Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 27 januari 2010

Maddo tipsar!

Av Dream Maddo - 27 januari 2010 09:28

Jag är uppvuxen med att göra egen brunsås. Det är enkelt. Du smälter smör, rör ner mjöl, häller i mjölk och sen soja och vitpeppar. Tar lika lång tid som pulversås. Men varför köper vi färdig mat? Vad är Svensk matkultur och är Tacos verkligen mexikansk mat eller är det en amerikaniserad maträtt?


Om det och mycket mer kan du se i Landet Brunsås. Med Henrik Schyffert, Erik Haag och Lotta Lundgren i TV-rutan. Självklart är Mats-Eric Nilsson med på ett hörn. Annars hade jag kanske inte varit lika intresserad? Hur som helst finns länken till hela första programmet under Månadens tips från Maddo! Du hittar det i kategorierna till höger. Ikväll kl. 20:00 kan du se del 2 av 8 på SVT2.
Från SVT Play: Landet brunsås 
 
Ingen bild

Tespes

27 januari 2010 09:49

Håller helt med!!
Blir mycket godare med riktig sås..
You go girl!

// Tess

 
Vivi

Vivi

27 januari 2010 10:26

Hmmm vilken av dem ?
Jag fick nyss två kommentarer av dig iaf :)

Jag menar verkligen vad jag skrev, tycker det är jätetbra och modigt att skriva om det, kanske lite terapeutiskt också ?

Jag tycker också man ska försöka göra från grunden, men vissa saker som beianääääääsås ( :P ) det köper jag som pulver. Jag har inte ork att ens försöka göra det från grunden och tacos, äkta mexikanska eller inte, det älskar jag :)

http://www.missvivis.se

 
Ingen bild

Martin

27 januari 2010 10:39

Oj ja det ska jag se! Missade första avsnittet såklart, tur att det finns webbtv:)

 
malin-heléna

malin-helÚna

27 januari 2010 10:55

Jag har hört om den där serien. Men dock inte sett första avsnittet. Kanske borde göra det? :)

Sv: Jag har inte varit i någon sådan riktig ju depprition.. Men när jag var sjuk så var det mycket psykiskt med. Jag hade problem hemma och på skolan. Där av kom nog mycket av varför jag fick ätstörningarna och så. Men jag flyttade ju rätt snart från mamma och pappa och bodde själv. Och jag tror att det vände mig väldigt mycket, eller jag vet att det gjorde det. Jag blev mycket gladare och framåt.

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Maddo

Maddo

27 januari 2010 10:58

Martin: Hehe, jag fick veta det först idag! :O Såg dock programmet idag. Schyffert är ju så bra! :) Duu, vi ska ha ett projekt om kost och kan behöva din hjälp. Ska träffa projektgruppen imorgon och prata lite men vi har troligtvis kommit fram till att det ska handla om kost. :) Kram

http://blogg.dreammaddo.se

 
malin-heléna

malin-helÚna

27 januari 2010 11:47

Ja,. vi brukar kolla på webbtv. Det är jäkligt bra att de har sånt tycker jag. :)
Tyvärr jobbar jag ikväll, så kommer inte kunna se andra delen nu heller..

Ja, det var då jag flyttade hemifrån med, när jag började gymnasiet. Miljöombyte är i många fall bra för mycket. :)

Nu ska jag iväg och handla för en vecka fram över, det är rätt bra att göra det. och bara komplettera med någon mjölk och så när det behövs. :)

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Vivi

Vivi

27 januari 2010 12:39

Hmmm noups, fick två meddelanden men till två olika inlägg :)
Ja, jag tycker också det känns skönt att "skriva av" sig ibland.
Hmmm Beasås har jag hört ska skära sig lätt....och jag är som sagt ingen stjärna på mat direkt :P
Vi äter väldigt sällan sås faktiskt...
Räknas pesto , ketchup & sweet & sour som såser ;P ?

http://www.missvivis.se

 
Sussi

Sussi

27 januari 2010 12:53

Oooops här känner jag mig väldigt träffad hihi
Jag köper alltid pulversåser! Och det är nog bara för att jag inte orkar engagera mig i att krydda och fixa själv..
Lat alltså hihi

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Martin

27 januari 2010 14:00

Ja det är han! låter intressant, får höra mer om projektet:) Kram

 
Anna

Anna

27 januari 2010 15:13

Håller med fullständigt! Mat som är naturlig och från grunden är det absolut bästa!! Även om jag fuskar ibland, så är det det naturliga jag föredrar.:)

http://kavril.bloggproffs.se

 
Maddo

Maddo

27 januari 2010 15:28

Martin: Ja, vi ska definera och diskutera mer om det på måndag. Har du boken "näringslära för högskola"? Vi fick tips om den.. :)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Vivi

Vivi

27 januari 2010 15:51

Ja visst hade en sådan garderob varit helt underbar!!!!
Ohhh de skorna köpte jag billigt på skopunkten.se, de brukar ju ha ta 3 betala för 2 ...me like ;)

Just nu känner jag att jag får "hia" mig lite , men bröllopsskor kommer jag behöva och jag vill ha silvriga :)

http://www.missvivis.se

 
Ingen bild

Martin

27 januari 2010 16:18

Det är en bra bok! Jag har den inte tyvärr, vi hade essential of human nutrition vilket är i princip samma men på engelska. När du vet mer om ämnet så kan vi kolla på det. Jag har kopieringsmöjligheter om du inte behöver hela boken:)

 
Anna

Anna

27 januari 2010 16:34

Tack för alla svar!! Hoppas du känner hur jag hejar på med avmedicineringen!! :)
Mina hundar äter enbart naturlig mat, och med det menar jag rått kött. Ett helfoder som man köper på lastbil, fryst i kartong eller påse. Hundar mår bäst av att få enzymerna som finns i rått kött, deras magar är ju gjorda för sådan mat!:) Personligen tycker jag inte om torrfoder, men har full förståelse för att folk inte har plats och tid för råfoder. däremot tycker jag att de kan ge sina hundar lite rått kött ibland, lite nötfärs eller ett rått köttben.:) Kramar

http://kavril.bloggproffs.se

 
Veiken

Veiken

27 januari 2010 18:57

Tyvärr finns det inte skolkök värt namnet idag. En halvdag i veckan från och med 7:an där man ska laga en hel middag med fina råvaror och helt från grunden. Tänk om alla kunde få det. En jättebesparing i form av bättre hälsa senare i livet. En ren investering alltså......oj, nu kom jag igång!

http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?articl

 
Sussi

Sussi

27 januari 2010 19:13

Julia Roberts är riktigt bra. Tror nog inte jag sett en enda film med henne som jag inte har gillat? Men är man så duktig som hon är så kan man nog vraka och välja ;-)

Ha en mysig kväll
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Maddo

Maddo

27 januari 2010 20:36

Martin: Ah, vi kollar på det! =) Tack!

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

27 januari 2010 21:08

Nu har jag sett Del 1och 2 av brunsås, riktigt bra tycker jag! Min bok finns här iaf:) den andra finns på jobbet.. med möjlighet för vissa upphovsrtättsbrott kanke haha

 
Maddo

Maddo

27 januari 2010 22:21

Martin: Haha, tack! Supertack!

http://blogg.dreammaddo.se

 
malin-heléna

malin-helÚna

27 januari 2010 22:46

Jo, ibland blir det ju som en flykt. Men jag anser att man faktiskt få fly ibland, för en stund. Ibland är man inte stark nog att ta tag i saker på plats. Utan man måste få lite distans ett tag..

Ja, jag tycker aldrig att månadshandling håller. Man måste springa till affären stup i kvarten ändå för att det är något som fattas och sånt. På en vecka vet man ändå ungefär hur mycket som går åt och så. :)

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Vivi

Vivi

28 januari 2010 08:38

Hmmm det blir nog till att köpa .... skor & underkläder känns konstigt att hyra om man nu ens kan det. Underkjolen kommer jag hyra, den kommer jag ju aldrig ha användning av.
Pojken kommer nog däremot att hyra sin outfit, iaf om han inte ska ha vanlig kostym.
Hur går det med pluggandet nu då ?

http://www.missvivis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se