Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 22 januari 2010

Utbytt hund?

Av Dream Maddo - 22 januari 2010 18:43

Idag var det dags för Tessans första möte med annan hund. Pernilla och Max var våra offer. Tacka gudarna för att Pernilla är en sådan lugn och stabil person. Vi möttes för att hämta Max. Då väntade jag och Tessan utanför. Sen drog hon igång som hon gjorde första dagen. Idag visade hon tänder och morrade. Vi tog oss en riktigt lång promenad eftersom motion är vägen till alla hundars uppmärksamhet. Trötta hundar gör mindre motstånd och är mer lätta att träna. Tillslut kunde vi gå med hundarna mellan oss. Jag pressade på Tessan lite så hon tvingades gå nära Max samtidigt som jag korrigerade om hon ens fick för sig att morra eller visa tänder. I slutet av promenaden satte jag mig på huk för att hälsa på Max, med Tessan brevid mig. Morrade hon till korrigerade jag. Tillslut fick jag faktiskt klia Max bakom öronen. Hon blev helt enkelt lugn. Det är skönt att ha första ordentliga hundmötet avklarat och jag har fått mersmak.


Dagens kommentar får nog bli:

- Hon är rätt stark, men jag är starkare.


Jag hade inte en tanke på att ha kameran med mig utan var fullt fokuserad på Tessan och Max möte. Det blir dessvärre inga bilder då. Nästa gång.


Efter möte-med-annan-hund-träningen gjorde vi stadsträning. Den har aldrig varit några problem faktiskt. Det är en underbar hund i alla lägen utom i mötet med andra hundar då hon kan vara lite oberäknelig. Jag tror det kommer gå bra med min lilla skrutt, tessen-tassen, mattes älskling... Tessan. Javisst ja, Zandra skrev ett rätt bra inlägg om djur och deras smeknamn (Lullan, LoffLoff, Snäckan och Snuff)


  

(Bild från första dagen)

Ibland tror jag att någon bytt ut denna hund.

Vilka framsteg hon gör!

 
 
Sussi

Sussi

22 januari 2010 20:04

Det märks nu att Tessan har accepterat dig som sin ledare. Kul att det går så bra. Det är svårt det där att träna med andra hundar. Jag måste faktiskt säga att Doris inte alls är så där duktig. Hon morrar i och för sig inte men hon skäller utav bara den. Hon vaktar lite för mycket ibland men det hör lite till hennes ras..

Du har tur du som känner nån som kan klippa dig. Jag känner inga frisörer så jag får glatt gå till frisören jag

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

22 januari 2010 20:58

Visst är det härligt när det börjar bara klicka? Man kommer liksom på vad man ska göra och hur man ska bete sej för att få hundarna att gör som man vill! ;) Härligt!! Stor hejapådejkram! :)

http://kavril.bloggproffs.se

 
Zandra

Zandra

22 januari 2010 21:01

Du är ett geni! designbyzandra blir det! Det är klockrent! Då får jag ha med mitt namn, eftersom tanken med sidan är att marknadsföra mig, men det blir klatchigare än bara mitt för och efternamn. Det är lagom långt, och lätt att komma ihåg. Du är en klippa!

Och jag tror det är därför du fått en så lugn hund också. Du har tagit på dig ledarrollen, och då kan hon slappna av när hon känner att du har kontroll över situationen.
Det vanligaste problemet med aggressiva hundar är att de inte litar på att husse/matte har koll. Tänk om alla skötte sina hundar så fint som du.

Vad kul att du länkat till mig också :)

http://drak.bloggagratis.se

 
Pernilla

Pernilla

22 januari 2010 21:56

Hej Gumman! Tack för idag. Det får vi verkligen göra om. Max är en liten kämpe, men nu sover han som en liten gris.. som jag sa att han skulle göra. :-) Sköt om dig, så hörs vi snart igen. Kram.

http://peque.blogg.se

 
Vivi

Vivi

23 januari 2010 17:32

Vad duktig du är!! Du visar verkligen vilken ansvarsfull mäniskaoch matte du är , bra Maddo !! Önskar fler hundägare var som du !

http://www.missvivis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skapa flashcards