Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 22 november 2009

En vacker utsida kan inte ha ett jobbigt förflutet.

Av Dream Maddo - 22 november 2009 03:11

Idag var det kalas för Björn och några nära intillfyllande släktingar. En rätt stor släkt har han och det är läskigt. Jag har svårt för familjer. Det är inte så att det någonsin gått dåligt men jag har lite typ...föräldrarskräck. C brukar säga såhär: Maddo, när har det någonsin gått dåligt när du träffat föräldrar? Och visst har hon rätt... Föräldrar brukar älska mig. Men tänk om det någon gång skulle te sig annorlunda? Varje möte bemöter jag som om det skulle vara det dåliga mötet. Så känner jag lite vad gäller släktingar överlag.

Idag var det dags för Björns släktingar att stöta på mig. Fullkomligt alltså! Jag menar... brukar man stöta på syskons kompisar? Eller rättare sagt: brukar man stöta på syskons kompisar vid första tillfället man ses? Jag förstår inte sånt där. Dessutom tycker jag inte att jag är särskilt mycket att hänga i granen. Jag dissar. Och dissar. För jag är då inte mycket att ha, jag är bara en jobbig liten tös som låter hård, är känslig som få men vägrar visa känslor. Jag ironiserar och skrattar bort det jobbiga.

Jag kan inte förstå hur man kan stöta på ett skal. Det är just så jag ser mig själv. Andra säger att jag ser bra ut och att jag måste inse det. Jag har insett det. Jag är ett fint skal med ett tomt inre. Det finns säkert någon som protesterar nu men så ser jag på mig. Det är mycket som ligger i mitt skal men det är inte okej att både se bra ut och ha upplevt allt jag upplevt. Därför förblir mitt utseende ett skal. Som gick ut på Park Lane med Björn tillslut.


  

Gammal bild från senaste Park Lane-besöket.

 
 
jonna

jonna

22 november 2009 06:40

Jag med!:( jobbar till halv fem. ville bara legat kvar hos min älskling, men nu ska ja ut o cykla i regnet :( urk! Ha en bra dag kram

http://jth.blogg.se

 
yvonne

yvonne

22 november 2009 07:29

Morn morn! Skönheten sitter inuti en människa.Du blir även förälder en gång.

SV:Jag har bara svarat på vad du har skrivet.Det var du som själv skrev vad du hade läst dej till,att det inte var roligt att sitta i fängelse jag svarade att det ska väl inte vara roligt att sitta där.Jag skrev att det är viktigt med efterbehandling.Jag har fått lära mej,och jag har lärt våra barn att ta ensvar för sina handligar att stå för vad man har gjort och ta konskvenserna.Det var även du som tog upp om tävling.Snälla du att diskutera betyder inte en tävling för att ha sista ordet.Sen funderar jag på behöver vi utbildade anstaltbesökare?Behöver man utbildning för att besöka någon man känner som sitter i fängelse? Man går väl inte och besöker någon helt okänd? Då kan man undra hur samhället lägger sina resurser.Jag har fått många kommentarer som har sett ditt inlägg och som tycker som jag.Det som du skriver gör mej så frusterad .Just nu så måste jag lägga all min kraft och energi på att bearbeta sorgen och att ta hand om min man som har alzheimers.Hoppas att du förstår att sådan här kan jag inte lägga ner energi på.Ha det så bra!

http://metrobloggen.se/skaningen

 
sara

sara

22 november 2009 09:54

Protesterar.
Vadå får inte se bra ut och uppleva allt du upplevt? Måste utsidan spegla insidan? Måste du vara "ful" för att du har haft det jobbigt (och delvis fortfarande har)?
Nänä. Insidan och utsidan har ofta inte mycket till övers, som jag tror man säger.
Dessutom tycker jag du verkar ha fina egenskaper på insidan också. Ingen är perfekt, men ingen är helt åt skogen heller. Så du får inte tänka så om dig. Du har bra egenskaper.

Förresten. Nej man stöter väl inte på syskons kompisar första gången man ses..? eller? Skumt.

http://smuppra.blogg.se

 
Bibbi

Bibbi

22 november 2009 10:32

Hej goa Maddo. Det är så härligt att du verkligen bjuder på dina innersta tankar. Inte så att jag älskar att läsa om andra som mår dåligt med det ger mig mod att våga vara mer mig själv om du förstår.

Har inte orkat läsa allt sen sist men det går fler tåg. Ha en underbar söndag och du... håller med.... ett samtal kan göra stor skillnad :-)

http://tryggimigsjalv.blogg.se

 
Sussi

Sussi

22 november 2009 14:08

Även jag har lite svårt för andras föräldrar och släkt.. Min egen går bra för dom vet hur jag är hihi
Rädslan för att inte bli omtyckt finns nog hos oss alla. Dessutom gillar inte jag att vara medelpunkten. Lite i bakkanten trivs jag allra bäst :-)

Men jag måste säga att dom egenskaperna du har är ju det som gör du till du! Man måste bara lära sig trivas med den man är! Och den syn du har på dig själv behöver ju nödvändigtvis inte vara den bild andra har om dig ;-)

Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
jonna

jonna

22 november 2009 14:25

Ja helt underbart :)
haha stöter dem hur som ;)

http://jth.blogg.se

 
marica

marica

22 november 2009 22:09

Jag säger bara GUMMMMMAN & skickar tusen kramar till dig!

http://maricaaberg.blogg.se

 
Ingen bild

verklighetskoll?

24 november 2009 14:10

men du har ju ingen vacker utsida! vet inte vilken värld du lever i, men i den riktiga världen så är du inte fin!

 
Maddo

Maddo

24 november 2009 14:27

verklighetskoll? - Tyvärr (eller lyckligtvis?) kan inte alla dela din uppfatting.

http://blogg.dreammaddo.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Ovido - Quiz & Flashcards