Jag helt enkelt.

Alla inlägg under januari 2010

Av Dream Maddo - 26 januari 2010 00:26

Ja, det är sant. Polisen ringde just på porttelefonen. Jag trodde det räckte med en stulen toalett men jag vettetusan vad det är för område vi bor i. Man har aldrig tråkigt i och för sig. Spännande detta. Nu blev det sent i sängen...igen. Doh!


För att se det komiska i det hela var min enda tanke att jag då inte kunde möta polisen i rosa långkalsonger. Tror ni jag kom ihåg att titta på om poliserna var snygga? Nej, verkligen inte. Men unga verkade de allt! Undrar om man kan lägga sig nu eller om det ska hända något mer?

Av Dream Maddo - 25 januari 2010 21:10

Tessan brukar få följa med på jobbet. Det funkar finfint och min brukare gillar det. Efteråt brukar jag gå med henne i stan och det går faktiskt över förväntan. Hon gillar vanligtvis inte mycket ljud men i stan går hon fint och nära mig så egentligen är det mer att jag ska känna mig bekväm i rollen som matte på stan. Hon har aldrig skällt mot andra hundar i stan. Min tokfia som brukar göra det utomhus! Det är rätt skönt att få berömma henne så mycket så det ger oss båda något positivt. 





Vi brukar avsluta med att gå in på Femmans Zoo och kolla. Första gången testade vi sele, andra gången köpte vi träningsgodis (inte lika illaluktande i fickan) och dentiststicks. Idag skulle vi kolla på en sån viktväska/ryggsäck för vi anser att hon behöver en sån vissa dagar för att tröttas ut. Hon har en favorittjej där. En anstäld. Tessan är lite försiktig med att hälsa på folk och är rätt blyg och "mattig" men denna tjejen ger henne ju godis! Vem kan motstå godis? Av en och samma tjej också, varje gång. Underbart.


Imorgon ska Björn ta TessenTassen på dagen. Jag går dit på morgonen och sen lämnar han henne innan han ska möta en kompis, på så sätt får jag äta lunch med klasskompisarna. Både jag och Katarina har heldag imorgon. Ska bli skönt att få tjöta med klasskompisarna lite. Jag är en rätt social människa. Dessutom känns det inte helt rätt att komma hem, ut, runt huset, kissa, in, iväg. Visst klarar sig hundar men jag tycker inte de ska vara ensamma längre än rekomendationerna säger. Fyra timmar är det va? Tack Björn! ♥



Av Dream Maddo - 25 januari 2010 20:12

Vad vore världen utan humor? Viss humor är intern, denna kan vara gränsfall men för att ni ska få lite perspektiv kan ni behöva läsa mitt inlägg: ibland spårar det bara ur - på lektionstid! och Sandras inlägg: Dag tre avslutad. Jag fick ett SMS från en av klasskompisarna idag, såhär såg vår konversation ut:



Hallå ja! Hur är det med dig? Haft en bra helg dåva! Hehe. Ses imorgon. Kram.
Haha, det är brara bra med mig dåva! Helgen har varit lugn och skön. Hur har din  helg varit, dåva? :-P Ja, det blir roligt att träffas igen! :-D Kram
Härligt dåva! Helgen var fullt ös! Berättar med imorgon dåva. Kram typ. ;-)

Haha, låter super! :-) Vi ses! Kram liksom :-P ;-)



Behöver jag tillägga att jag faktiskt skrattade till på spårvagnen? Högt. Pinsamt. Haha.

Av Dream Maddo - 25 januari 2010 19:15

Jag och Katarina tvättade i helgen och det innebar att jag bytte sängkläder. Så jag satte glatt på mitt vita underlakan och rosa sängkläder med lila hjärtan. De har en speciell berättelse bakom sig men den tar jag en annan gång. Hur som hellst så låg Tessan i min säng under dagen. Jag tycker att det är okej att ha hunden i sängen. Men nu är det såhär: Tessan har börjat löpa och detta upptäcker jag på mitt nytvättade, vita lakan!!! Dooh. Det ser ju ut som om jag har mensat ner mitt lakan. Snyft. Men visst, jag skrattar åt det komik-tragiska.


  

Samma sängkläder som när Tessan kom hit.

Av Dream Maddo - 25 januari 2010 10:50

Mer död än levande gick jag upp i morse för att ta en promenad med Tessan som väckte mig inatt med ett härligt (ja, jag ljuger) skall precis innan jag skulle falla in i min skönhetssömn. När vi kommer ut i porten träffar jag hon som städar som undrar om jag hört något konstigt ljud i helgen. Jag tittar förvånat på henne och hon säger att det tydligen är så att någon tagit toaletten från cykelrummet. Hur kommer man ens på tanken? Så dagens komiska blir: Stulen toalett.


Tur att jag har min toalett kvar. Haha.


  

OBS! Bilden är arrangerad!

Av Dream Maddo - 24 januari 2010 21:55

Jag tänkte berätta om hur jag gick ner i vikt. Jag har inte alltid tränat så mycket som jag gjort och inte ätit på det sättet jag gör numera. Vill du ha en billig väg till viktnedgång har du hittat fel. Första tiden kostade tid och pengar. Numera tjänar jag på min livsstil. Det gäller att bryta sina vanor och sin livsstil. Det kan kosta.


Jag började med att acceptera min vikt och köpte en ny garderob för min skatteåterbäring (5500kr). Några veckor efter satt de tighta kläderna inte tight längre. Steg 1 blir alltså: Acceptera dig själv.


Därefter gjorde jag en detox. Jag åt frukt, grönsaker och nötter i en vecka. Frukosten blev havregrynsgröt med fruktbitar. Kikärtor och potatis fanns med i min kost. Steg 2 blir alltså: Se över din kost. Det behöver inte nödvändigtvis handla om en detox.


Efter min detox levde jag loppan. Badade under sommaren. Men eftersom min mage inte klarade av för mycket bröd och sådant som gärna sväller i magen blev det en kraftig minskning av de varorna. Jag fortsatte gå ner i vikt. Steg 3 blir alltså: Lär känna din nya kost, acceptera den och utmana dig på nya maträtter. Se till att ha ett bra basutbud och ha inte saker hemma som gör att du faller för frestelsen.


När hösten närmade sig ville jag komma igång med träningen, i samma veva sökte jag jobb på Fysiken, vilket jag fick! Jag började testa olika pass, se vilka pass jag tyckte om, träffade och pratade med såväl ledare som deltagare. Steg 4 blir alltså: Hitta den form av träning som passar dig.


Undet hösten gjorde jag återigen en detox. Denna gång gick jag inte ner lika mycket. Det var inte heller lika svårt att falla för frestelsen eller att återgå till vanlig kost igen. Det fick mig att känna att jag lyckades. Steg 5 blir alltså: Gör något som du gjorde i början, gå på det där jobbiga första passet, testa att äta mat som var jobbigt i början, utvärdera helt enkelt!


För att sammanfatta:

1. Acceptera dig själv.

2. Se över dina vanor och ändra lite i taget. Prioritera.

3. Se över ditt mat-basförråd.

4. Se över din motion.

5. Utvärdera.


Avslutningsvis:

Ha inte bråttom! Jag började för nio månader sedan och håller fortfarande på. Visst har detoxen gett fina resultat men det viktigaste är hur jag mår fysiskt, psykiskt och hur jag känner att detta givit mig mycket i relationer. Vissa relationer har jag avslutat då de inte var bra för mig om mitt nya liv. Det har varit svårt och många tårar har fällts. Det är inte skoj att göra slut med vänner. Vissa vänner har lämnat mig och det har också varit tråkigt. Men jag har en bred vänskapskrets som är underbar. Hellre få och nära som man kan ge bekräftelse och som ser mig än många som man inte har tid att se och bekräfta samt som inte har tid att se och bekräfta mig. Prioriteringar.


Såhär såg jag ut från början: Före. Efter senaste detoxen såg jag ut som på bilden nedan. Skulle vara skoj att ta en bild framöver på hur jag ser ut nu för det är faktiskt skillnad. Pluffsigheten är inte lika markant. Särskilt runt magen och gäddhänget är i princip borta. Men jag har inte velat pressa med foton (jmf. steg 1). Jag har kommit på mig själv med att tycka om min kropp, även om det finns saker att arbeta med. Det är min största vinst. Att acceptera och respektera min kropp och mina egna gränser.


  

Resultat av detox HT 2009

Av Dream Maddo - 24 januari 2010 08:33

Dagens morgonpromenad blev iförd leggins, nattlinne och två fleecetröjor. Snyggt värre (inte) men jag var trött som en gnu, trots att jag la mig vid midnatt! Internet ville inte fungera igårkväll så jag och Katarina la oss i tid. Nattlinnerundan påminner mig om att jag höll på att ta fredagens kvällsrunda iförd ett par långkalsonger (halvt genomskinliga). Sexigt. Mycket sexigt. Snacka om att man inte bryr sig om utseende på samma sätt när man har hund! Rätt skönt faktiskt.


Idag blir en städ-, rens- och inköpsdag. Vi får låna bilen av Katarinas familj. Ska nog se till att fota det vi köper. Spännande va? hihi. Vi köper nog inget lika stort som soffan, vill helst få in det genom dörren istället för fönstret... Haha


  

Så ska det se ut när man flyttar!

Av Dream Maddo - 23 januari 2010 19:52

Jag kan inte påstå att min hund betett sig exemplariskt idag. Ärligt talat har jag funderat på att sälja henne (blocket kanske?) då hon betett sig uselt här hemma under dagen. Nej, inte sälja henne. Hon är Mattes älskling men ni förstår att man inte orkar med sina djur ibland? Hon har skällt på förbigående och morrat åt folk i trappen. Morrat har hon inte gjort någon gång förut! (...eller, jo hon började med det en gång igår)


Men när vi var på promenad på kvällen gick det superbra. Lite lockning med godis efter tips från Pernilla om hur jag kan träna på att gå fint (eller vad vi kallar "gå här"). Gick superbra och tillslut behövde jag inte godis. Jag vet att filmkvalitén inte är superbra men vad kan man förvänta av en mobil som kom ut på marknaden för 4 år sedan? Nej, jag vägrar köpa ny! Haha. Anyway, här går hon "här" och stannar vid ett övergångsställe. Jag är den svarta skuggan nere i vänstra hörnet.




Så jag drar tillbaka min annons. Tessan är inte till salu. Min skrutt. Mattes älskling!

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards