Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2009

Ta tillfället i akt eller utnyttja?

Av Dream Maddo - 29 oktober 2009 22:27

Vad är skillnaden mellan att utnyttja och ta tillfället i akt? Mina vänner tycker att jag är bortskämd. Att jag får saker hej vilt. Jag tycker jag "passar på" eller "tar tillfället i akt". Om någon säger att jag får hundra kronor för att göra en skämtsam grej så gör jag det. Vilket påminner mig om att B1 är skyldig mig 100 kr. Om jag sitter och chattar med någon på msn som vill gå med mig på Liseberg och jag känner att jag inte har råd säger jag inte nej utan skämtar istället: "Om du bjuder! :P". En gång blev jag faktiskt bjuden av en ny internetkontakt på just Liseberg. Men eftersom jag har lärt mig att vara försiktig så sa jag faktiskt att han då fick bjuda min kompis också för man ska inte träffa internetmänniskor själv (jag var yngre då)! Sagt och gjort. Han bjöd på inträde, åkband, mat och spel. Jag tog tillfället i akt. Man tackar inte nej till sånt, det är oartigt!


En annan gång umgicks jag och en killkompis tjej och efter en fika i gamla stan ville hon se djurgården (inte laget alltså) så jag sa att vi skulle ta djurgårdsfärjan (hon var inte från stan kan ju tilläggas!) så hon fick den upplevelsen. På färjan träffade vi ett gäng som hade firmafest. De skulle på Gröna Lund och ja.. chefen bjöd med oss. Vi åkte och spelade lite på företagets bekostnad och därefter tog vi oss hem. Nöjda och glada. Pojkvännen (min kompis) var nog inte lika glad.


För ett tag sen satt jag med en av mina läsare på msn och han sa att hans dator va seg och att han funderade på att köpa en ny. Jag frågade om det var en stationär eller bärbar (vem har stationär nu för tiden?) och det visade sig vara en bärbar. Ni kanske minns att jag lyckades spilla mat och pajja min v-tangent? Detta var precis efter det. Jag tyckte att han kunde skänka datorn till bättre behövande (typ mig) om han köpte en ny dator. Sagt och gjort. Nu sitter jag med två datorer. Det är inte varje dag man får tillfälle att få en ny dator, men jag tar faktiskt tillfället i akt. Jag är otroligt tacksam för det kom himla lägligt. Samtidigt är jag glad. Jag uppmanar dessutom folk att försöka i alla fall. Försöka kostar ingenting och får man då det man frågat efter så blir man otroligt glad!


Avslutningsvis kan jag meddela att jag också ger saker! Alla mina kläder gås igenom av vänner innan jag slänger dem och om jag inte har användning för något är det ju bättre att en vän får det. Eller köper, beroende på vad det är. Ge och ta. Ta chansen och ge av dig själv.


  

Bjuds det? Ta för dig!

 
 
Ingen bild

Bx

29 oktober 2009 23:20

Hur e det med minnet?

 
Teija

Teija

30 oktober 2009 00:46

Just det här är jag usel på... För mig är det pinsamt att bli bjuden på något. Huva. Jag vet, jag borde gå på terapi eller något för det. Hahaha.

Antar att du har någon underbar kraft som ger dig denna gåva, säger grattis och skickar en kram

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

30 oktober 2009 07:56

Om man inte frågar så vet man ju inte!! Jag tycker du tar tillfället i akt..
Man kan ju inte få annat än ett nej. Det krävs mod för att våga fråga och den som inte vågar får heller inget..
Som jag tillexempel hihi

Men ge bort älskar jag att göra! Jag bjuder även ganska ofta mina vänner på olika saker. Och presenter då och då ska dom själklart skämmas bort med :-)

Ha en trevlig fredag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

30 oktober 2009 08:56

Gillar din blogg mer & mer! Tycker du har helt rätt, det handlar om att ta tillfället i akt.
När det kommer till att fråga eller "erbjuda sig" handlar det ju om hur man gör det. Rätt person som säger rätt saker med glimten i ögat är det inga problem...
Däremot har jag alltid haft svårt för folk som tigger. Tjejer framför allt som ber killar att bjuda dem på drinkar i baren, bara för att de vill ha drinken och sedan dumpar killen de fått den av. Vet att man kan se det som att "om killarna är dumma nog att bjuda" , men jag har svårt för det!

http://www.missvivis.se

 
Maddo

Maddo

30 oktober 2009 10:04

Bx: På tal om? *förvirrad*

http://blogg.dreammaddo.se

 
Vivi

Vivi

30 oktober 2009 10:48

Gillade den från början, men gillar den mer & mer med tiden ;)
Mja... det där med drinkarna har jag faktistk svårt att förstå :) men det är bara sådan jag är ... ha ha ..jag är nästan lite extrem åt andra hållet istället och vägrar ta emot när folk bjuder :P

Jo ,...det gick överförväntan...sålde precis mina rosa sandaletter så nu ska jag lägga ut lite stövlar !
*..buäää min fina stövlar snyft* ..men jag behöver pengarna mer än stövlarna jag aldrig använder :(

http://www.missvivis.se

 
thedarkcrystal

thedarkcrystal

30 oktober 2009 21:44

I'M BACK!!!! :D (igen :P)
Klart man ska tillfället i akt när man erbjuds saker...
Själv är jag alldeles för dålig på sånt, beroende på vad det är... :P
Men självklart har du rätt... om vanligt... :D
Kramar på dej vännen!

http://www.thedarkcrystal.blogg.se

 
lilly

lilly

31 oktober 2009 12:05

haha den dagen glömmer jag aldrig.. haha

http://nyckelpiga.blogg.se

 
lilly

lilly

31 oktober 2009 12:33

jo saknar den tiden. gör gärna om den

http://nyckelpiga.blogg.se

 
Ingen bild

Bx

2 november 2009 15:01

Förvirrad? Bara undrar hur det e med minnet och den där hundralappen du nämnde.!

 
Maddo

Maddo

2 november 2009 17:57

Bx: Det är bra om man förstår vem du är ifall du vill att jag ska begripa vad du menar. Men visst, förlåt, jag fick en smörgås på tintin och det glömde jag när jag skrev bloggen. Sorry.

http://blogg.dreammaddo.se

 
birastfg

birastfg

7 mars 2010 21:45

phpbyokp blbwiltj http://jjyteipx.com fewllhjt lfvhaboe tecuehhf

http://niqqqnco.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se