Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 26 december 2009

I jakten på den perfekta dagen.

Av Dream Maddo - 26 december 2009 19:19

Jag tänker på alla som faktiskt haft lite tjafs och stök under julen och som alltid säger eller tänker lite (väldigt) irriterat: "och på självaste julafton?!" Ni är inte ensamma! Jag skulle vilja träffa en familj där allt alltid är frid och fröjd. Jag skulle nog vrida upp och  ner på hela den familjens värld. För många gånger är det familjer som helt enkelt går omkring och är rädda för att säga sina åsikter.


Det kanske inte verkar som det, men jag var i många år rädd för att säga ifrån till min pappa. Jag har bearbetat det genom terapi men erkänner att jag inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till honom. Med det vill jag säga att det inte är lätt att bryta det beteendet.


Hur som helst har jag insett att man kan få en fröjdefull jul, genom att helt enkelt acceptera att allt inte kommer gå som man tänkt. Kanske behöver vi diskutera igenom våra förväntningar på julen? De kan se olika ut även om man har firat tillsammans i alla år.


Ja, det är inte lätt det där med julefriden. En helt perfekt dag existerar inte men vi väljer faktiskt själva vad vi vill fokusera och tänka på. Jag menar inte att vi ska skita i allt dåligt som händer. Absolut inte. Men vi kan välja hur mycket energi vi vill att det ska ta från oss.


Ibland behöver jag bli påmind om att saker tar lite mer energi än jag tänkt. Jag  är inte den bästa av människor vad gäller detta fenomen. Tur att jag har vänner som säger till mig att "ja, du har sagt det" eller "Maddo, jag orkar inte höra mer om det..." Annars hade mina vänner gått och irriterat sig på mig och det där lugnet hade aldrig infunnit sig.


Inlägg relaterat till detta: En annan typ av hysteri.

 

Kategori: Åsiktsbanken.

Inspiration: Mina tolkningar av era fantastiska bloggar, vännernas julberättelser men även Mia Törnbloms böcker om självkänsla och Christer Olssons bok Vart är du på väg och vill du dit?

 
 
Sussi

Sussi

26 december 2009 21:43

Varenda familj har sina skavanker..
Men det är väl det som gör en jul personlig. Visst kan den vara perfekt i stunder men det händer eller sägs alltid nåt. För oss var det alltid att pappa drack för mycket. Jag kan fortfarande inte med att han dricker för mycket för han blir så full. Detta har dragit ner våra jular när vi var små. Men förr eller senare så lär man sig leva med det, eller rättare sagt man tolererar det!

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Sussi

Sussi

26 december 2009 21:46

Som tur var fick jag inte bara choklad men en väldans massa!

kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

26 december 2009 23:40

Kloka ord Maddo!! Jag känner igen mej väldigt väl, även om det där kan hända på alla andra jular vi firar på alla andra ställen. Det är precis som du säger, det är nog bara att acceptera att det inte blir som man tänkt sej, så slipper man gräma sej sen...

http://gandalph.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

kickan

27 december 2009 00:21

sakna dej å

 
marica

marica

27 december 2009 14:55

Intressant det där.. finns mycket jag skulle vilja våga säga både till min familj o andra men jag har blivit tuffare och visat att man kan inte sätta sig på mig, jag är värd mer än att gång på gång tryckas ner! Men det har tagit år att komma dit jag är idag!
Kramar

http://maricaaberg.blogg.se

 
Ingen bild

Mikael Evaldsson

29 december 2009 14:19

Jag håller inte alls med dig. Vi hade iaf en helt perfekt julafton utan att "folk behövde vara rädda för att säga sina åsikter".

 
Maddo

Maddo

29 december 2009 18:17

Mikael Evaldsson: Säger som Christer Ohlsson ofta skriver i sin bok:

VÄLJ att förstå mig!

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Mikael Evaldsson

29 december 2009 18:34

Vad är det jag ska förstå?

 
Maddo

Maddo

29 december 2009 18:45

Mikael Evaldsson: "Jag skulle vilja träffa en familj där allt ALLTID är frid och fröjd"

"Hur som helst har jag insett att man kan få en fröjdefull jul, genom att helt enkelt acceptera att allt inte kommer gå som man tänkt"

Jag säger inte att man inte kan få en underbar jul. Jag hade själv en underbar jul med min underbara extrafamilj och med mig själv. Jag älskar det faktum att denna familj kan säga och acceptera att det kommer hända något (ex. hade lilla ludvig omkull ett ljus så en duk förstördes men vi VÄLJER att inte lägga fokus på det. Många ältar sånt). Var jag tydlig nog?

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Mikael Evaldsson

29 december 2009 21:05

Jag fattar inte hur du tänker bara?

 
Maddo

Maddo

29 december 2009 21:14

Mikael Evaldsson: Det finns vädligt många som söker efter en perfekt dag och som tror att det existerar dagar HELT UTAN problem eller motstånd. De som anser att en julklapp som är "fel" (oönskad eller i fel färg) kan förstöra hela dagen.

De som anser sig vara lyckliga och (i detta ex) har en underbar jul är i regel de som _väljer_ att INTE fokusera på de negativa aspekterna utan faktiskt accepterar att en julgranskula kan gå sönder, ett ljus ramlar ner eller att barn ibland bråkar. Kanske blir julskinkan inte lika god som förra året eller någon halkade på vägen till julfirandet, det var visst halt på vägarna eller någon kommer sent. Folk som accepterar detta och inte lägger stor vikt på det är de jag tror upplever en fröjdefull jul.

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skapa flashcards