Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 15 januari 2010

Alla dessa måsten.

Av Dream Maddo - 15 januari 2010 01:08

Hur kommer det sig att det blir en himla massa måsten så fort man ska göra något? Ska man bo, ja då måste man betala hyra. Ska man studera måste man klara ett visst antal poäng och dessutom skicka in en studieförsäkran för att överhuvudtaget få CSN. När jag gjorde mitt studieuppehåll fick jag hemskickat en studieförsäkran. Jäkligt bra i oktober. Not. Efter att ha vänt upp och ner på lägenheten så insåg jag att jag kan lämna den via hemsidan. Men vänta nu, vad var mitt lösenord nu igen? Testa skicka lösenord via e-post. Ingen hit. Måste tydligen registrera e-post för att det ska fungera. Haha. Sms då? Ja, där gick det bättre. Efter mitt kodsökande kan jag nu konstatera att jag gjort min första studieförsäkran via internet. Förut har jag alltid gjort via telefon.


Hur som helst så hade jag behövt ringa försäkringskassan, försäkringsbolaget och kolla om mitt namnbyte skulle kunna bli av. Det är kostnadsfritt att göra ett namnbyte. Därför behöver jag nog tänka igenom det en extra gång. Sen kostar det att göra nytt id-kort. Så kanske att jag ska passa på när mitt legitimation går ut istället? Kommer jag ihåg det tills dess?


Kåravin ska betalas också och hyresavin kom idag. Fick en smärre chock när jag såg summan. Tills jag insåg att vi är två som ska dela på kostnaden. Tack liksom.


Ni kanske undrar vad jag gör vaken? Jag får besök inatt. Inte personen bakom blombudet utan en kompis som ska sova här över helgen. Kände att det inte var någon idé att lägga sig när jag insåg hur mycket klockan var. Sitter här och funderar på om jag ska börja sy den där lilla påsen jag tänkt sy eller om jag ska spela spindelharpan en gång till... Än en gång ställs jag inför frågan Nöje eller nytta? Kan man inte bara få...göra?


  

Sist jag kände alla måsten slutade jag sminka mig.

Sen dess har jag inte sminkat mig. Otroligt men sant!

På bilden är jag utan smink.



 
 
Ingen bild

Martin

15 januari 2010 07:24

csn koden är alltid alltid bort när man ska ha den.. men grattis till att du hade registrerat mobilnr iaf, det är mkt bättre än vänta en vecka på att de ska skicka det med snigelpost:)

 
Ingen bild

GammelSmurf

15 januari 2010 07:46

Hmm.. känner att jag missat något! :P Visste inte att du funderar på ett namnbyte. Ska du föreviga "Dreammaddo" på en ny nivå? ;)

Snygg header! :)

 
Sussi

Sussi

15 januari 2010 08:30

Det gäller att hålla koll på alla lösenord och siffror. Sånt jag är värdelös på. Jag brukar alltid få skicka och fråga vilket lösenord jag har. Ibland har jag till och med glömt användarnamnet..

Ha en mysig fredag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

15 januari 2010 08:47

Ja...ju "vuxnare" man blir dessto fler "måsten" smyger sig in i livet, tror att det gör oss väldigt tressade, tror folk ibland glömmer att de faktiskt hamnat där de är pga sina egna val och att de kan välja att ta sig därifrån. Kan är att förenkla saken lite, men jag tror att man blir lyckligare över att känna att man faktiskt har kontroll över sitt liv :)
Ohhh namnbyte, spännande är det för- eller efternamn du byter ?

Ja, jag har nog haft tur med mina blomsterbud ;)
RFSU har jag velat engagera mig i , men vi har inte det i Hallmstad längre ( DÅÅÅÅLIGT) och jag har inte orken eller kunskapen av våga starta upp det själv.

http://www.missvivis.se

 
sara

sara

15 januari 2010 09:27

Haha, vad kul att du missat studieförsäkran på internet. Jag tror jag gjort det fyra gånger av fem. Tror att första gången måste man skicka in det manuellt, men kan ha fel...
Namnbyte? Ojoj! Vad är det för namn du klurar på?
Jo, om idkortet går ut om ett år eller så är det värt att vänta tycker jag. Sedan behövs nytt pass nästa gång du ska resa, men du kanske inte har något på lager iaf?
Hade en kompis som i somras äntligen bytte efternamn, hon hade funderat på det i 5 år. Hon fick också ändra allt. Tänk på att du måste ändra på medlemskort också, eftersom idnamnet och medlemskortets namn inte stämmer då. Och att det kan bli så i början att de använder det gamla namnet i vissa sammanhang om du inte säger till (för att de är tröga? :-)).
Så det är lite jobb, men det kan det vara värt :-)
Kram

http://smuppra.blogg.se

 
kickan

kickan

15 januari 2010 09:54

om du byter namn så är dte ju kostnadsfritt sen är det även kostnadsfritt om du vill byta tillbaka till "flicknamnet" asså det du blev döpt till

http://juliusson.bloggagratis.se

 
Maddo

Maddo

15 januari 2010 13:32

Martin: Hehe, jag tror jag lessnade på att ständigt behöva vänta en vecka.. :P

GammelSmurf: Jag vill lägga till Maddo som namn.. :) Tack tack! Tycker nog den blev rätt mysig. :)

http://blogg.dreammaddo.se

 
malin-heléna

malin-heléna

15 januari 2010 13:53

Aha, vad sött gjort. Ja, man blir super glad.
Jag fick mina från mamma, (bor ju väldigt långt från mina föräldrar) det var när jag varit sjuk (svininfluensan) och så hade jag namnsdag med. :)

Jag glömde skriva det i förra kommentaren men jag har bytt blogg nu. =) hitta mig på malin-helena.bloggplatsen.se nu istället. =)

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
kickan

kickan

15 januari 2010 14:01

som jag fattade det iaf när jag pratade med dom .. var ju massa år sen så har man alltid rätt till flicknamns principen oavsett om man bytt själv eller gift sig.. ex nova föddes ju som juliusson men vi tog nordqvist så om hon sne vill heta juliusson och ångrar sig och tar återigen nordqvist så ska hon kunna göra det kostnadsfritt

http://juliusson.bloggagratis.se

 
malin-heléna

malin-heléna

15 januari 2010 14:01

Ja, det var det ja! hihi.. =)
Låter bra det.

Ledig idag eller? Själv ska jag käka lite lunch nu och iväg till jobbet strax innan 4.. Drygt att jobba fredagkväll.

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
kickan

kickan

15 januari 2010 14:23

du ska få en utförlig rapport

http://juliusson.bloggagratis.se

 
malin-heléna

malin-heléna

15 januari 2010 14:30

Ookai.. jag har inte så långt jobbpass jag heller, bara 6 timmar. Men ändå, det gör ju inte att man känner att det är helg precis. Sedan ska jag ju jobba hela helgen med så.. *uhh*

Ja, det låter snällt att hjälpa gästen med maten. ;) hihi..
Hoppas det blir gott i alla fall. =)

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
Teija

Teija

15 januari 2010 16:06

Ja, det är mycket att kämpa med... om man så skall resa bort så skall man ju packa också. Hihi, inte dumt att resa bort i sinnet.
Det värsta är att man skall komma ihåg allt, ditten och datten! Kanske du är bra på det? Eller gör du som jag, skriver upp?
Hoppas att du får en bra helg!
Kramelikramisar♥

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
Vivi

Vivi

15 januari 2010 16:06

Vad go du är, tusen tack och det ska jag komma ihåg ;)
Nej en av tjejerna i vårt lilla gäng bor i Göteborg så vi sover alla hos henne, ska bli jättemysigt. Vi har alla kännt varandra sedan högstadiet, men alla träffas tyvärr inte så ofta :(

Ohhh coolt, lite fjortis uttryk men iaf, ska maddo vara ett extra namn eller vara ditt förnamn ? Många frågor ;)
När jag vet vilket datum jag slutar ska jag faktiskt maila till alla att de gärna får maila de positiva saker de hör av kunder till mig, ska skriva ut mailen och ha med som referenser ;)

Ska du göra ngt speciellt i helgen ?

http://www.missvivis.se

 
Anna

Anna

15 januari 2010 18:28

Jag vet hur det är med namnbyte jag!! :) Varit gift en gång förut, gifte mej med nuvarande och var så dum att jag tog dubbelnamn till efternamn, himla korkat och alldeles för långt!! Tog bort flicknamnet och heter nu bara som maken. Får fortfarande post med fel efternamn och en del där jag heter mitt flicknamn som förnamn och mitt gifta efternamn som efternamn.. :D Oj, det blev krångligt, hoppas ni fattar!! ;)
Jo, testa ringblomma på ditt eksem! Hoppas det funkar!! Kramar

http://kavril.bloggproffs.se

 
Veiken

Veiken

15 januari 2010 19:28

Tänk vad jobbigt det är att vara vuxen! Alla måsten, men glöm för jösse namn inte att ha roligt! .....

http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?articl

 
malin-heléna

malin-heléna

15 januari 2010 22:19

Aaha, det gick ju rätt så bra, är äntligen hemma nu igen. :)
Men det blir en kort "helg njutning" jag ska iväg och jobba i morgon eftermiddag igen. :P
Men det behövs med, jag har jobbat så lite nu i början av månaden så nu måste jag jobba ihop lite timmar så det blir någon lön. :)
Hur gick det på jobbet för dig då? Vad jobbar du med föresten? :)

http://www.malin-helena.bloggplatsen.se

 
sara

sara

15 januari 2010 22:56

Haha din bakåtsträvare!
Okej, mellannamn, inte lika omfattande då som tur är :-) Hur länge har du funderat på namnet i fråga?

http://smuppra.blogg.se

 
Zandra

Zandra

18 januari 2010 14:17

Nämen gud vad spännande med nytt namn! Vill du avslöja det? :)
Jag har bytt namn från Sandra till Zandra. Jag började stava med Z när jag var 8-9 år och när jag var 13-14 år och fortfarande stavade så tänkte jag att det var lika bra att byta. Och sen dess har jag hetat så :)

http://drak.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards