Jag helt enkelt.

Alla inlägg under november 2009

Av Dream Maddo - 6 november 2009 10:09



Jahapp, så var det fredag då. Jag kommer troligtvis få en hjärtattack eftersom jag får slag varje gång mobilen plingar. Ja, min kropp är nog trött ännu. Haha. Det är roligt för det är såna här dagar man inser hur många man har i sin omgivning som tänker på en. Visst finns det de som, liksom jag, alltid glömmer en födelsedag. Men de är inte så många och visar i regel uppskattning på annat sätt.


Blev lite inspirerad av Vivi (http://www.missvivis.se) som skrev vad som hade hänt under det gågna året så jag tänker faktiskt göra detsamma. Jag kallar det "Maddos 23:e år" eller nåt i den stilen... haha. Vi börjar väl från början?


Födelsedagen firades med de närmaste och vi gick på Nanne Grönwalls show. Lite girls night. Sen hade jag en lyckad födelsedagsfest under helgen. Inget tema den gången. Under det året som varit har jag lärt känna många från min inriktning: KUFA (Kunskap & Fantasi). Av dessa umgås och pratar jag mest med några. De har kommit att bli nära vänner. Mer då? Jo, jag firade jul uppe i norr. Snö på jul är inte varje göteborgare som får! Därefter fick jag mig en släng av depression. Nu kanske det låter som om jag tar lätt på det, vilket jag inte gör. Björn flyttade in hos mig eftersom jag inte litade på mig själv. Jag gick upp i vikt och slutade träna. Mitt i allt detta var jag och Nina på en föreläsning med Mats-Eric Nilsson (Äkta Vara) och Sanna Ehdin, ni vet ju själva hur det har slutat men för alla nya läsare så har det resulterat i att jag lagt om min kost totalt. Jag äter mer hemlagat och mindre e-tillsatser. Jag har fått jobb på Fysiken (http://fysiken.nu) och har därmed börjat träna kontinuerligt.

 

Något mer som hänt är att jag och Kickan har fått mer kontakt. Vi umgås mer och pratar ofta. SMS:ar typ varje dag. Häftigast under detta år har varit möjligheten att följa Novas första år. Jag har vunnit mitt livs första stjärnvinst. Blivit bestulen på min kamera, köpt en ny kamera. Träffat nya och gamla vänner. Mått riktigt dåligt men också riktigt bra. Det har varit som ett liv ska vara helt enkelt! Upp och ner. Men på det stora hela har det varit ett bra år. Jag har lärt mig mycket om mig själv och vad jag vill ha ut av livet. Jag hoppas lära mig mer av livet detta kommande år.

 

Nu förväntar jag mig en himla massa grattulationer! Hihi.



Av Dream Maddo - 5 november 2009 22:21

När jag gjorde avbrottet i mina studier visste jag att det skulle bli knapert. Jag visste att jag inte skulle få a-kassa eftersom jag inte jobbat heltid i fem månader (visst är det fem?). Jag visste att jag inte skulle få socialbidrag eftersom mitt sparkonto innehåller pengar. Jag visste att jag en dag skulle behöva börja jobba men jag sköt på det för att ta hand om mig själv. Jag gick ärligt talat miste om ett vikariat på en vecka som visade sig bli i alla fall fyra veckor. Men det är väl ingen idé att vara bitter för det. Lite jobbar jag ju varje månad så det ger några enstaka hundralappar (min lön har inte direkt ökat sen jag började och måste vara en av de sämsta hittils). Det täcker el, mobil och internet/telefon. Thats it. Nu är det bara att börja om där vi var i somras.


Vart var jag i somras då? Jo, jag bestämde mig för att försöka ta vara på sommaren. När tiden var inne till att söka jobb mådde jag som sämst och det fanns inte på min karta att jag skulle jobba. Jag hade turen att få extra timmar på jobbet under sommaren. Nu är de extra timmarna borta. Plus att jag har mitt jobb på Fysiken nu som "ställer till det" en dag i veckan.


I helgen bestämde jag mig för att börja kolla på vikariejobb. Jag har fått mina papper från polisen (belastningsutdrag för att jobba inom barnomsorgen) och hoppas att jag kommer kunna vikariera lite. Håll tummarna för mig. Sen blir det till att lämna mitt VISA-kort hemma. Jag har bara önskat mig pengar av familjen och presentcheckar på ICA av mina vänner. Jag visste att det skulle bli tufft när jag gick in för detta så det är inte oväntat.


Jag vet att jag kommer klara det. Det funkar alltid på ett eller annat sätt och om det inte funkar så löser det sig. När jag får CSN igen kommer jag försöka lägga undan pengar varje månad igen. Ett sparkapital är bra att ha i såna här situationer. Mitt ex sa alltid att pengar är till för att slösa. Lätt för honom att säga, som får pengar. Står man en gång utan och inte har möjligheten till samma stöd från hemmet är det inte lika lätt. Jag har gjort detta för min skull och jag hoppas det ska lösa sig.


Att prata med dietisten ger mig nya vinklar på kost i förhållande till min motion. Kanske kan det dra ner mina matkostnader lite. Jag kommer inte göra någon resa under denna period. Haha. En hel del av mina saker kommer nog säljas i alla fall. Sånt jag inte behöver. Men nu ska jag lägga mig på min spikmatta, läsa en god bok och släppa allting. För imorgon fyller jag år. Det ska inte vara en dag med ångest utan en dag i lyckans tecken.


  

Av Dream Maddo - 5 november 2009 16:40

Jag insåg just att min ekonomi kommer gå i kras om jag inte börjar jobba inom kort. Jag har några enstaka tusenlappar i månaden att leva på. Det gör ont men samtidigt var det ju väntat. Jag visste ju att jag behövde jobba för att få ekonomin att gå ihop. Nu gäller det att vända på slantarna. Kolla vad jag har hemma och äta ekonomiskt.


Jag mår inte allt för bra efter denna insikt. Trots att den var väntad.

Av Dream Maddo - 5 november 2009 14:14

Det kom ett sms till min mobil från Kickan (http://juliusson.bloggagratis.se) idag:


Njut av din sista dag som tjugotre. Den kommer aldrig tillbaka hihi.


Jag tycker inte om att bli äldre. Jag accepterar det men jag tycker inte om det. Det har en del fördelar att bli äldre. Jag försöker se till fördelarna. Den största fördelen är att folk har mer förtroende för mig i och med att jag är äldre. Det gamla konceptet "gammal och vis" lever verkligen i oss, det om något är väl en diskurs?


Hur som helst. Jag har roligt ändå och ser tillbaka på mitt liv med ett leende på läpparna. För om inte allt det hade hänt mig, vem hade jag då varit idag? Jag trivs med mig själv. Det är nog också ett steg i att bli vuxen. Jag vill nog inte jämföra åldersfördelar med listor eftersom fördelarna med att vara ung faktiskt är fler till antalet. Men att vara ung innebär i regel att du varken trivs med dig själv eller accepterar dig själv som du är. Det gör det svårt att njuta av sina fördelar. Den största fördelen med att bli äldre är att jag njuter av de fördelarna detta innebär.


Kanske har mitt liv helt enkelt blivit bättre sen jag blev såkallat vuxen? Jag åker fortfarande som ungdom i kollektivtrafiken samt på tåg och flyg (upp till den dagen du fyller 26). I sinnet är jag fortfarande ung och utseendemässigt så uppfattas jag uppenbarligen som yngre. Enligt många av mina medelålders bekanta så är jag "mogen för min ålder" men mina jämnåriga vänner säger att de inte känner någon som är så barnslig som jag. Kanske ska jag återgå till Kernells teori att det gäller att finna balansen? Att kunna finna balansen mellan vuxen och barnslig. Att inte uppfattas som lillgammal eller fjantig utan något mittemellan. Att vara sig själv är ju att finna en balans mellan att leva ut det man vill samtidigt som man ser till omgivningen. Balansgång. Den där Kernell är nog rätt klok ändå.

 

  

Barnsligt kul att baka eller vuxet att ses för att fika?

Av Dream Maddo - 5 november 2009 11:07

Det var länge sen jag skrev om mitt andra hem: Fysiken (http://fysiken.nu). Detta beror på att jag haft en slapp vecka från jobbet. Jag har helt enkelt inte tränat sen hathayogan. Det var tufft att komma tillbaka. Särskilt då det var ett tufft pass som stod på schemat: Cykel/krafttag.


Jag tycker om passet men igår var det lite väl tufft för min smak. Nu har jag börjat träna igen så det borde bli enklare. Jag gillar ju egentligen mina pass. Undrar om jag får clips till mina spinningskor i födelsedagspresent? Det vore gött och peppande. Ikväll blir det vattengympa och på fredag ska jag ha ett pass för min egen skull: DansMix. Jag har inte kunnat köra det på länge eftersom jag jobbat fredagar. Vad passar väl bättre än att köra ett pass man längtat efter på sin födelsedag? Jag längtar.

Av Dream Maddo - 4 november 2009 22:46

Det är bra att ha ett varierat kontaktnät är något mina föräldrar är fullt överrens om. Det har jag tagit med mig. Mina vänner ser mig som överdrivet social. Jag däremot tycker att jag bygger kontaktnät. När jag träffade Martin och han skulle ge mig datorn satt vi och pratade lite om vad han gör nu och har gjort tidigare. Han har gått i skolan hela sitt liv ju! Hihi. Men så kom vi in på studier, det är inte så svårt eftersom studier är rätt centralt i vår ålder. Vad vill jag nu komma fram till? Jo, han är dietist! Vad passar väl bättre i mitt liv än en dietist? ...eller, hälsopedagog som det heter numera. Nu är jag väl medveten om att jag försöker hitta lösningar till att det ska passa i mitt liv. Haha.


Nu har jag hursomhelst bett honom om ett kostprogram så vi sitter och pratar kost. Är det något jag inte äter då? Jag är inte överdrivet förtjust i lax och jag äter absolut inte kokt skinka. Det där med kokt skinka är något jag inte vet vart det kommer från men jag gillar det inte.


Nu kommer det frukostförslag! Massor av proteinrika förslag. Det gillas. Läste nyligen om att lägga mer protein på morgonen och det verkar ju stämma!


Måste återgå till konversationen. Detta är spännande! Det hör helt klart till en bättre livsstil enligt mig.

  

Detoxeffekten HT 2009


Av Dream Maddo - 4 november 2009 13:40

Jag har fest på lördag. Nu fick jag frågan om jag inte kunde ha lekar på festen. Visst ska jag kolla på det sa jag och nu undrar jag om ni kan hjälpa mig med några bra och roliga partylekar? Det får hemskt gärna ha med djur att göra eftersom det är djurtema!

Av Dream Maddo - 4 november 2009 10:46

Idag är det tvätt som gäller. Tvätta är något många tycker är tråkigt eller nödvändigt ont. Jag ser det som en tid för mig själv. Jag har ungefär en timme mellan gångerna jag ska ner. Jag kan klä mig fult när jag ska ner i tvättstugan och komma undan med ursäkten att alla kläder är i tvätten. Dessutom har jag alltid mycket valmöjligheter efter tvätten. Kläder att välja på alltså. Det är roligt.


Det finns helt enkelt saker som jag gärna gör istället för det jag inte är bra på, exempelvis slänga sopor. Haha. Utöver det så viker jag i regel tvätten nere i tvättstugan så jag slipper ha ren tvätt som dammar i hemmet. Superbra helt enkelt!


"Negativa sidor kompenseras med bra sidor - man kan inte alltid vara på topp!"


  

Skapa flashcards