Jag helt enkelt.

Alla inlägg under januari 2010

Av Dream Maddo - 18 januari 2010 21:47

Jag har funderat på en sak. För jag tänker att hundar inte sover så bra om de inte trivs. Tessan ligger ofta brevid mig när jag sitter i arbetsrummet där hon har fått en liten sovplats. Där somnar hon ofta och drömmer. Hon är supersöt då. Men det borde väl ändå betyda att hon är trygg och mår bra? Så tror jag.


Idag vart det en riktigt lång promenad med en kompis som jag inte har något smeknamn på ännu och är allt för trött för att komma på ett. Vi gick mer än en mil. Tog bussen hem. Haha. På vägen ser vi Rusta. Jag frågade om vi skulle dit (Tupla) och han sa ja. Vi gick in och jag hittade mer än Tupla. Jag hittade en Tessan-leksak, en klotång och en borste. Och Tupla. Haha. I kassan sa hon glatt: Det blir 300-nånting. Blev aningen chockad och undrade vad som var fel. Efter ett tag insåg vi att leksaken inte alls skulle kosta runt 200 kr utan summan skulle ligga under hundralappen. Bättre så. Sen åkte vi hemmåt. Nej, vi åkte till ICA, handlade mat och åkte hem för att äta. Gott och nödvändigt ont.


Tessan har tränat på att gå lös. Jag är så jäkla stolt över henne. Hon kom hela vägen fram idag utan att locka med godis. Fy fan vilken stolt matte hon har!


Skolan då? Jodå det gick finfint, träffade en tjej som jag tjötade med och ja. Det ska nog bli skoj detta! Jobb 3 hörde av sig och det ser ut att bli provmånad vilket känns bra. Inte lika pressat då. Så nu rullar det om än lite väl mycket. Fick tacka nej till extrajobb på Fysiken idag. Vilket påminner mig att jag ska ta med en adress imorgon. Herregud så mycket det blev att tänka på!


20 192 står stegräknaren på och då fick den ändå stanna hemma på sista rundan. Phew, NÅGON kommer sova gott inatt (jag). Nu över till skolan. Jippie.



Tessan med sin nya, uppskattade leksak!

♥ Omtyckt direkt! ♥



Av Dream Maddo - 17 januari 2010 22:19

Veckans träning lär bli mötet med andra hundar. Planer på att träffa Max med Pernilla. Eventuellt en Ludvig med Linda och vem vet, kanske blir det en Troja med Madde? Hon ska nog klara det. Idag kom det fram en okopplad hund (utan att fråga, sånt gör mig arg) men hon skällde inget. Däremot gillade hon inte att hunden luktade henne i rumpan. Hon sa ifrån och sen sa jag till henne för att sedan lugnt gå vidare. Är faktiskt stolt över TessenTassen som jag kallar henne. Jag kallar henne massa saker men oftast blir det "tjejen". Tokigt det där. Matte får träna på att säga Tessan. Hihi.


Nä, dags för sängen. Skola imorgon. Upp klockan sju. Jippie. Eller inte.

Av Dream Maddo - 17 januari 2010 20:58

Känns som om det finns massvis av frågor inom mig men jag har inga svar och jag känner mig aningen förvirrad och jävligt bokad. Jag tycker det är på gott och ont. Vill inte boka torsdag och söndagen har jag och Katarina sagt att vi ska kolla och fixa lite. Datum för inflyttningsvimmel är satt. Gött.


Förresten, jag gillar att man kan ha fler kategorier nu. Tummen upp! Bra bloggplatsen.

Av Dream Maddo - 17 januari 2010 09:02


När musik sätter sig och det inte finns många andra låtar att lyssna på, trots att det egentligen finns milliontals låtar att lyssna på. Men ingen lockar. Då kan vännerna tycka att man är enformig. Men jag lyssnar glatt vidare på denna låt som jag faktiskt gillar. Med risk för att stärka ett visst ego. Haha.

Av Dream Maddo - 17 januari 2010 08:14

Igår satt jag och pratade med Klass-Ida i telefon och vi kom in på väldigt många olika samtal under våra en timme och fyrtio minuter. Ett ämne vi kom in på var vad man pratar med sina syskon om, eller inte. Ironiskt nog, när det gäller mig och Klass-Ida slutade samtalet med att hon skrattar åt mig som inte tycker om att prata om ... sex.


Hon berättade att hennes bror inte vill veta när hon har haft sex (de har en rätt öppen dialog. Eller... hon har! haha) och jag sa att jag nog delar hans åsikter. Det är skillnad på privat och personlig. Jag delar helst inte med mig av uppgifter (mer än ytligt) när det kommer till sex. Annat om det är min partner, denne ska jag ju kunna prata med om detta ämne. Hur som helst försöker jag slingra mig ur ämnet:


- Ida, om jag har sex med någon vill väl inte du att jag ska ringa och berätta hur stor spillevink han har?

- (Klass-Ida skrattar högt) När du säger spillevink, menar du då att (skratt) ... Menar du att (exets namn) har så liten?

- IDA!!!

 

Jag tycker det är skillnad på att vara personlig och privat. Mitt sexliv är privat. I bloggen och med mina vänner kan jag vara personlig. Ibland även privat, beroende på relation och situation. Mina vänner älskar att prata sex med mig. För jag hatar det. Samtalet slutar alltid med "Maddo, vad röd du är". Anyway, jag pratar inte sex med mina syskon men självklart finns det folk som gör det. Bara det känns bra och det är en ömsesidig relation tycker jag att det är okej. Alla måste inte göra som mig. Haha.



Klass-Ida på nyårsafton.

Klass-Ida

Av Dream Maddo - 16 januari 2010 10:30

Jag tänkte att jag skulle upp samtidigt som Kryddan. Då får Tessan en fin promenad på morgonen och jag får en gemensam frukost. Superbra. Om det inte vore så att jag vaknade tio minuter innan han skulle vara på plats. Inte allt för lyckat när det tar en timme att åka. Men kryddan var ute på mindre än fem minuter. Det faktum att jag är med i bilden gör inte saken bättre. Jag hoppas det löser sig.


Tessan säger ju inte ifrån om hon behöver gå ut heller. På gott och ont. Men i morse hade det nästan varit bra om hon kommit och sagt till. Men i långa loppet är det nog bra ändå. Nu har vi varit ute på promenad och jag ska försöka få i mig frukost och tids nog även få på mig vettiga kläder. Mitt besök kommer först klockan 12 och det har jag inte försovit mig till ändå. Tur i oturen.

Av Dream Maddo - 15 januari 2010 22:33

Jag fick besök under natten. Mitt besök är här för att träffa sin dotter som bor här med sin mamma. Så i morse blev jag väckt för att jag skulle låsa dörren, förut hade jag alltid en extranyckel som mina gäster kunde ha men nu går extranycklarna till i mitt fall: Nina och Katarinas fall: hennes familj. Så ska jag och Katarina ha varsin nyckel. Slut på nycklar. Det är lite mer pusslande men det funkar det också.


Det kanske låter konstigt att jag ger mina vänner en extranyckel direkt men för mig är det självklart att lita på mina vänner. Från början. Om det sen visar sig vara en skitstövel så får det visa sig då.


Jag somnade hur som helst om. Och väcktes av SMS. Hade jag vaknat? Knappt. Kunde de komma hem till mig? Självklart. Så jag mötte dem vid vagnen 20 minuter senare och vi tog oss till ICA för att handla mat. Hem och åt frukost sen blev det ut för att åka stjärtlapp. När vi kom hem tog vi en fruktstund (varför är man så mycket bättre på frukt när det kommer till barn?) för att sedan leka med Tessan lite. Därefter blev det pappa-dotter-stund och då fick ni sötnosar besök från mig och svar på kommentarer. Det lästes, spelades spel och lades pussel. Ja, från nattligt besök till att ha barn. Haha.


Maten idag blev hemmagjord potatismos (mums) och hemmagjorda köttbullar (supergoda). Jag känner att jag lever ett prinsessa-liv nu för jag får det diskat och undanplockat här hemma. Jag som just hade börjat lessna totalt på att diska det ständigt växande diskberget.


Kvällen ägnades åt godis och en film. Skönt att få göra något lugnt på kvällen. Nog för att datasittande är lugnt men film är lugnt och socialt. Vi såg på filmen I taket lyser stjärnorna som var en rätt soft film att se. Däremot börjar jag bli blödig när det kommer till filmer så jag satt ett par gånger och tvingade tillbaka tårarna. Men en del skratt blev det också. Mycket av filmen känner man igen från andra tonårsfilmer såsom Fucking Åmål men det behöver inte bara vara negativt. Ibland är det rätt skönt faktiskt. Nu ser min gäst, även kallad Kryddan, på filmen SVT1 visar.


Det blir inte särskilt mycket bloggande numer känner jag. Det händer lite väl mycket runt omkring mig för att jag ska orka skriva. Det tar lite tid att ha hund har jag märkt. Mina vänner också. Långa möten blir här eftersom Tessan ska ut. Annars blir det rätt korta möten. Men jag tycker det är rätt skönt ändå. Det känns som om jag lärt mig leva med mig själv under hösten (I jakten på mig själv). Mycket lärorikt.



Kryddan åker stjärtlapp!

Kryddan åker stjärtlapp.

Av Dream Maddo - 15 januari 2010 01:08

Hur kommer det sig att det blir en himla massa måsten så fort man ska göra något? Ska man bo, ja då måste man betala hyra. Ska man studera måste man klara ett visst antal poäng och dessutom skicka in en studieförsäkran för att överhuvudtaget få CSN. När jag gjorde mitt studieuppehåll fick jag hemskickat en studieförsäkran. Jäkligt bra i oktober. Not. Efter att ha vänt upp och ner på lägenheten så insåg jag att jag kan lämna den via hemsidan. Men vänta nu, vad var mitt lösenord nu igen? Testa skicka lösenord via e-post. Ingen hit. Måste tydligen registrera e-post för att det ska fungera. Haha. Sms då? Ja, där gick det bättre. Efter mitt kodsökande kan jag nu konstatera att jag gjort min första studieförsäkran via internet. Förut har jag alltid gjort via telefon.


Hur som helst så hade jag behövt ringa försäkringskassan, försäkringsbolaget och kolla om mitt namnbyte skulle kunna bli av. Det är kostnadsfritt att göra ett namnbyte. Därför behöver jag nog tänka igenom det en extra gång. Sen kostar det att göra nytt id-kort. Så kanske att jag ska passa på när mitt legitimation går ut istället? Kommer jag ihåg det tills dess?


Kåravin ska betalas också och hyresavin kom idag. Fick en smärre chock när jag såg summan. Tills jag insåg att vi är två som ska dela på kostnaden. Tack liksom.


Ni kanske undrar vad jag gör vaken? Jag får besök inatt. Inte personen bakom blombudet utan en kompis som ska sova här över helgen. Kände att det inte var någon idé att lägga sig när jag insåg hur mycket klockan var. Sitter här och funderar på om jag ska börja sy den där lilla påsen jag tänkt sy eller om jag ska spela spindelharpan en gång till... Än en gång ställs jag inför frågan Nöje eller nytta? Kan man inte bara få...göra?


  

Sist jag kände alla måsten slutade jag sminka mig.

Sen dess har jag inte sminkat mig. Otroligt men sant!

På bilden är jag utan smink.



Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards