Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 24 januari 2010

Så gick jag ner tio kilo.

Av Dream Maddo - 24 januari 2010 21:55

Jag tänkte berätta om hur jag gick ner i vikt. Jag har inte alltid tränat så mycket som jag gjort och inte ätit på det sättet jag gör numera. Vill du ha en billig väg till viktnedgång har du hittat fel. Första tiden kostade tid och pengar. Numera tjänar jag på min livsstil. Det gäller att bryta sina vanor och sin livsstil. Det kan kosta.


Jag började med att acceptera min vikt och köpte en ny garderob för min skatteåterbäring (5500kr). Några veckor efter satt de tighta kläderna inte tight längre. Steg 1 blir alltså: Acceptera dig själv.


Därefter gjorde jag en detox. Jag åt frukt, grönsaker och nötter i en vecka. Frukosten blev havregrynsgröt med fruktbitar. Kikärtor och potatis fanns med i min kost. Steg 2 blir alltså: Se över din kost. Det behöver inte nödvändigtvis handla om en detox.


Efter min detox levde jag loppan. Badade under sommaren. Men eftersom min mage inte klarade av för mycket bröd och sådant som gärna sväller i magen blev det en kraftig minskning av de varorna. Jag fortsatte gå ner i vikt. Steg 3 blir alltså: Lär känna din nya kost, acceptera den och utmana dig på nya maträtter. Se till att ha ett bra basutbud och ha inte saker hemma som gör att du faller för frestelsen.


När hösten närmade sig ville jag komma igång med träningen, i samma veva sökte jag jobb på Fysiken, vilket jag fick! Jag började testa olika pass, se vilka pass jag tyckte om, träffade och pratade med såväl ledare som deltagare. Steg 4 blir alltså: Hitta den form av träning som passar dig.


Undet hösten gjorde jag återigen en detox. Denna gång gick jag inte ner lika mycket. Det var inte heller lika svårt att falla för frestelsen eller att återgå till vanlig kost igen. Det fick mig att känna att jag lyckades. Steg 5 blir alltså: Gör något som du gjorde i början, gå på det där jobbiga första passet, testa att äta mat som var jobbigt i början, utvärdera helt enkelt!


För att sammanfatta:

1. Acceptera dig själv.

2. Se över dina vanor och ändra lite i taget. Prioritera.

3. Se över ditt mat-basförråd.

4. Se över din motion.

5. Utvärdera.


Avslutningsvis:

Ha inte bråttom! Jag började för nio månader sedan och håller fortfarande på. Visst har detoxen gett fina resultat men det viktigaste är hur jag mår fysiskt, psykiskt och hur jag känner att detta givit mig mycket i relationer. Vissa relationer har jag avslutat då de inte var bra för mig om mitt nya liv. Det har varit svårt och många tårar har fällts. Det är inte skoj att göra slut med vänner. Vissa vänner har lämnat mig och det har också varit tråkigt. Men jag har en bred vänskapskrets som är underbar. Hellre få och nära som man kan ge bekräftelse och som ser mig än många som man inte har tid att se och bekräfta samt som inte har tid att se och bekräfta mig. Prioriteringar.


Såhär såg jag ut från början: Före. Efter senaste detoxen såg jag ut som på bilden nedan. Skulle vara skoj att ta en bild framöver på hur jag ser ut nu för det är faktiskt skillnad. Pluffsigheten är inte lika markant. Särskilt runt magen och gäddhänget är i princip borta. Men jag har inte velat pressa med foton (jmf. steg 1). Jag har kommit på mig själv med att tycka om min kropp, även om det finns saker att arbeta med. Det är min största vinst. Att acceptera och respektera min kropp och mina egna gränser.


  

Resultat av detox HT 2009

 
 
malin-heléna

malin-heléna

24 januari 2010 22:49

Roligt att jag inspirerat lite och det är även roligt att höra hur andra har gått till väga för att gå ner i vikt. :) Det är inspirerande det med.
Du har verkligen gjort ett jätte jobb måste jag säga.
Och på ett sunt sätt med. Det är så otroligt många som tar massa piller och skit för att fort gå ner i vikt. Men de metoderna är sällan de som håller.
Man måste ändra sitt liv om man vill gå ner i vikt och stanna där med.
Men det är i slutändan inte vikten som styr heller. Utan som du säger, hur man känner sig i sin egen kropp. :)

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Zandra

Zandra

24 januari 2010 22:54

Skönt att känna att du fått kontroll över ditt liv :)

Tyvärr är boken vetenskaplig, så man får inga tips på bra örter. Och mest verkar det som att boterskan det står mest om inte använde medicinalväxter så mycket ändå. Det var andra blommor, och de skulle plockas under midsommarnatten! Viktigt viktigt :)

http://drak.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

24 januari 2010 23:09

Det är bara att gratulera dej och heja på!! :) Många tänkvärda ord att ta till sej och smaka på och sedan göra det som känns bra!! Vilket är mycket tror jag!! Tack!! Kramar

http://kavril.bloggproffs.se

 
Ingen bild

Martin

25 januari 2010 07:52

Det är ju verkligen jättebra resultat! Det bästa är väl oxå att det har funkat att behålla både vikten och livsstilen.

 
Maddo

Maddo

25 januari 2010 08:09

Martin: Ja, men det har tagit ett tag. Däremot är jag glad att jag lyckats hålla det för jag vill inte påstå att jag alltid äter vad som anses vara rätt men psykiskt välmående kan faktiskt må bra av choklad ibland! :P

http://blogg.dreammaddo.se

 
Vivi

Vivi

25 januari 2010 08:47

Fasen vilket bra inlägg Maddo !!
Jag får nästan använda mig av amerikanskan här och säga:
You nailed it! Mitt i prick! Bra skrivet och förklarat också!!

http://www.missvivis.se

 
Ingen bild

Martin

25 januari 2010 09:01

O ja:) och visst är det väl det psykiska välmåendet som du vill åt egentligen , det samvarierar med det fysiska..svammel svammel men iaf, grattis!

 
Zandra

Zandra

25 januari 2010 09:51

Jag kan absolut se om jag kan pyssla ihop en header till dig också :) Fast jag måste säga att den du har är väldigt fin :)

Nu i veckan har jag lite fullt upp, men berätta om du har några tankar om vad du vill ha med i den så kan jag börja fundera på det i alla fall :) Jag brukar alltid bygga upp en bild i huvudet innan jag börjar jobba med något.

http://drak.bloggagratis.se

 
Maddo

Maddo

25 januari 2010 09:57

Martin: Haha, det är tur jag förstår vad du menar! Ja, att helt vara utan godis är inte tal om. Lite av varje. Variation. Lagom. Riktmärken som jag har. :) Svårt ibland, bara rullar ibland! :)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Zandra

Zandra

25 januari 2010 10:13

Jag förstår hur du menar :) Ska se om jag kan klura ut något smart!
Jag kämpar fortfarande med min förkylning. Började innan jul, sen var jag lite bättre under nyår, men sen kom den tillbaka igen och det är väl snart 4 veckor sedan jag blev risig igen.
Går runt och hostar massa (fast jag fått hostmedicin), har ont i huvudet, ont i halsen och känner mig allmänt sliten.
Jag vet inte vad jag ska göra. Har testat alla huskurer, och har ju fått en del medicin utskriven. Men det vill inte ge med sig.

http://drak.bloggagratis.se

 
Sussi

Sussi

25 januari 2010 10:28

tio kilo är ju jättemycket ju.. Grattis :-)
Det är väl nåt sånt jag skulle vilja gå ner.

Du skrev att man inte ska se till att ha saker hemma som leder en in i frestelsen. Det är ju svårt när man har en sambo som är smal som en pinne och gärna äter godis och annat. Han kan ju det så det är ju klart att han ska göra det. Maten blir ju inte heller mycket smalare, för då försvinner han väl hihi
Och det är ju inte på tal om att laga två olika maträtter. Det finns det varken tid eller ork till..
Så för mig är det bara ett jädrar anamma som gäller ;-)
Man kan komma långt på det med

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Sandy*

Sandy*

25 januari 2010 10:35

vilken skillnad! Vad duktig du är! =)

http://tobax.blogg.se

 
Zandra

Zandra

25 januari 2010 10:35

Nej jag har bara tröttnat på att tjata om det ;)
Förutom promenad till och från pendeltåget varje dag (som visserligen inte är så långt) går jag till posten varje dag från jobbet. Det är bra, för den promenaden måste jag ta. Jag kan inte hoppa över hur risig jag än känner mig.

Jaa, det har känts som att det blivit värre i lungorna trots hostmedicinen. Jag avvaktar lite till men sen måste jag nog gå igen och kräva ett blodprov. Sist gjorde de bara halsprov.

http://drak.bloggagratis.se

 
malin-heléna

malin-heléna

25 januari 2010 10:43

Ja, eller hur. Det är verkligen viktigt att acceptera sig själv och att acceptera att det tar tid.
Som du skrev så är det inte lätt att ändra livet. Men så länge man försöker är man på rätt spår. :)

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
sara

sara

25 januari 2010 20:14

Bra råd!

http://smuppra.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards