Jag helt enkelt.

Alla inlägg under januari 2010

Av Dream Maddo - 23 januari 2010 14:50

Jaha, är det någon annan som kan säga att denne lyckats med detta under sin lördag:


  • Morgonrunda 30 min med hunden
  • Frukost
  • Skola
  • Sova 1 timme
  • Träna (jobb)
  • Tvätta
  • Äta lunch
  • Samt självklart telefon och sms..


Jag känner mig aningen effektiv... haha.

Av Dream Maddo - 22 januari 2010 20:42

Mattes älskling brukar jag säga. Eller Mattes favorit. Katarina kallar vi Lill-Matte. Men Stor-Matte klingade inte så bra! Hur som helst är Tessan trött nu.


Av Dream Maddo - 22 januari 2010 18:43

Idag var det dags för Tessans första möte med annan hund. Pernilla och Max var våra offer. Tacka gudarna för att Pernilla är en sådan lugn och stabil person. Vi möttes för att hämta Max. Då väntade jag och Tessan utanför. Sen drog hon igång som hon gjorde första dagen. Idag visade hon tänder och morrade. Vi tog oss en riktigt lång promenad eftersom motion är vägen till alla hundars uppmärksamhet. Trötta hundar gör mindre motstånd och är mer lätta att träna. Tillslut kunde vi gå med hundarna mellan oss. Jag pressade på Tessan lite så hon tvingades gå nära Max samtidigt som jag korrigerade om hon ens fick för sig att morra eller visa tänder. I slutet av promenaden satte jag mig på huk för att hälsa på Max, med Tessan brevid mig. Morrade hon till korrigerade jag. Tillslut fick jag faktiskt klia Max bakom öronen. Hon blev helt enkelt lugn. Det är skönt att ha första ordentliga hundmötet avklarat och jag har fått mersmak.


Dagens kommentar får nog bli:

- Hon är rätt stark, men jag är starkare.


Jag hade inte en tanke på att ha kameran med mig utan var fullt fokuserad på Tessan och Max möte. Det blir dessvärre inga bilder då. Nästa gång.


Efter möte-med-annan-hund-träningen gjorde vi stadsträning. Den har aldrig varit några problem faktiskt. Det är en underbar hund i alla lägen utom i mötet med andra hundar då hon kan vara lite oberäknelig. Jag tror det kommer gå bra med min lilla skrutt, tessen-tassen, mattes älskling... Tessan. Javisst ja, Zandra skrev ett rätt bra inlägg om djur och deras smeknamn (Lullan, LoffLoff, Snäckan och Snuff)


  

(Bild från första dagen)

Ibland tror jag att någon bytt ut denna hund.

Vilka framsteg hon gör!

Av Dream Maddo - 22 januari 2010 10:50

Jag har nog inte berättat det men Katarina har kommit att flytta in. I början fick hon SMS som "vart sover du inatt?" för jag ville ha lite koll på läget. Mest för att inte vara otrevlig om jag bara går in, tar Tessan och sen går ut utan att säga hej och hejdå. Och sen blir det självklart så att man får fråga mer om man kan ta hem kompisar eller så. Det löser sig alltid men jag gillar kommunikation.


Hur som helst så har jag kännt att denna veckan varit rätt så maffig. Jag hade åtagit mig ett extrapass på Fysiken samt går en kvällskurs för Sensus. Det i kombination med att jag sitter och pratar med Katarina in på nätterna gör inte mitt dygn lättare. Nu vet jag att det inte kommer bli mycket mer träning än mina två pass, inte förrän jag kommit in i rutinerna. Sen överväger jag att avbryta min kvällskurs på tisdagar. Det är lagom mycket att komma in i studierna igen. Man tappar rätt mycket av studievanorna. Men jag tror jag kommit in i dem nu.


Däremot blir det inte lika många besök hos er och inte lika aktivt bloggande. Det är för att jag prioriterar sängen i dagsläget. Nu ska jag skriva min reflektion sen ska jag äta och ta mig till Pernilla för att ha hundmöte med hennes hund Max. Spännande.



Schema

Schema - Katarinas är det svarta och mitt är det vita.


Tessan på balkongen

Tessan gillar att vara på balkongen. ♥

Av Dream Maddo - 21 januari 2010 11:46

Jag letar och letar men hittar den inte. Panik! Den är borta. Vet du vart jag kan ha lagt den? Ja, självklart pratar jag om min studiemotivation. Vet inte vart jag lagt den. Efter fem timmars sömn i natt kan jag erkänna att en powernap redan är tagen. Över till boken. Hälsopromotion.


Förresten, när fan höjdes CSN till 12 060 kr?! Inte så att jag klagar, fick bara en smärre chock. Visserligen är januari-CSN högre än annars. Vad ligger CSN på nu?

Av Dream Maddo - 21 januari 2010 09:18

Gårdagen blev tokig. På många sätt. Jag har haft så otroligt mycket att göra de senaste dagarna att sömnen blivit påverkad. För er som säger att det snart är helg och därmed lugn och ro. Säg inte det till mig. Jag jobbar alltid lördagar och söndagen går åt planering av inflyttningsvimmel samt städning. Inte mycket till helg.


Igår på en föreläsning höll jag och Sandra (http://tobax.blogg.se) på att flamsa, som vanligt. Men när jag kommenterar att föreläsaren säger "dåva" mest hela tiden och Sandra skriver ner varje gång hon säger "dåva" och "va" kan vi inte annat än fnissa. Sen lämnar hon pappret till mig och då ser jag ju henne fnissa i ögonvrån vid varje streck. Vi sätter igång och fnissar i en fnissattack. Tårarna sprutade. Vad säger man till läraren då? "Nej, vi skrattar inte åt dig, vi skrattar med dig"? Den är liksom inte hållbar. Särskilt inte under en föreläsning i etik.


På rasten berättade vi det för tre klasskompisar som tydligen fick något annat att tänka på under andra delen av föreläsningen. Vi hade lättare att släppa det efter rasten dock. Kanske var det lite "frisk" luft som krävdes bara? Haha.

Av Dream Maddo - 21 januari 2010 01:28

En trött och seg Tessan har infunnit sig under hela dagen. Inget mer kräks. Ska kolla om hon fått avmasknings-tjofräs under morgondagen (ringa gamla ägaren) och annars har vi avstått från kvällsmaten. Hon har inte klagat (hon kan annars bli lite tiggig på kvällen). Inget godis heller. Vi får se hur vi gör under morgondagen men vi har massor av tips. Tack för alla kommentarer, lägger upp dem när de är besvarade. Ni är guld! ♥

Av Dream Maddo - 20 januari 2010 08:41

Jag känner att jag tappar en del i bloggvärlden. Hinner inte hänga med i era bloggar. Men jag har ett liv också så jag måste leva det. Inatt spydde Tessan två gånger. Hon sa ingenting utan kom bara in och la sig i mitt rum. Det luktade ingenting heller. Ursäkta detaljerna. Hon sover mycket just nu. Uhm... Varför spyr en hund?


Såg senare att man inte ska ge hunden mat på 24 timmar om denne spyr... jag upptäckte det vid utfordringen. Snyft. Känner mig inte som någon bra matte idag. Studie-tiden jag skulle haft idag på morgonen gick till sökande av hund-spy-information. Jippie. Är det såhär det känns att vara förälder?

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards