Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

De unga kommer aldrig ta över vårt samhälle.

Av Dream Maddo - 12 oktober 2009 21:54

När jag kom hem så tänkte jag att jag skulle logga in på en av mina communitys och se om en person svarat. Jag frågade nämligen om personens msn. Och då, just då kom jag att tänka på tiden då msn inte fanns. Jag känner mig gammal som de grekiska gudarna (inte fy skam att vara gudinna!) när jag tänker på det men är det någon annan än jag som minns tiden med ICQ? Man hade ett ICQ-nummer som man faktiskt satte på minnet och detta nummer kunde man logga in på vilken dator som helst. Detta var tiden då skolan inte riktigt hängde med i utvecklingen och kunde stoppa det. När vi unga låg steget före i allt vad hette data. Kan ni tänka er hur det känns att sitta på en data-lektion med en lärare som är sämre på dator än dig själv? Det känns inte riktigt utvecklande.


Så vi satte igång och "hackade" oss in på lunarstorm och laddade ner ICQ osv. Lagom till MSN kom började lärarna hänga ikapp lite men det finns alltid bakvägar. Lunarstorm fanns på andra möjligheter än den vanliga länken och så fort den upptäcktes gjordes en ny site så man fick tag i lunarstorm. Det var tider det!


Och på tal om detta läste jag en artikel i GP om att Burgårdens Utbildningscentrum vill behålla de unga lärarna för att bland annat utvecklas på den tekniska fronten(GP:s hemsida vill inte fungera just nu så jag har inte kunnat leta fram artikeln). Något som ser omöjligt ut i dagens läge då det är sist in först ut som gäller i neddragningarna. Ja, det är inte lätt att till höra ett framtidens yrke inte. Synd bara att vi aldrig kommer hinna ikapp. För en dag blir jag också gammal i gemet och hänger inte med i utvecklingen. Men då ska ni veta att jag sitter säkert på mitt jobb men de som hänger med och orkar - just de personerna kommer sitta löst. Är det bara jag som ser denna nackdel med att ha ett fast jobb?


  

När behöver man ligga steget före?

 
ANNONS
 
sara

sara

12 oktober 2009 22:43

Mm, LAS har definitivt sina nackdelar. Men om man vänder på det så vore det inte så himla bra med att sparka ut 55-60 åringar till förmån för 25-30 åringar heller. Vilka vill anställa 55-60 åringar? Ska vi ge dem bidrag eller låta dem gå i för tidig pension? Det talas ju redan om att pensionspengarna inte räcker till.
Visst visst. Det är inte lätt att få jobb som "25åring", det vet jag själv. Men vi har nog det mycket lättare än en halvdann, avslagen 60 åring. Den där du snackar om som inte hänger med i tekniken och blir omsprungen av eleverna. Inte bra det heller naturligtvis.
Vill bara ge två sidor av samma mynt. Egentligen tycker jag det är som att välja mellan pest och kolera. Inget är tillfredsställande nog, men LAS är det systemet Sverige har valt. Kanske ändrar vi det i framtiden, eller så gör vi det inte.

Jag hade för övrigt aldrig ICQ, verkade så jobbigt med numren :-P Men att hacka sig in på lunar minns jag. Och när msn kom och skolan spärrade datorerna och vi ändå lyckades ladda hem det till datorn ^^

Tack, ska kanske testa det sen då :-) Har inte sköljt på ett dygn nu och det känns inget. Men det är klart att det kan vara bra i förebyggande syfte...

http://smuppra.blogg.se

 
Sussi

Sussi

13 oktober 2009 09:00

Jag kommer ihåg en tid när det inte fanns nåt sånt alls!!!! Det du, det är gammalt de hihi

Hela internet stod still i gårkväll.. Det gick inte att komma in på nån .se adress. Tydligen hade det blivit nåt fel i nån uppdatering!

Ha en bra dag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Veiken

Veiken

13 oktober 2009 18:19

HahahaJag minns när dom sa att det skulle komma något som hette video...........!
Jag har skrivit ett inlägg idag om ungdomsarbetslöshet/kontra dom äldre. Du kan skrolla ner och läsa om du vill. Kram

http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?ar

 
sara

sara

13 oktober 2009 21:22

Jag läser om E imorgon. Tog bara en kortis paus här för att kolla bloggen :-P

Mm, absolut. Det är verkligen frustrerande att som ung att inte ha pengar, inte få ansvar, inte göra någon nytta utan bara dra och vara ivägen för ens familj (det kan kännas så iaf). Jag tycker det är frustrerande ibland när min pappa berättar om sin ungdom. Han var 15 år när han började jobba på heltid och har inte varit arbetslös en enda dag sedan dess (idag är han pensionär, så det är mååånga år). När han var 21 ja då reste han hit och dit med polarna (observera att det var klurigare och möjligen dyrare på den tiden att resa utomlands). Flyttat hemifrån. Massa saker som många ungdomar idag inte kan göra. För det första kan man i princip inte jobba heltid från 15 års ålder idag, för det andra kan man inte flytta hemifrån utan jobb (studiemedel). Så visst skulle det vara skönt om vi inte hade las. Jag har valt att plugga tills jag är som yngst 25 år. Och jag får ta mitt kast att inte kunna köpa bostad, starta familj, resa mycket. Det går inte på en studentekonomi. Men som arbetslös väljer man inte situationen. Det bara blir så. (oftast)

Förresten visste du att det finns ett målsättningsstadgande i grundlagen som lyder så här "Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd skall vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten. Det skall särskilt ålägga det allmänna att trygga rätten till hälsa, arbete, bostad och utbildning samt att verka för social omsorg och trygghet" (Regeringsformen 1 kap, 2§ 2 stycket (RF 1:2 2st)). Som sagt ett mål som man ska sträva mot för alla medborgare. Men tänk om det gick att uppfylla :-)

http://smuppra.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se