en tröja också. Så jag ringde till Gibraltargatan och... mycket riktigt hade jag glömt ta av den från tröjan. Phew. Vilken tur! Jag slapp gå med svansen mellan benen till chefen och skämmas. Ibland ska man ha tur också!


  

När jag jämför med gamla bilder inser

jag hur blek man blir när vintern kommer!

Denna bild är från oktober.

Av Dream Maddo - 7 januari 2010 12:25

Som på beställning får jag ett sms att Kickan är på väg ner mot Göteborg igen. Hon kommer nästa vecka. Jippie. Så på lördag ska jag och Katarina på hemligt uppdrag. Jag kommer meddela om detta sen. Det är bara en person som jag meddelat detta för. Vi får se.


Annars sitter jag och väntar på samtal från nya jobbet. Vi får se hur det artar sig. Jag ringde igår och skulle bli uppringd idag. Usch så mycket praktiskt det är nu. Jag gillar mycket men när det är mycket små saker blir det bara rörigt känner jag. Håll tummarna för att det kommer flyta på lite bättre framöver.


Vi har varit hos kvartersvärden idag. Han kom upp och bytte ut ett avlopp, vi fick en fläktlampa. Han klippte av telefonledningarna och fixade badrumsfönstret. Vi blev utlovade en målning i köket (ska nog visa en bild på köksväggens hål framöver, vi täcker dem för tillfället med en stor bild på Marylin Monroe. Vi ska få golvet i lilla rummet fixat också (inte frächt) men det blir först efter tapetseringen. Jo, vi ska få krokar så vi kan få upp lampor också i tre rum. Superbra va? Synd bara att det inte var iordning när vi flyttade in.


Jag är supertrött eftersom jag fick gå upp tidigt i  morse. Var mer död än levande faktiskt. Kanske är det dags att börja vila mitt på dagen, som barnen på förskolan brukar göra! Haha.

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards