Jag helt enkelt.

Alla inlägg under januari 2010

Av Dream Maddo - 14 januari 2010 12:12

Idag gick jag upp tidigt för att tvätta. Jag tänkte försöka få lite ordning i hemmet så jag satte inte på datorn heller. Plötsligt ringer det på porttelefonen och en liten man kommer upp. Med ett blombud! Till mig. Jag har aldrig fått blombud förut. Aldrig. Jag har skickat blombud, men det är inte samma sak.


Det var en positiv överraskning. Något av en chock. På ett bra sätt. Jag inser mycket väl att det låter som om jag har en beundrare nu. Haha. Jag tror inte fallet är så. Men var mest tvungen att dela med mig av mitt första blombud! Jag tror inte chocken lagt sig ännu... Säger jag med ett fånigt leende på läpparna.


Två sekunder senare ringer det på dörren igen. Då är det hyresvärden som ska sätta upp krokar i taket. Nu kan Katarina sätta upp en lampa och en lampa kan sättas upp i vardagsrummet. Jag har sagt till om hålet vid ett av skåpen där tidigare hyresgästen hade diskmaskin. Vi har fixat filter och väntar nu på att få eluttaget i vardagsrummet utbytt samt en krok i arbetsrummet.


Tillbaka till städningen.



Blombud - till mig!

 Blombud - Till mig!!!


Supervackra blommor.

Finfina blommor jue!


Fint pyntat.

Underbart pyntat,

tänk vad de kan som jobbar med blommor!

Av Dream Maddo - 13 januari 2010 11:48

Trött och trygg.


Idag är både jag och Tessan trötta. Så vi sitter respektive ligger i sängen och gosar. Jag ska ta mig ut med henne under dagen. Det blir nog hundgård och boll hellre än en lång promenad. Jag är supertrött och känner inte riktigt för att träna i mötet med andra hundar. Någon gång långt tillbaka i tiden fick jag lära mig att man inte skulle träna om man inte kände för det. För hunden märker det direkt. Men kanske känner jag annorlunda senare? Jag la mig innan tolv igår, precis när jag höll på att somna kom Tessan upp i sängen. Myspys!


Ikväll är det Fysiken (http://fysiken.nu) som gäller. Jag behöver lite tränings-motivation idag känner jag. All peppning mottages helt enkelt!

Av Dream Maddo - 12 januari 2010 21:37

Gissa vem som är världens stoltaste Matte? Inte nog med att Tessan klarade av att vara lös under dagen. Nej, när vi var ute på vår dagliga kvällsrunda fick jag för mig att Tessan skulle klara av att vara lös. Det gick superbra! hon gick fot typ hela tiden och lyssnade direkt om jag sa "stanna" eller gjorde mitt "lysna-på-mig-ljud". Hon mötte två hundar idag. Inte ett ljud. Detta trots att vi träffade grannen vars hund hon morrat och skällt på tidigare. Jag är så stolt så... jag är stolt.


Det sprider sig en värme inom mig  när jag tänker på Tessan och det finns en kärlek som jag tidigare inte kännt att jag velat eller vågat dela med mig av. Det är härligt att få älska ett djur. Man vågar älska ett djur mer än en människa. Jag tvekar inte på att jag kommer träffa någon som känns rätt för mig. Men denna någon kan inte vara allergisk mot djur. Jag måste ha djur runt mig för att må bra. Det märker jag nu. Tessan ger glädje, kärlek, trygghet och lugn samtidigt som hon ger energi.



Matte och hund

Jag testar inkallning med Tessan.


Hon var rätt rädd för kopplet ett tag

Hon får själv inse att kopplet är ofarligt.


Belöningen = bollen

Bollen är del av belöningen.


Lycka är att få vara lös!

Lycka för Tessan?


Nöjd Tessan <3

Hon ser så nöjd ut att man som Matte bara kan njuta och le.


Slänga sig efter bollen!

Hon hoppar roligt ibland, haha.


Nöjd med tillvaron.

Hemma är hon världens lugnaste.

Benet är rätt uppskattat!

Av Dream Maddo - 12 januari 2010 16:21

Idag var vi ute med Tessan vid Härlanda Tjärn. Jag och Katarina hade ett nödvändigt snack idag om hur vi skulle göra med Tessan och vi kom fram till ett beslut vi båda kände oss nöjda med. Vi behåller Tessan. Vi är fästa vid henne och hon är en underbar hund. Vi vill inte att hon ska tillbaka av olika anledningar så vi ska ha henne hos oss.


Med tanke på detta beslut så bestämde vi oss för att  träna henne i att vara lös. Det kanske låter som ett vågat beslut bara sådär men jag gick på magkänsla när jag släppte henne. Och det gick hur bra som helst. Hon märkte inte ens att andra hundar gick förbi. Att möta andra hundar är ett senare projekt. Just nu är jag bara glad över vårt beslut och över att det gick bra att ha henne lös. Lite godis men mest boll fick vara lockmetoden. Funkade finfint ska ni veta!



Katarina och Tessan vid Härlanda Tjärn.

Av Dream Maddo - 11 januari 2010 23:53

Jag berättade ju om att vi försökte vara lösa med Tessan under dagen. Nu har vi försökt igen och öronen var med lite mer denna gång. Det kanske är träning, träning och åter träning som gäller? Det är härligt att se henne lös. Överlag är det härligt att se hundar som går lösa tycker jag. Vi behöver träna på inkallning. Bra tips på hur man tränar en gammal hund på inkallning?


Testa på att vara lös

Går lös i sin nya reflexväst.


Av Dream Maddo - 11 januari 2010 16:53

Tessan och Tant Nina leker med pinne

Tant Nina och Tessan kastar pinne

 

Idag kom Tant Nina förbi. Ja, hon kallar sig så för Ludvig så jag kallar henne Tant Nina för Tessan också. Hon samtyckte! Vädret kunde inte varit bättre så vi tog oss en långpromenad på 1,5 timme. Vi försökte vara lösa ett tag och det gick superbra. Lite dålig på inkallning men träning och godis så ska det nog fungera. När Nina hade åkt kollade jag mailen och där hade jag fått svar från det tidigare tillfälliga hemmet. Inte hon vi pratat med utan där Tessan bott tillfälligt innan hon kom hit.


Mailet var inte allt för positivt. Det har stärkt min känsla för att behålla Tessan och jag hoppas att Katarina delar den åsikten. Jag mailade tjejen som hade haft Tessan tillfälligt för att jag kände att allt inte stod rätt till. Nu har jag och Katarina ett stort beslut framför oss. Det är svårt men för mig finns bara ett alternativ. Jag hoppas att Katarina delar mitt beslut.


Vi köpte en hundsäng till Tessan igår på Rusta (http://rusta.se). Den kostade 129 kr och vi tyckte den var fin och skön. Inte för att Tessan sover i den mer än på natten (annars sover hon i min säng). Den är lite tunnare än en klassisk hundsäng. Men jag tycker om den och tydligen passade den för Tessan också för hon sov på den inatt! Idag köpte jag en reflex-väst till henne för 29 kr på Clas Ohlson (http://clasohlson.se) eftersom de söta som Rusta skulle ha faktiskt var slut. De är i samma serie som sängen så är det någon som har lust att skänka en sån i strl. L är vi bara tacksamma. Hihi. Tennisbollar emottages tacksamt för det verkar kunna gå en del bollar nu. Den första börjar långsamt bli riktigt äcklig.


Jag saknar lite mer aktivitetsleksaker också. Men man får väl ta en sak i taget. Vi har inte ens givit något definitivt beslut ännu. Ni har förstått vart jag står va?



Tessan vid sin nya säng

Tessan poserar vid sin nya säng.

Av Dream Maddo - 10 januari 2010 21:54

Jag skulle skriva ett långt inlägg om idioter till hundägare men jag släpper det. Tessan mötte en hund idag som hon både skällde och visade tänder mot för två dagar sen. Då gick det inte att tysta henne förrän hon var nerbråttad och den andra hunden kopplad. Idag skällde hon lite, morrade men jag fick ögonkontakt med henne efter några sekunder och sa att "nu går vi". Det funkade. Hon gick tyst förbi. Så istället för att gnälla på den äckliga kärringen som jag väljer att kalla henne så berömmer jag Tessans framsteg.


...under den kvarten det tog att skriva, först det långa inlägget och slutligen detta, så har jag lekt med Tessan och hennes boll. Vet ni hur äcklig och slemmig den är just nu? Uiäck!




Alla inlägg där fokus är på Tessan kommer inledningsvis ligga i kategorin Ny lägenhet.


Tessan leker med sin boll!

Bildbevis på att jag bloggar och leker med Tessan. Haha.

Av Dream Maddo - 10 januari 2010 17:12

Fån början skulle min söndag vara ledig. Egen tid med Tessan. Sen fick jag förslag om frukost med en kompis. Roligt tyckte jag. På morgonen får jag veta att denne ska iväg med en annan kompis. Senare säger vi. Nu kan personen inte ses. Ont i magen. Ja, jag kan inte annat än känna mig lite nere. Det känns som om hela min dag gått åt att ändra planerna för att det ska passa med min kompis. Jag kan inte riktigt släppa den känslan och det stör mig! Det är också en dag jag inte orkar med bloggar som skriver om något negativt så jag undviker sånt idag. Är inte alls på humör. Vill bara lägga mig ner under täcket och tycka synd om mig själv. Himla tur att jag har Tessan som gör att jag inte känner att jag går ner totalt. Kände mest för att få ur mig all skit jag känner nu.


Det har hänt bra saker idag. Jag fick ett lakanset av Katarina, vi köpte en hundsäng till Tessan och jag har ätit min favoritchoklad: Tupla. De som gillar Tupla har nog förstått vart jag har varit redan. För er andra: Rusta! Det är den enda affären, vad jag vet, i Sverige som säljer Tupla. Jag älskar den. Mums. Min akilleshäl.


Tyvärr hade de inte det vi var där för att kolla på: En reflexväst, klosax och rosa bajspåsar. På tal om rosa har jag sett en rosa sele jag vill ha till Tessan för 149 kr (jag tror hon ska ha large? Hon hade storlek 5 på sele när vi kollade i djuraffären igår). Jag vill hellre ha sele än strypkoppel som hon har i dagsläget. Det kallas väl halvstryp när det finns en sak som gör att det inte kan dras åt helt?



Även Tessan är trött idag.

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards