Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 15 december 2009

Ett första steg i mitt nya liv

Av Dream Maddo - 15 december 2009 09:49

Det är något speciellt med de där sakerna som kallas väckarklockor. Jag vet inte om du känner till funktionern snooza? Det är inte alla som använder sig av den nämligen. Jag gör det. Men jag önskar att jag kunde skutta upp ur sängen med en gång. Jag tror det är hälsosamt och bra. Nu ska jag inte säga att jag inte kan. För kan kan jag säkert om jag försöker. Jag känner mig mörbultad på morgonen och har ingen lust att chocka kroppen.


Det kanske är den där chocken som behövs för att jag ska få tid att vakna? Det kanske är bättre att gå upp med en gång för att kroppen verkligen ska veta att den ska vakna? Men ack så skönt det är att klicka på snooze! Tillhör du också snoozarna? Eller kan du hoppa upp med en gång?


Jag minns när jag bodde med Björn. Han är typen som ställer klockan på 7:00 och vaknar 6:59. Det ska gå med tankekraft. Undrar om det går att få hjälp med att klara det? Påverkar mina tabletter det isåfall? Värt att ta reda på.


Personligen tror jag att icke-snoozare mår bättre. De har en bättre morgonrutin och kroppen får tydliga uppmaningar om vad som förväntas. Jag vet att de flesta snoozare säger sig ha dåligt morgonhumör (jag är en av dem) och att de behöver mer tid på morgonen och ofta skippar frukost för att få snooza. Jag har kommit på ett knep. Jag ställer klockan så jag har tid att snooza och äta frukost! Mycket bra.


Det är ett knep som funkar om man inte gör som jag gjorde idag: Sov över klockan! Jag tror vi snoozare har lättare att försova oss och att vi kan sova över klockan. Vi skaffar värre och värre signaler till väckningen men tillslut vill de inte fungera heller. Nu har jag ändrat signal på klockan - för tredje gången i år och imorgon blir det nog att ställa två klockor också - för att ens komma upp!


Sen påstår jag inte att folk som inte snoozar mår bättre i allmänhet. Jag tror däremot att de har bättre morgonrutiner. Om jag mår dåligt, exempelvis är deprimerad, har jag i regel svårt att komma upp ur sängen. Jag beundrar då Björn som faktiskt kommer upp på morgonen medan jag ligger och drar mig allt mellan 10 minuter och en timme.


Man säger att dygnsrytm är en bra förutsättning för att må bra och Björn har nog lättare för att skaffa sig en dygnsrytm än jag. Men det är aldrig försent att skaffa sig en högre levnadsstandard. Imorgon SKA jag upp inom 30 minuter (det har tagit 60 minuter den sista tiden) och sen är det bara att trappa ner...För snoozandet är som ett beroende, vissa behöver trappa ner för att sluta medan andra behöver sluta tvärt. Jag försöker trappa ner så får vi se.


  

Det kommer bli svårt, men:

Ingenting är omöjligt!

 
 
Ingen bild

Martin

15 december 2009 10:36

Skulle önska att man själv var en sån som kunde ställa sin mentala klocka och vakna och gå upp en minut innan.. Hade varit underbart;) jag skyller på att det är så mörkt, sen är det liknande på sommaren men inte lika mycket.

 
Vivi

Vivi

15 december 2009 11:49

Tack! Jag gilalde specieltl aftonbladets artikel om hunden, hoppas verkligen allt nu löser sig för dem!

Ohhh jag är en snoozare, men en disciplinerad sådan faktiskt. Vi har ett system!
Vi ställer klockan i god tid och räknar med att snooza en omgång, sedan går antingen jag eller pojken upp och gör våra badrumsrutiner, när personen är färdig då drar sig nästa ut ur sängen och går in på toa.
Det är en jättebra system och fungerar mycket bra för oss.
Vi tillåter oss att snooza en stund varje morgon och den som itne går först på toa får snooza lite till, vi turas tillochmed om att gå först och sist :)

http://www.missvivis.se

 
Maddo

Maddo

15 december 2009 12:31

Martin: Kanske att en wake-up-light inte hade suttit fel då? =)

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

15 december 2009 12:56

Nej, det hade nog varit bra! Kanske...har funderat på det flera gånger:)

 
Maddo

Maddo

15 december 2009 13:04

Martin: Jag med. Synd bara att de är så förbannat dyra! Tusen spänn! :O

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

15 december 2009 13:13

Ja precis, då får det allt fungera om det ska vara värt det:) man kan få med fågelsång oxå har jag hört.. men det hade jag kunnat klara mig utan :P

 
malin-heléna

malin-heléna

15 december 2009 13:25

Jag är ingen snoozare faktiskt. Jag hoppar upp på en gång efter att klockan ringt.
Jag tror att det är bättre att sova ordentligt den sista timmen innan man ska upp istället för att halvsova. För mig känns det bara som att förstöra sin sömn faktiskt.
Sedan har jag alltid min klocka ställd på 09.59 (ställer alltid klockan på konstiga tider) för att jag inte ska sova bort heeela dagen de dagar jag är ledig. Och gör jag då någon morgon att jag ligger kvar efter att klockan ringt så somnar jag om igen ocg vaknar inte av något mer.. Jag försover mig alltså om jag ens försöker att snooza. :P

Men jag tycker som sagt det är skönt att gå upp direkt när klockan ringer och in i badrummet och göra sig ordning för dagen. :) Snabb start på morognen, det gillar jag. :P

http://www.malinhelena.blogg.se

 
Maddo

Maddo

15 december 2009 13:46

Martin: De ska tydligen fungera. En kompis sambo kom aldrig upp ur sängen innan de skaffade en sån. Hon va tvungen att ha svart när hon sov så det var persiennerna ner som gällde, så skuttade hon upp direkt när klockan ringde. Men han va tvungen att få in ljus. Så jag tror på det. För mig har det handlat om att prioritera bort 1000kr från min knapra ekonomi.. Önskar mig i julklapp. Haha

http://blogg.dreammaddo.se

 
Ingen bild

Martin

15 december 2009 14:12

Låter bra! Vet ingen som faktiskt har provat att använda en sån mojäng. Jag har också alltid persienner nere på natten, det har nog blivit en fixidé men jag vill ha helt mörkt om jag ska sova. Så elektronisk hjälp kanske kan vara bra.
Önska sig i julklapp är alltid bra :p

 
Maddo

Maddo

15 december 2009 14:40

Martin: Ja, önska i julklapp är underskattat! :P

http://blogg.dreammaddo.se

 
Vivi

Vivi

15 december 2009 15:15

Hi hi .... så det är det jag har honom till levande snooze *fniss'
Nej man kan nog lyckas utan partner också det är bara att skaffa sig snooze disciplin! Sen tror jag det har mycket att göra med om man har tider att passa, har jag ett jobb är det klart jag ahr fasta tider att gå upp på, men börjar man jobba sent eller är ledig är det vääääldigt mycket svårare :)

Dumma blaskiga västkust :(

http://www.missvivis.se

 
Sussi

Sussi

15 december 2009 18:20

Jag är också en snoozare ;-) Jag gjorde ett test för några år sen och ställde klockan den tiden jag skulle gå upp för at jobba. Jag försov mig hur många gånger som helst då. Jag kom försent till jobbet och min chef kallade in mig och frågade om nåt var fel eftersom jag kom så sent helatiden.. Sen dess snoozar jag igen och försover mig betydligt mer sällan hihi

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Veiken

Veiken

15 december 2009 19:36

Jag skulle aldrig våga snooza. Då hade jag aldrig kommit upp ur sängen. Jag sitter med benen över kanten och hänger med huvudet i hopp om ett under, som aldrig inträffar!....

http://www.metrobloggen.se/horisont

 
Ingegerd

Ingegerd

15 december 2009 20:53

Jag e väl mer en sån där typ som vaknar 6.49...de e rätt skönt faktiskt. Älskar morgnar o tar god tid på mig med dusch, smink, mat o hundar....alla e vi olika!

http://hovsing.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Skapa flashcards