Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 10 januari 2010

Nyheter - bra eller anus?

Av Dream Maddo - 10 januari 2010 10:44

När jag säger att jag inte läser tidningar tittar folk konstigt på mig. När jag sedan tillägger att jag sällan ser på TV tror folk att jag är knäpp. Jag får ändå reda på nyheter, jag lyssnar på folket som pratar i kollektivtrafiken, pratar med vänner och hittar nyheter i bloggar. Förra året gick jag på skrattyoga där ett av tipsen för att må bättre var att sluta läsa och se på nyheter. Varför? Jo, hur ofta är nyheterna positiva? Ytterst sällan. Det påverkar ditt sätt att se och tänka.


Om jag säger misshandel tänker ni direkt att det är en man som slagit en annan. Säger jag att en kvinna blivit rånad tänker ni tonårskillar... Det är långt ifrån hela sanningen så jag väljer att inte se det. Jag får ändå veta om svininfluensan och andra nyheter. För andra läser och ser nyheter! Visst är det bra att kunna leva på andra?


Jag minns när jag var liten och min skola "adopterade stadshuset". Ja, de kallades så. Då var det med på nyheterna minns jag. En positiv nyhet. Numera är nyheterna inte särskilt roliga alls. Vi får i princip alltid negativa budskap. Men det finns bra saker som händer, varje dag. Jag ger upp hoppet och tron om jag ser allt negativt som händer i världen. Nej, ge mig positiva nyheter så kanske jag börjar läsa eller se dem igen!


 
 
Zandra

Zandra

10 januari 2010 11:39

Jag läser inte heller tidningar. Bläddrar igenom metro lite snabbt på morgonen. Men det brukar mest bli att jag läser framsidan, serierna och horoskopet.
Inte för att jag tror ett dugg på horoskop. Men jag tycker dom är roliga. Härom dagen stod det i mitt "ditt tecken är just nu svårtytt, men du bör hålla in på utgifterna" ungefär. Jag menar, hur många skulle inte det stämma in för? Och januari är ofta en "fattig" månad.
Jag ser också väldigt sällan på TV. Jag förstår precis vad du menar. Man får ju veta allt ändå ^^

Vad kul att du uppskattar mina tips :) Jag är verkligen ingen hundexpert, men jag har levt med hundar hela livet, så lite har man väl lärt sig :)
Jag tycker dock du verkar vara en utomordentlig matte med mycket sunt förnuft. Och bara sunt förnuft kommer man långt med!

På vissa sätt stod jag min farfar nära. Vi har en väldigt liten släkt så det blir automatiskt att man kommer varandra nära.
Men ändå känns det som att jag inte visste så mycket om honom som person, förutom i rollen som farfar. Lite svårt att förklara. Men när han gick bort visste jag tex inte vad han tyckte om att lyssna på för musik. Det bara slog mig då.
Jag tänker ibland att det vore hemskt intressant att släktforska! :) Inte för att man får reda på något om vad gamla släktingar gillade för musik, hehe, men det kunde vara intressant på andra sätt.

http://drak.bloggagratis.se

 
Zandra

Zandra

10 januari 2010 12:00

Folk brukar nog mest se det som att jag är lat och inte upplyser mig när jag inte ser på TV eller läser tidningar.

Med släktforskningen skulle jag mest tycka det var intressant att se vart min släkt bott genom tiderna.
Och sen tycker jag att namn är ganska intressant också. I alla fall efternamn. Vet inte varför jag tycker det, för vi har säkert inga häftiga namn i släkten ändå.
Men att få veta vart släkten bott är i alla fall väldigt lockande.

http://drak.bloggagratis.se

 
Ingegerd

Ingegerd

10 januari 2010 12:13

Jag är också dålig på att läsa tidningar o se nyheter. Man snappar väl upp det man ska ändå tror jag.

Mollys fällning e efter löp ja. Efter gårdagens dusch o så nu kardning o kamning så är det inte mycket kvar;-)

http://hovsing.bloggagratis.se

 
Ingen bild

GammelSmurf

10 januari 2010 12:20

Tack för igår, det var kul med lite vettigt sällskap bland alla dårar. Haha, skojar bara. Du bidrog ju rätt bra till galenskaperna i vanlig ordning ;-P

Håller helt med om nyhetetsgrejen. Ogillar hela mediacirkusen... så fort nånting dåligt händer skall alla läsa ALLT som har med det att göra. Själv nöjer jag mig för det mesta med den kort-korta versionen. När det gäller jobbiga nyheter iaf. =)

Anyway, nu när du är omgiven av söta djur så kanske du (och ni andra?) vill slänga ett öga på den här bloggen: http://cuteoverload.com/

 
Maddo

Maddo

10 januari 2010 12:30

GammelSmurf: Haha, har du accepterat ditt smeknamn nu? ;) Tack för..uhm, komplimangen? :P Tack själv för igår, det var skoj att träffa nytt folk. Även om jag kände mig skeptisk till en början. Är glad att vi inte var hos mig dock. :)

Kanske det som gör oss smått galna? Att vi inte läser nyheterna alltså. Hmm. Äsch, tror det har med gener att göra! :P

Aaaaw, så söta! (vissa undantag :P)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Sussi

Sussi

10 januari 2010 13:40

Jag läser inte heller några tidningar eller tittar på några nyheter. Däremot har jag en radio på på jobbet som man får höra en hel del nyheter..
Varför titta, det är ju bara elende ändå ;-)

Nu blir det många "Kramisar" men här kommer en till

Kramisar ;-)

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Martin

10 januari 2010 14:16

Nyheter är branus tycker jag, både bra och dåligt.. Brukar iofs argumentera för det fast samtidigt inte har för mkt nyheter gjort någon gladare:) tvärtom man saknar det väldigt lite när man är bortrest och inte följer med..

 
Maddo

Maddo

10 januari 2010 14:44

Martin: Ja, liten dos är bra. Men frågan är om vi är medvetna om hur mkt som egentligen är bra? Det är verkligen nyheter överallt numer! På bussen är radion på. När vi har TV i bakgrunden, radio på jobbet, metro.. gp.. :P

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

10 januari 2010 15:34

Ja det är verkligen sant... man översköljs ju av nyheter och 95% är negativt. Då får manöva sig på att stänga öronen, träna öronmusklerna:P

 
Amy

Amy

10 januari 2010 16:07

Svar: Tack!
Den blev jättegod och det var toppen utan smöret men jag får nog prova att ha lite mer bakpulver nästa gång.

Jo jag såg det men jag valde att kommentera i den där inlägget var! Läste om dina detox. Kände mig lite inspirerad faktiskt. Det hade känts skönt med en riktigt djup utrensning! Jag tar nog tag i detta så fort det blir vår. Kroppen behöver det.

http://bomuchu.blogg.se

 
sara

sara

10 januari 2010 16:26

jag har länge tyckt att tvnyheterna borde avslutas med en rolig nyhet. Det behöver inte vara humoristiskt men lite gladare, något speciellt som hänt. Gun som är äldst i Borlänge fyller år och firar på pensionatet. Taxiföraren Tobias fann och återlämnade en datorväska till den rätte ägaren. Endast ett pendeltåg var sent under dagen i sthlm (ha, som om det skulle hända. Varannan är sen, minst!).
Osv. Inget speciellt, bara så man får lite hopp om mänskligheten och kan lämna nyheterna med ett svag leende istället för något bekymmersamt. Dessutom är det väl lättare att få människor att göra bra saker om de vet att det finns en möjlighet att någon uppmärksammar det...

http://smuppra.blogg.se

 
Maddo

Maddo

10 januari 2010 16:43

Martin: Oj är det verkligen 5% positiva nyheter? Det är jag tveksam till! Men kanske..?

http://blogg.dreammaddo.se

 
malin-heléna

malin-heléna

10 januari 2010 16:54

Det är sällan jag läser tidningar med faktiskt. Dock ser jag alltid löpen till dagstidningarna.. (jobbar ju med att sälja dem varje dag så)
Och ser jag något intressant där så kanske jag bläddrar igenom den. :)
Men som du säger, man får ju reda på viktiga saker förr eller senare ändå.

JSv: Ja, det är väl just det att min pojkvän inte har bestämt sig än. Eller rättare; han bestämt sig för att han inte vill ha hund nu. Men jag kommer skaffa mig en vovve senare vilket fall, med eller utan honom. :P Jag vill ju ha en samojed(!) de är ju så otroligt vackra och deras personlighet är helt osalgbar. :)
Psst, Japp, det är stora underbara cokies! Som sådana med chokladbitar i som man köper i affären. De är super goda!
Vivi kan det där med att baka hon. ;)

http://www.malinhelena.blogg.se

 
Ingen bild

Martin

10 januari 2010 17:38

Efter en snabbkoll på gp och aftonbladets hemsidor så är nog 5% en lätt överdrift.. är kanse så att frånvaro av tidningar gör en mer positiv, fast jag är inte riktigt övertygad ändå, mycket elände kan man iaf vara utan helt klart

 
Maddo

Maddo

10 januari 2010 17:49

Martin: Tur att alla är olika! Hur skulle jag annars få nyheterna liksom? :P

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

10 januari 2010 18:16

Ja det är tur:)

 
Maddo

Maddo

10 januari 2010 19:35

Martin: =)

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards