Jag helt enkelt.

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2009

Kan man vara både vacker och trevlig?

Av Dream Maddo - 4 oktober 2009 01:00

  


Vad gör en människa vacker? Vilka drag ska man ha för att klassas som vacker? Kan man vara både vacker, trevlig och omsorgsfull? Jag får ofta höra att jag blir bra på kort. Jag får höra att folk är avundsjuka på mig för att jag "gör mig på kort". Jag har tränat länge för att hitta den "perfekta posen" så länge att jag knappt kan minnas hur det var att bara vara mig själv och skita i kameror. Jag är alltid beredd på en kamera. Jag sminkar mig inte varje dag men jag ser alltid till att... se bra ut. Inte hemma dock. Jag kan slappna av och vara mig själv. Det kan jag. Men jag är alltid på väg någonstans. Bort från verkligheten.


Jag söker något som troligtvis finns framför ögonen på mig. Jag söker lyckan. Ibland anar jag den men då gör jag ett mönster och plötsligt försvinner lyckan. Jag tror att lycka är förenat med spontanitet. Jag tror att man ska våga vara sig själv, våga satsa. Men jag är livrädd. Jag vågar inte. Är inte redo. Jag är ett omöjligt fall som söker "det där". Ni vet det där speciella som gör att jag inte kan sluta tänka på en person? Som gör att jag måste höra dennes röst varje dag. Just nu har jag inget sånt behov. Jag känner bara behov av att vara hemma. Ja, lägenheten är mitt hem nu. En dag som denna har jag spenderat i min soffa. Jag har skit överallt i lägenheten. Jag har gett upp skiten nu. När jag sa till Kickan idag att min lägenhet såg ut som skit sa hon "oj, det är ovanligt". Ja, det är riktigt ovanligt. Jag har alltid en lägenhet i snudd på perfektion. Jag vet det. Det stör mig. Därför har jag ett bombnedslag. Imorgon ska jag köpa sopsäckar och rensa - för sjuttielfte gången i år. Det blir alltid minst en svart sopsäck.


  


Jag vill släppa mitt gamla liv. Jag vill lämna det bakom mig. Däremot är det en stor del av mig och det är tvärr inte så enkelt som det låter. Därför behöver jag bli ett med min barndom. Även om den inte varit helt enkel.


Det har blivit en himla massa "jag" i bloggen den sista tiden. Allt handlar om mig. Visst är bloggen mitt eget område men många i min omgivning läser den och jag vet inte, jag tror jag anses vara egoistisk. Om inte annat är jag livrädd för att uppfattas som egoistisk. Jag är så rädd för andras reaktioner att jag glömmer bort att bara vara. Spontan är jag, under organiserade former.


Just nu saknar jag bara någon att hångla med. Någon jag bara kan kyssa sådär lätt och sexigt, som nästan känns som på film. Jag önskar jag kunde finna den där glöden man ser på film. Den som säger att glöden inte finns ljuger. Jag har själv kännt den. Jag har också dumpat den. Sumpat chansen. Livet är inte perfekt och så gäller även relationer. Igår fick jag veta att jag aldrig lyssnar på en av mina bekantas förslag. Jag kan inte minnas något förslag. Och om jag har fått ett förslag så kan jag inte dra mig till minnes att det argumenterats för det. Det är i.o.f specifikt den vännen. Jag behöver någon som säger att den vill umgås med mig men som inte får mig att känna mig pressad. Jag saknar någon jag kan säga "jag vill träffa dig igen". Det var länge sen sist. Rättare sagt två år sen. Jag har inte kännt känslan sen dess.Lurar jag mig själv om jag träffar killar som inte får mig att känna den känslan eller är det ett steg in i vuxenvärlden?

 
 
Sussi

Sussi

4 oktober 2009 01:15

Inte är det egoistiskt att säga att man blir bra på bild!
Och dessutom så ljuger du inte heller.. du blir verkligen bra :-)
Jag får nog gå på kurs hos dig!!

Det där med kärleken är svårt. Oftast hittar man nån när man inte letar och där man minst anar det. Allt man behöver vara är öppen!!

Sov så gott

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
sara

sara

4 oktober 2009 08:19

Äh, tycker inte att du är egoistisk i bloggen. Blogg är ju en plats för "jag, jag, jag". Om de tycker det får de väl sluta läsa bloggen och träffa dig IRL istället, då du inte är "egoistisk".

http://smuppra.blogg.se

 
sara

sara

4 oktober 2009 11:28

Haha nej men det har jag tänkt på iaf ^^
Jo helgen har varit bra. Mycket bättre än förra helgen iaf :-p
Själv då?

http://smuppra.blogg.se

 
Sussi

Sussi

4 oktober 2009 12:47

Själklart så ska jag stilla din nyfikenhet hihi
Jag åt kräftstjärt och räkor inbakade i pasta och sambon tog örtmarinerad kyckling på ceasarssalladsbädd med brödkrukonger (tror det hette så)

Ha en skön söndag
Kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

4 oktober 2009 12:59

Hej! Tack för kommentaren ;-) hehe joo jag vet, jag brukar ligga i sängen och slänga med benen och en massa haha xD men ibland orkar man bara inte, du vet...man väljer det lättaste
Jätte fin blogg btw, gillar den skarpt och du verkar vara en bra människa, känner igen mig lite i dig(det gör förmodligen alla) då man undrar vad man är så rädd för då det kommer till vad andra tycker. Jag tycker inte det är egoistiskt att skriva om sig själv så mycket, det är ju dina tankar här på bloggen som räknas eller hur? =) ha det bra!

http://www.stargirl.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Kryddan

4 oktober 2009 13:33

Japp du blir skit bra på kort å du ser ju skit bra ut irl med :)
Bloggen handlar ju om dig vännen så det ska vara mycket *jag* i den då :).
Puss o kram hela dan hjärtat :)
// Micke
Ps: Jag e en jävel på att hångla ^o^ hehe Ds:

 
Maddo

Maddo

4 oktober 2009 13:43

Kryddan: Naw, söt du är! Haha, någon tigger kyssar! ;) Kramar

http://dreammaddo.bloggplatsen.se

 
Stig

Stig

4 oktober 2009 15:38

Jag fattar exakt vad du menar med att inte våga släppa taget från det förflutna, trots att det är tunga saker som man vill bli av med, inte bära vidare!

Ändå tycker jag det ser ut som om du är på mycket god väg! Du har nått längre än mig :)

Du har rätt i att det är DIN blogg, skit i vad andra säger... skriv det DU vill skriva om... inte vad andra KANSKE vill läsa... DU är DU och det ska du fortsätta med... Bloggen är perfekt eftersom den är DIN... låt den få förbli just din oxå... det är då du kommer vidare!!!

Jag kommer att länka hit från min egen blogg för du tar upp så viktiga o bra saker... hoppas de e ok :)

Kramisar

http://cyberliv.bloggagratis.se

 
stina

stina

4 oktober 2009 16:47

Jag gillar sista bilden jättemycket- skulle jag göra om mitt liv så skulle jag göra det mer, ta av de högklackade skorna i handen och dansa barfota i sanden.

http://enenkelstina.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

4 oktober 2009 18:17

Haha jaa xD när man har alldeles för ont för att göra nånting så funkar det att liksom röra på benen i sängen, så man hjälper kramperna lite ;D

http://www.stargirl.bloggplatsen.se

 
Sussi

Sussi

4 oktober 2009 18:22

Nu ska jag stilla din nyfikenhet igen hihi

Vi är några på jobbet som har systembolagslotteri. Varje månad dras det vinnare från två sista siffrorna i jokernummret. Man vinner systembolagspresentkort att handla för :-)
Jag har haft sån tur att siffran 0 har kommit upp två månader i rad!!

Idag blev det hemmalagad Pizza.. mmm supergott blev det! Hur blev din mat?

Ha en mysig kväll
kramisar

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
mizziz

mizziz

4 oktober 2009 18:59

Tack för titten! :)

http://mizziz.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

4 oktober 2009 19:02

Hehe aaw, tack =D kram

http://www.stargirl.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dream Maddo - 12 april 2015 14:01

Var barnfria och åkte vattenrutschkana. I sista åket svängde det så att jag fick världens nackspärr. Ont ont ont. ...

Av Dream Maddo - 2 april 2015 05:44

..som barn kanske bör ha det? Vi har ett barn som fyller tre snart. Fortfarande sockerfri. Det finns en önskan om en tårta som är blå med blåbär inför kalaset. Jag håller på att kämpa mig till ett recept på tårtbotten utan socker. Jag återkommer m...

Av Dream Maddo - 13 mars 2015 22:52

http://made.shapemeup.se/2012/03/28/fridas-halsobrod/ Inspiration från detta recept så bakade jag ett bröd på kvarg som höll på att passera datum. Mitt i min detox. Grannen godkände brödet! Imorgon blir det städning och fixa. Sista dagen på det...

Av Dream Maddo - 8 mars 2015 03:49

Ikväll var det utgång. Urringning och alkohol. Så är mammorna till mina jobb-barn ute! Gah. Har iaf haft kul. ...

Av Dream Maddo - 6 mars 2015 07:47

Vi har fått en förskoleplats till stora i augusti. Jag blir alltså hemma med båda barnen tills dess. Snart kommer värmen och alla barnfamiljer börjar ta sig ut. Mycket trevligt ska det bli. Tills dess umgås jag med mammor och promenerar och försöker ...

Om mig och min blogg:


Maddo heter jag och bor med min sambo, hund och dotter.Vi lever med dammråttor, diskberg och renovering.

Dags-Arkiv

Maddo förespråkar:


Jag förespråkar ett liv utan onödiga tillsatser i maten framför fettsnål och sockerfattig kost.

Tänkvärt:

Tänk på vad som gör dina vänner till just vänner, istället för att se vad de gör som irriterar dig eller vad de saknar.


Maddo

Sök bland inlägg:

Like old times!

Följ med Bloglovin'

Besöksstatistik:


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se