Jag helt enkelt.

Alla inlägg under november 2009

Av Dream Maddo - 27 november 2009 18:50

Jag har fått för mig att folk gillar recept. Jag har i alla fall bara fått positiv respons på mina recept. Jag har enkelt som grundtanke och helst snabbt. Anyway, idag står det färgglad pyttipanna på matsedeln!


Detta behöver du:

  • Potatis
  • Morot
  • Falukorv
  • Rödlök

Övrigt: Salt, paprikakrydda, grillkrydda (knorr), peppar, jalapenios, stekt ägg.


Börja med att skära potatisen och morötterna i kuber (skala om det är behov av det). Lägg potatisen och morötterna i en kastrull. Koka upp vatten och salt (alltid salt om du delat eller skalat potatis!) och låt koka i 10-15 min. Dela falukorven och rödlöken i kuber. Förstek korven lite. När potatisen och morötterna är klara lägger du dem i stekpannan med korven och låter det steka några minuter. Beroende på hur du vill att löken ska vara lägger du på det samtidigt som potatis och morötterna eller i sluttappen. Krydda efter smak. Klart!


Själv gillar jag mat med sting i och strör över hackade jalapenios. Hihi.


Matlagning behöver inte ta tid, vara dyrt eller jobbigt.

Av Dream Maddo - 27 november 2009 14:43

Jag har fått lön. Måste skicka in min timrapport kom jag på då. Men med lönen ska jag nu köpa upp ett litet matförråd. Mitt projekt med att finna mig själv är ekonomiskt svårt. Men igår satt jag och klurade på att försöka vara ekonomisk vad gäller mat. Matlådorna och köttet hemma är i princip slut. Äger en portionspåse falukorv och en portionspåse med köttfärs samt massor av räkor. Hur ska jag lösa detta nu då? Jo, jag ska säsongshandla. Säson är alltid billigast. Lätt va?


Utöver säsongshandlingen ska jag försöka komma igång med min veckohandling. Bra mat håller inte i en månad men det är bra mycket godare än alla konserveringsmedel. Och bättre för kroppen. Min bas här hemma består av:


  • Keso
  • Kesella
  • Grönsaker efter säsong
  • Kött- och fiskprodukter

Det finns alltså alltid hos mig. Jag har rätt låga matkostnader sen jag började tänka mer kortsiktigt än långsiktigt. Det finns alltså pengar att tjäna på detta. Jag ska köpa upp mig lite idag, snart. Jag säger bara: På återseende!

Av Dream Maddo - 27 november 2009 14:10

Nu har jag gjort en egen knapp för att följa min blogg med Bloglovin'. Jag inser att folk faktiskt gör det så det är väl bra om möjligheten till det finns i min blogg? Det går ju att söka på min blogg på blogglovin och jag är egentligen emot reklam på bloggen. Men detta får vara ett undantag tror jag allt. Ska se till att fixa en bättre bild till knappen inom kort. Denna duger tills dess. En fin bild om du frågar mig. Hihi.


Jag följde instruktionerna på Designa din blogg (designadinblogg.se) för att göra knappen. Problemet är att bilderna på bloggplatsen inte vill. Tur man har en hemsida. Synd för de andra på bloggplatsen! Kanske något bloggplatsen borde förbättra? Min knapp finner du i menyn till höger - innan besöksstatistiken.




Denna knapp ska fungera om du

vill följa min blogg med Bloglovin'

Av Dream Maddo - 27 november 2009 01:45

Så var min oskuld tagen. Vad menar jag nu? Jag var väl inte oskuld innan? Det beror lite på hur man tolkar det. För det är väl en tolkningsfråga egentligen? Jag ska berätta för er, lugn bara lugn! Jag har aldrig varit på Scandinavium förut. Aldrig varit på Scandinavium!? Tänker du kanske? Jag bor ju trots allt i Göteborg. Men det har jag inte alltid gjort. Globen är jag ju familjär med. Men Scandinavium är nytt. Så nu är min Scandinaviumoskuld tagen. En fantastisk show som bjöd på många kända ansikten (och namn om jag inte skulle vara så förbaskat dålig på namn!!). Men med var: Johnny Logan, Taylor Dayne, Peter Johansson, Tommy Nilsson, Suzzie Tapper, Jessica Andersson och Lasse Karlsson. Mer information om On stage och deltagarna finner du här.

Sjävklart bjuder jag på bilder från kvällen. Det började med att jag och Nina åt jättegod pasta med pastasås som jag ska skriva recept på också! Därefter gjorde vi oss iordning och åkte till stan för att se showen. Hesa och helt slut åkte vi tillslut hem. Det var en show som bjöd på massor av 80-tals musik. Det var trots allt temat för kvällen. Jag är glad att jag gav mig råd till detta trots min krassliga ekonomi. Ibland måste man ge sig råd.


  

Jag och Nina fixar oss. Tycker vi ser lite seriefiguriga ut! Hihi.

 

  

Får man äta upp honom?

 

        

        

Klicka på bilderna för att se dem större!

 

  

Jag på Scandinavium


  

Många läckerbitar fanns det! Dressman nästa? Hihi


Av Dream Maddo - 27 november 2009 01:37

Det blir mycket recept när man testar ny mat. Idag hade jag äran att få äta hos Nina. Vi tillagade maten tillsammans och vår utgångspunkt var pasta. Mat ska ju vara god, lätt och snabb idag. För min del även fri från e-tillsatser.


  • Pasta
  • Kassler
  • Broccoli
  • Paprika
  • Silverlök
  • Creme fraiché

Koka pastan efter anvisningar. Skär kassler och paprika i tärningar samt skiva silverlöken. Hetta upp en stekpanna och stek kasslern, löken och paprikan. Lägg i creme fraiché. Rör om. Lägg i broccoli. Sätt på lock och låt ånga tills pastan är klar. Snabbt. Enkelt. Gott. Rekomenderas!


Anledningen till att jag inte skriver ut mängder är för att du ska få välja mängd själv! Testa dig fram. Det kan inte bli mer än fel och det är ingen fara på taket.

Av Dream Maddo - 26 november 2009 14:48

Idag ska jag och Nina på On stage - Goes 80´s. Det ska bli skoj. Jag brukar försöka gå på någon konsert varje år. Det är något som får mig att må bra nämligen. Så gillar jag ju självklart autografer och kändisar då. Hihi. Jag är inte typen som kollar när skivor kommer eller så. Det gör Nina så bra. Hon tycker dessutom om det. Hon är tjejen som gillar skvallertidningar. Jag har aldrig riktigt trivts i den svängen. Men se och träffa kändisar ger mig en kick!


Jag läste på Maricas blogg (http://maricaaberg.blogg.se). Där hade hon gjort en lista och en av frågorna var: Har du varit med på TV? De flesta svarar nog nej. Men jag har varit med på TV flera gånger. Sen kan man ju definera vad det innebär att vara med på TV. Jag är med snabbt på dokumentären om Five och Westlife. Det går knappt att se att det är jag. Jag är med i Martins video Jag vill inte motionera, även där går det knappt att urskilja att det är jag. Men så har jag varit med i nyhetsreportage. Storgråtande framför Westlife. Jag skrattar åt det idag. Ingen tror mig när jag säger att jag faktiskt grät av frustation över våra förlorade platser och mens. Jag var väldigt känslig under mensen när jag var yngre. Så jag har slutat förklara det för folk. Men detta nyhetsreportage med inzoomning på mig visades på TV3, TV4, TV8 och ZTV. Det var inte många i skolan som missade det. Haha. Förra året var jag med på TV4s lokaltv när de frågade om våren var på väg. Jag var en av de som svarade. Skoj tycker jag. Men jag trivs bra med lite anonymitet också. Det gäller att finna de där balanserna.


När jag var yngre fanns det en som hette Dailo på NRJ. Han brukade jag prata med rätt ofta i telefon. Det var tider det. När man kunde vinna saker internt. Man pratade med folket som jobbade på NRJ och fick för sig att man var typ...vänner. Fast det var man ju inte. Det stärkte däremot min självkänsla. För jag fick ofta vara med i radio, önska låtar och tävla. Det fick mig att tro på mig själv. Man lärde sig vad man skulle säga för att få vara med i radio. Vissa grejjer kommer ju inte med. Men man har bra koll som tonåring.


Tidningen har jag också varit med i. Metro har haft med mig en gång på en halvsida. De frågade om kvinnor har bättre ansiktsminne än män. Jag var faktiskt glad när de lyckades lägga en bild så mitt namn inte gick att läsa. För jag gillar att ha ansikte med men namnet blir så privat. Jag har även publicerats med namn i Frida poster på den tiden den tidningen fanns. Jag vann Backstreet boys autografer. Det var speciellt. Man skulle skriva en slogan för att vinna. Min lät som följer:


Om dina idoler får du veta mera,

när du på Frida Poster börjar prenumera.


Ja, så fyndigt va? Men jag vann. Andra och tredjepris var Bsb (Backstreet boys) VHS respektive CD med autografer. Vet ni vad mitt pris var? Nej, ingen träff med dem. Jag fick en Frida Poster-tidning signerad av Bsb! Tack, tack..ööh.


Allt detta på tal om att jag ska se på On stage idag! Och för att en bekant kallat mig exhibitionist (http://sv.wikipedia.org/wiki/Exhibitionism). Haha, inte den sexuella tolkningen dock! Johnny Logan kommer vara där ikväll så jag värmer upp med lite Logan i högtalarna. Det värmer i mitt hjärta. Ja, han är ju inte snygg längre. Men charmig. Jag var ju på hans konsert förra året med Ida (http://idapersson.se).


Av Dream Maddo - 26 november 2009 12:19

Julen närmar sig med stormsteg och många vittnar om att de börjat pynta smått i hemmet inför julen. Det skrivs om hur julen firas och hur man gör vid advent. Jag ska också pyssla lite är det tänkt. Jag vill baka pepparkakor. Måste bara hitta någon som vill äta dem för jag är inget fan av pepparkakor. Sen brukar jag försöka baka lite lussebullar, självklart med kesella. Dessa äter jag mer än gärna upp själv. Gärna lite deg också! Pepparkaksdeg är också gott. Hihi.


Vad gör jag mer inför jul? Jo, apelsiner med nejlikor hänger jag upp i vardagsrummet. Självklart ska det till ett rött snöre. Mina adventsstakar finns i vardagsrummet och en betlehemsstjärna i sovrummet. Köket pryds av en designadventsstjärna jag fick av exet.


Så kommer vi till hur jag firar jul? Sen 2001 har jag firat jul med min familj en gång. Det gör jag inte om. Jag försöker finna mitt eget julfirande. Jag tänkte helt enkelt berätta hur mitt annorlunda julfirande sett ut de senaste åren:


2001 - Firade i Göteborg med min dåvarande pojkvän. Villa, vovve, snö, öppen spis och kärlek. ♥

2002 - Firade med familjen. Slutade med att jag skar mig och fick en ångestattack.

2003 - Firade med min dåvarande pojkvän i Halmstad. Mysigt och med mycket kärlek. ♥

2004 - Firade med min dåvarande pojkvän utanför Lerum.

2005 - Firade själv. I lugn och ro. Gick ut på kvällen. Första gången jag gått ut själv.

2006 - Göteborg med Nina och hennes familj. Hade flera erbjudanden men valde detta. Förslagen var: åka till Stockholm och fira med min dåvarande sambo, med C, min gamla lärare eller min familj.

2007 - Firade med C och hennes familj på en av Göteborgs öar.

2008 - Åkte upp till min dåvarande dejt i norrland för att fira jul med snö och kärlek. Gick in i väggen.

 

Detta år har jag inte bestämt mig för hur jag ska fira. Nina och C säger att jag "självklart" är bjuden hos dem. Men jag känner mig ivägen och tror att jag kan behöva en jul som 2005. Inget firande för min del alltså. Så ser det ut just nu. Men jag kanske hinner ändra mig, skaffa partner eller nåt sånt. Det kan ju gå fort. Om inte annat ser jag faktiskt fram emot att få rå om mig själv. Sitta på msn, dansa dansmatta, ta en promenad. Glömma bort att äta och bara.. vara. Se Kalles julafton också! Det är väl kl. 14:00 i år igen va? Hihi. Hur firar du/ni?


  

Av Dream Maddo - 25 november 2009 21:44

Idag var det föreläsning med Mats-Eric Nilsson. Vissa frågar vem det är och för mig som är så inne i ämnet är det egentligen självklart. Det är Mats-Eric Nilsson som skrivit böckerna Det hemlige kocken och Äkta vara. Han är en av människorna bakom hemsidan aktavara.org som jag ofta refererar till och en av personerna bakom märkningen Äkta Vara som kommit fram under hösten.


Föreläsningen var klockan 13.00 En konstig tid egentligen, om du frågar mig. Folk går väl i skolan eller jobbar då? Anyway. Jag går inte i skolan så jag drog med mig Mr. T på föreläsningen. Först höll jag på att glömma av tiden sen ringde jag Mr. T som också han glömt av! Vilken dag.


När Mats-Eric Nilsson började prata slog det mig att han är en rätt bra talare! Inte så att han rör sig överdrivet mycket men han rör sig och... jag läste ju en retorikkurs i somras så jag känner mig lite skadad. Hihi. Men det bästa av allt är att man klarar sig på ett A5-papper. Det är allt man behöver. Han tar upp hela vår kost och man är nog beredd på en större förändring av sitt liv när man ska ta bort e-tillsatser men han gör det så enkelt. Lika imponerad var jag inte förra gången eftersom han började med att säga att "riktigt så enkelt är det inte" efter Sanna Ehdins föreläsning. Sanna Ehdin är en annan viktig person i mitt liv.


Innan föreläsningen bad jag Mats-Erik att signera min bok Den hemlige kocken vilket han gjorde. Efteråt sålde han Äkta vara och signerade. Ett erbjudande jag inte kunde missa. Så för er som köpt böcker av mig: Era pengar gick åt Äkta vara-boken! Så fick jag mig ett foto med min idol också. Glädje på hög nivå. Ja, lite kändis- och autografjagare finns det nog kvar i mig!


  

Jag och min idol Mats-Eric Nilsson

 

  

Mr. T efter fikan (det var en halvdag kring hållbar utveckling)

 

  

Ja, man ska ju bjuda på sig själv! Hihi

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards